Hirdetés

Startupok, szerződések és a történeteik

A szerződések nem csak oldalakból és betűkből állnak, minden szerződésnek megvan a maga története is. A Trustchain megosztotta velünk a kedvenc sztorijait, melyeknek startupok a főhősei.

Hirdetés
A szerződések mögött lehetnek jó vagy rossz üzleti kapcsolatok, elvárások, álmok és olykor fájdalmak, akár könnyek is. A szerződések és megállapodások megkötéséhez komoly emberi erőfeszítések szükségesek, emiatt az ügyletek a végén szinte személyessé válnak.

A startupok számára egy befektetési szerződés időben történő véglegesítése élet-halál kérdése is lehet. Ez mindig egy stresszforrás, amelyet ráadásul gyakran olyan tényezők is megnehezítenek, mint a földrajzi távolság, az utazási idő, a túlzsúfolt naptárak, vagy a külföldi partnerek.

Napjainkban a legegyszerűbb a szerződéskötések digitális menedzselése, azonban a digitális megoldásoknak biztonságosnak, megbízhatónak kell lenniük, és az összes érintett országban érvényes előírásoknak, valamint a befektetők szabályzatainak is meg kell felelniük.

A legtöbb, amit mi tehetünk, hogy ezt az utat simává és fájdalommentessé tesszük, és remélhetőleg ezáltal hozzájárulunk a szerződő felek sikereihez. Előfordult már, hogy kaptunk egy köszönőlevelet a szerződő felektől, miután egy megállapodást aláírtak, esetleg újságokból értesülünk a sikerről, és a nap végén tudtuk, hogy jól csináltuk.

Büszkék vagyunk azokra a vállalatokra, akik minket választottak partnereiknek, és ránk bízták befektetési szerződéseiket:

 

A befektetés: 250 millió forint
A Péntech digitális faktoring cég megoldása egyszerűsíti a faktoring folyamatát, és a finanszírozás ezen formáját könnyebben elérhetővé teszi a kisebb vállalkozások számára.

A befektetés: 2 millió euró
A BOOKR Kids egy egyedülálló olvasásalapú oktatási és szórakoztató eszköz, amelynek célja a legfiatalabb tanulók bevonása és olvasással való megörvendeztetése. Egy gondosan kiválasztott animációs e-könyvtár hidat ver a kézzelfogható és a digitális könyvélmény között.

A befektetés: 2,3 millió euró
A Xeropan egy digitális oktatási platform, amelyet egy kis magyar csapat fejlesztett ki, és a közelmúltban számos fejlesztést hajtott végre díjnyertes tantervében.

A befektetés: 400 millió forint
A Cristo alkalmazás fő eleme jelenleg egy újratervezett casco biztosítási rendszer, amelyben az ügyfelek az autójuk tényleges időtartama alapján fizetik a biztosítási díjaikat.

A befektetés: 3 millió euró
Az Ordit az élen jár a vállalati élelmiszer-szállításban. Az összes költségkezelést és juttatást egy rendszerben kezeli, az ügyfél havonta csak egy számlát kap, külön adminisztrátor bevonása nélkül.

+1 Bónusz történet

A SignAll úttörő az első automatizált jelnyelv-fordítási megoldásban, amely a számítógépes látáson és a természetes nyelvi feldolgozáson (NLP) alapul, hogy lehetővé tegye a mindennapi kommunikációt hallássérültek között.

A második, 1,7 millió eurós beruházási forduló óta a tulajdonosi aláírásokat igénylő folyamatokat a TrustChain Platformon kezelik. Figyelembe véve a folyamatban részt vevő két ország 4 különböző befektetőjét, ez hatalmas előrelépés a papíralapú megoldásokhoz képest.

Ezeket a befektetési szerződéseket a TrustChain Platformon írták alá. 

A cikkben szereplő befektetési összegeket az érintett vállalkozások osztották meg a TrustChainnel. Köszönjük nekik a cikk megosztását velünk!

Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben