Hirdetés

SportTech Startup Program indul innovatív vállalkozások támogatására

A Startup Campus innovációs központ és inkubátor a partnereivel együtt elindítja a SportTech Startup Programot, amellyel a magyar sporttechnológiai cégek utánpótlásában, illetve a sporttal és sportegészségüggyel kapcsolatos innovatív ötletek piaci elterjesztésében kívánnak szerepet vállalni.

Hirdetés

Kovács Zsolt, az inkubációs programokat 2016 óta szervező Startup Campus ügyvezető igazgatója a szerdai online sajtótájékoztatón elmondta hogy a sporthoz és a sportegészségügyhöz kapcsolódó technológiai újítások az elmúlt években önálló iparágat hoztak létre, amelyben tőkebefektetők, startupok, sportolók, egyesületek és egyetemek is aktívan részt vesznek.

“Az ebben az iparágban működő magyar innovációkat szeretnénk ezzel a korai fázisú befektetői programmal támogatni. Célunk, hogy versenyképes, tőkeerős cégek jöjjenek létre, amelyek később a tavaly elindított SportTech Hungary Exportfejlesztési Programon keresztül sikeresen tudnak a globális piaca is kilépni” – fogalmazott az ügyvezető igazgató, aki hozzátette, hogy a programhoz mentorként többek között olyan elismert sport- és üzletembereket sikerült megnyerniük, mint a gyorsaságimotoros világbajnok Talmácsi Gábor, Lóránt András, Hanga Ádám kosárlabdázó menedzsere, Borsányi Gábor, a Teqball ügyvezető-alapítója, vagy Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságírói Szövetség alelnöke.

A három pillérre támaszkodó programban az MFB csoporthoz tartozó Hiventures finanszírozó partnerként vesz részt, amelynek segítségével akár 20 millió forintos kezdőtőkét is tudnak kínálni a résztvevőknek.

 “A startup iparág arra irányul, hogy hagyományos szektorokat pezsdítsen fel, bizonyos technológiák, innovációk ötvözésével és ezekkel valami újat hozzon létre, akár egy üzleti modell, egy termék vagy egy szolgáltatás területén”

– magyarázta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója. Amint elárulta, már eddig is 27 olyan startup vállalkozásnak nyújtottak finanszírozást összesen 2,3 milliárd forint értékben, amelyek kapcsolódnak az a sport iparághoz.

“Célunk egy meglévő tudáshalmaz keretbe rendezése, hogy ne csak finanszírozást tudjunk nyújtani, hanem mentorálisi lehetőséget, szakmai tanácsadást és minden olyan egyéb támogatást is, amelyek a sikeres megvalósításhoz elengedhetetlen szükségesek” – jelentette ki  Katona Bence.

A sajtótájékoztató végén Kovács Zsolt bejelentette, hogy a SportTech Startup Programra május 23-án éjfélig olyan legalább kétfős, hazai vagy határon túli magyar csapatok jelentkezését várják, akik egy innovatív és skálázható startupötlettel rendelkeznek például a teljesítménynövelés, a sportegészségügy, és a sporteszköz-technológia területén.

(MTI)

Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben