Hirdetés

Startup programok a Művészetek Völgyében!

Az eddig sem volt kérdés, hogy a Művészetek Völgyében megtalálható minden, ami értékteremtő – és egyben szórakoztató. Idén, mától kezdődőan azonban olyan startup témájú workshopok és versenyek kezdődnek az OXO Labs szervezésében, amik nyilvánvalóan csak megsokszorozzák Kapcsolcs vonzerejét ebben a néhány hétben a számunkra!

Hirdetés

OXO Labs Workshop  – Agrárinnováció

https://www.eventbrite.co.uk/e/oxo-labs-workshop-agrarinnovacio-tickets-47028200614

Az agrárszektor óriási kihívások elé néz mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten, éppen ezért még nagyobb jelentőséget kell adni az olyan innovatív projekteknek, illetve startup cégeknek, melyek a mezőgazdaság egyes kihívásaira adnak valamilyen választ.

OXO Labs Workshop – Gasztro Startupok

https://www.eventbrite.co.uk/e/oxo-labs-workshop-gasztro-startupok-tickets-47067414905

Rohamos fejlődésnek lehetünk szemtanúi a gasztropiac egyes szegmenseiben. Egyre több piaci lehetőség alakul ki, amelyekre igyekszünk korszakalkotó ötletekkel reagálni. Másodpercenként nyílik egy új hely, a klasszikusokat többnyire újragondoljuk és ‘Voilá’, kész is a legújabb sikertörténet, robogunk előre a megállíthatatlan gasztroforradalomban.

Vannak helyzetek, mikor az ötlet mégsem elég. Hiába forradalmi, hiába innovatív, mégis hiányzik valami.

Hogy milyen kihívások, nehézségek lehetnek? Merre tartunk? Hogyan találjuk meg a piaci igényeket kielégítő legújabb gasztro trendeket? Erre kapunk választ a workshopon.

OXO Labs Workshop – Technológiai újítások a fesztiválokon

https://www.eventbrite.co.uk/e/oxo-labs-workshop-technologiai-ujitasok-a-fesztivalokon-tickets-47161334822

Újító hajlam. Fesztiválszervezési innováció. Mit is jelent ez valójában?

Ha kíváncsi vagy milyenek lesznek a jövő fesztiváljai, mik az új trendek, milyen technológiai újításokra számíthatunk egy beléptetésnél, fizetésnél vagy éppen a programtervezést illetően, gyere el a Művészetek Völgye keretében megrendezésre kerülő workshopunkra és hallgasd meg miként vélekednek a szakmabeliek a témáról.

OXO Labs – Ötletverseny sorozat

https://www.eventbrite.co.uk/e/oxo-labs-otletverseny-sorozat-tickets-47165321747

 

Találkozunk Kapolcson!

 

 

Hirdetés

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben
Hirdetés

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben

Kriptovalutázó startupokat támadnak a hekkerek

Kis és közepes méretű vállalkozások elleni támadássorozatra bukkantak a Kaspersky szakértői. A fejlett állandó fenyegetésekkel támadó BlueNoroff hekkercsoport támadásai következtében az áldozatok komoly kriptovaluta-veszteségeket szenvednek el világszerte. A SnatchCrypto nevű kampány célpontjai olyan vállalatok, amelyek a tevékenységük jellegéből adódóan kriptovalutákkal és okos szerződésekkel, decentralizált finanszírozással (DeFi), blokklánc technológiával és a FinTech iparággal foglalkoznak.

Bővebben

A környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt a házigazda MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

Bővebben