Hirdetés

SportTech Startup Program indul innovatív vállalkozások támogatására

A Startup Campus innovációs központ és inkubátor a partnereivel együtt elindítja a SportTech Startup Programot, amellyel a magyar sporttechnológiai cégek utánpótlásában, illetve a sporttal és sportegészségüggyel kapcsolatos innovatív ötletek piaci elterjesztésében kívánnak szerepet vállalni.

Hirdetés

Kovács Zsolt, az inkubációs programokat 2016 óta szervező Startup Campus ügyvezető igazgatója a szerdai online sajtótájékoztatón elmondta hogy a sporthoz és a sportegészségügyhöz kapcsolódó technológiai újítások az elmúlt években önálló iparágat hoztak létre, amelyben tőkebefektetők, startupok, sportolók, egyesületek és egyetemek is aktívan részt vesznek.

“Az ebben az iparágban működő magyar innovációkat szeretnénk ezzel a korai fázisú befektetői programmal támogatni. Célunk, hogy versenyképes, tőkeerős cégek jöjjenek létre, amelyek később a tavaly elindított SportTech Hungary Exportfejlesztési Programon keresztül sikeresen tudnak a globális piaca is kilépni” – fogalmazott az ügyvezető igazgató, aki hozzátette, hogy a programhoz mentorként többek között olyan elismert sport- és üzletembereket sikerült megnyerniük, mint a gyorsaságimotoros világbajnok Talmácsi Gábor, Lóránt András, Hanga Ádám kosárlabdázó menedzsere, Borsányi Gábor, a Teqball ügyvezető-alapítója, vagy Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságírói Szövetség alelnöke.

A három pillérre támaszkodó programban az MFB csoporthoz tartozó Hiventures finanszírozó partnerként vesz részt, amelynek segítségével akár 20 millió forintos kezdőtőkét is tudnak kínálni a résztvevőknek.

 “A startup iparág arra irányul, hogy hagyományos szektorokat pezsdítsen fel, bizonyos technológiák, innovációk ötvözésével és ezekkel valami újat hozzon létre, akár egy üzleti modell, egy termék vagy egy szolgáltatás területén”

– magyarázta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója. Amint elárulta, már eddig is 27 olyan startup vállalkozásnak nyújtottak finanszírozást összesen 2,3 milliárd forint értékben, amelyek kapcsolódnak az a sport iparághoz.

“Célunk egy meglévő tudáshalmaz keretbe rendezése, hogy ne csak finanszírozást tudjunk nyújtani, hanem mentorálisi lehetőséget, szakmai tanácsadást és minden olyan egyéb támogatást is, amelyek a sikeres megvalósításhoz elengedhetetlen szükségesek” – jelentette ki  Katona Bence.

A sajtótájékoztató végén Kovács Zsolt bejelentette, hogy a SportTech Startup Programra május 23-án éjfélig olyan legalább kétfős, hazai vagy határon túli magyar csapatok jelentkezését várják, akik egy innovatív és skálázható startupötlettel rendelkeznek például a teljesítménynövelés, a sportegészségügy, és a sporteszköz-technológia területén.

(MTI)

Hirdetés

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben
Hirdetés

Balaton vibe, rövidnadrág és őszinte beszélgetések: ilyen volt az első Innovációs és Startup Napok a Balaton-felvidéken

Május közepén rendezte meg a PortusHome Coworking&Coliving, a StartITup Győr, az Input Program és a Draper Startup House az első közös eseményét Vászolyon. A startup ökoszisztéma szereplőit régiós, országos és nemzetközi szinten is összekötni szándékozó esemény elérte célját: őszinte, sallangmentes beszélgetések, baráti eszmecserék, fuckup storik és jobbító szándék jellemezte a 3 napos eseményt.

Bővebben

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben