Hirdetés

Sikerrel indult az Infratrainer közösségi finanszírozási kampánya

 Végre elindul itthon is a közösségi finanszírozás. Több sikeres kampány után most az Infratrainer gyűjt tőkét, amelynek révén lakossági befektetők is csatlakozhatnak egy intézményi befektetőhöz, a Startup Campushoz. A Magyarországon már jól ismert fitneszgépet gyártó Infratrainer Global a Tungsrammal és a Startup Campus-szal közösségi finanszírozási kampányt indított, hogy nemzetközi terjeszkedésbe fogjon: a jövendő sikertörténethez kisbefektetőket várnak, akár 50 ezer forintos befektetéssel is.

Közösségi finanszírozási kampányt indított az Infratrainer Global Zrt., hogy minimum 50 millió forint tőkét gyűjtsön, amiért osztalékelsőbbségi részvényt ad cserébe. A kampány az első napokban elérte a 10%-ot. A kampány elérhetősége: tokeportal.hu/infratrainer

A fitneszpiacot is bombatámadásként érte a pandémia 2020 tavaszán. Az edzőtermek bezártak, a fejlesztések leálltak. A fitneszpiacon akkor már jól ismert, a fogyást és a rekreációt is kiválóan támogató Infratrainer gép okos, high tech változatának piacra lépését halasztani kellett. Most jött el az indulás pillanata, a hazai és a globális terjeszkedés megkezdésére. Az edzést speciális infraszauna-hatással kombináló gép a 21. század egyik leghatékonyabb egészségmegőrző és testformáló technológiája, amellyel az az Infratrainer Global terve, hogy ne csak a szépségszalonokban használják, hanem bekerülhessen sportegyesületekbe, sport- és egészségügyi intézményekbe.

Tungsrammal mint gyártó- és disztribúciós partnerrel erősödve, stratégiai célpiaca az európai vállalati rekreációs központok, ahol a nagyvállalatok dolgozói ki tudják használni az Infratrainer adta hatékony edzés előnyeit. Emellett kutatásokat indítanak egyetemekkel és sportklubokkal karöltve. A kampányban keresik a társbefektetőket, akik a növekvő fitneszpiaci hozamból fognak részesülni.

Óriási növekedés előtt a fitneszgépek globális piaca

Az interaktív fitneszgépek világpiaca várhatóan évi 8%-al fog növekedni a 2021-24-es időszakban. A Zerofat Technology rendszer, a Tungsram gyártási minőség és az új felhasználási területek, mint a wellness központok, sportcentrumok és a vállalati rekreációs központok hatalmas üzleti potenciállal bírnak az Infratrainer Global számára. Az ergonomikus fitnesz edzőgép az orvostudományt és a mérnöki tudást ötvözve kínál hatékony megoldást, akár profi sportolók felkészüléséről, akár amatőr mozgáskedvelők egészségmegőrzéséről legyen szó. Az INFRATRAINER kiemelkedő minőségű infragép, amely a legnagyobb teljesítményű infracsövekkel van felszerelve. A Tungsram, a Startup Campus és az Infratrainer Global Zrt. kiváló példa a nagyvállalati – startup együttműködésre, a Tőkeportálon megvalósított közösségi finanszírozási kampányon keresztül pedig akár a kisbefektetők is részesévé válhatnak egy magyar innováció sikerének.c

Tőkeportálon a vonatkozó jogszabályok szerint azonosítás után egyszerűen lehet befektetni, a befektetők névre szóló részvényt kapnak. A kampány oldalának felkeresése után 8-10 perces azonosítási folyamat során lehet kérni a kampány befektetési ajánlanának megtekintését, majd egyszerűen, online be lehet fektetni. Sándorfi Zoltán, az Infratrainer Global vezetője a Tőkeportál Kanapé sorozatának szerdai adásában elmondta: „Kampányunkban minimum ötven millió forint befektetést keresünk, amit terjeszkedésre fogunk költeni. A legkisebb befektetési összeg egy bérlet árával egyezik meg, azaz 50 000 forint, és most, a közösségi finanszírozási jó gyakorlat szerint, aki korán kel, aranyat lel: az első befektetők egy bérletet is kaphatnak”.

Dr. Pongrácz Ferenc PhD, a Tungsram innovációs üzletágának ügyvezető igazgatójának célja az okos megoldások piacra vitele. „Az Infratrainerben nemzetközi szintű lehetőségeket látunk olyan új felhasználási területeken, mint az egészségipar, sportolók regenerálása és a vállalati egészségmegőrzés.”

A Tungsram és a Startup Campus közös kezdeményezése során megszületett akcelerációs program korai fázisú hardver startupoknak nyújt a régióban is egyedülálló lehetőséget arra, hogy innovatív ötletből sorozatgyártásra alkalmas sportinnovációs termékek születhessenek, mint az Infratrainer. „A Startup Campus az Infratrainer közösségi finanszírozási kampányához több okból csatlakozott”, mondta el Kovács Zsolt ügyvezető igazgató az eseményen. „Hiteles, nemzetközi szinten elismert és tapasztalt befektetői csapat állt össze. Emellett a közösségi finanszírozás itthon egy új, a pénzügyi ismereteket erősítő, a befektetést egyszerűsítő és mindenki számára elérhető megoldás, ami egyúttal a startup ökoszisztémát is erősíti.”

Az Infratrainer a június 30-i online befektetői találkozóján számol be részletesen a tervekről, amelyen minden érdeklődő kérdezhet a kampánygazdától.

Közel 19 milliárd hektoliternyi szennyezett víztől óvta meg a közösségeket a globális vállalat

A Xylem globális víztechnológiai vállalat megoldásai 2021-ben több mint 18,93 milliárd hektoliternyi , az árvizek nyomán érkező, szennyezett víztől mentették meg a közösségeket  – derül ki a vállalat éves Fenntarthatósági Jelentéséből. A társaság jelentős előrelépést ért el karbonlábnyoma csökkentésében is, az üvegházhatású gázkibocsátási intenzitása 12 százalékkal mérséklődött, a vízfelhasználása pedig 22 százalékkal csökkent 2019-hez képest.

Bővebben

Minden, amit egy startupnak tudnia kell a Term Sheetről

Nagyon sok seed fázisban (már rendelkezik valamilyen bevétellel vagy validációval) lévő startupnak álma, hogy kapjon egy term sheetet (indikatív árajánlatot) egy kockázati tőke alaptól. Itt a befektetési összeg már általában minimum 1 millió dollár környékén van ezalatt nem éri meg nagyon átvilágítani a céget, mert a befektetési összeg nagyobbik része az átvilágítási költségekre menne el.

Bővebben

Innovatív duális képzés fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetemen

A közelmúltban sikeresen lezárult EFOP projekt eredményeként jelentős oktatási-képzési fejlesztések valósultak meg a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (PE ZEK). A 347 millió forintos európai uniós támogatást többek között a duális képzés minőségfejlesztésére, vállalati tananyagainak és ösztöndíjrendszerének fejlesztésére fordították.

Bővebben

Már nem előny, hanem alapkövetelmény: így használják a hazai startupok a legújabb technológiákat 

A legmodernebb technológiák már nemcsak a tech cégek kiváltságai: a hazai startupok a fejlesztés során is alkalmazzák és a termékeik, szolgáltatásaik használatába is beépítik azokat – derül ki a Start it @K&H inkubátor tapasztalataiból. Ehhez persze a csapatokba olyan szakemberek is kellenek, akik részt tudnak venni a programozásban vagy irányítani tudják a külső fejlesztőket. 

Bővebben

Az iskolakezdési támogatás reneszánszát hozhatja a növekvő infláció

Egész Európában és Magyarországon is csúcsra jár az infláció, ami miatt különösen nagy tehertétel lesz a szeptemberi iskolakezdés a magyar családok számára. Cégmérettől függően jelentős különbség van az iskolakezdési támogatást adó vállalatok arányában: míg 150 fő fölött minden harmadik, addig 50 alkalmazott alatt csak a munkáltatók 10 százaléka alkalmazza ezt a juttatási formát – derül ki az Edenred reprezentatív felméréséből. Pedig az iskolakezdési támogatásnak számos előnye van, akár 22 százalék megtakarítást jelenthet a cégeknek.

Bővebben

Tíz startup képviseli hazánkat a Collision konferencián Torontóban

Az Express Innovation Agency, valamint Magyarország Ottawai Nagykövetsége, Magyarország Torontói Főkonzulátusa, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA Kanadai Partneriroda közös szervezésében tíz magyar startup vesz részt a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén Torontóban a Collision konferencián. A 2022. június 20-23. között megvalósuló techshow-t és kiállítást megelőzően, valamint azt követően nemzetközi befektetőkkel és szakmai partnerekkel is találkozhatnak a résztvevők Kanadában.

Bővebben

Már az épületeket is veszélyeztetik a kibertámadások

Az épületirányításban alkalmazott, IoT technológiát használó eszközök száma a mostani 1,7 milliárdról várhatóan 3 milliárdra nő 2025-re, amiben fontos szerepet játszik, hogy a tulajdonosok és üzemeltetők egyre több kereskedelmi ingatlan esetében nyúlnak a digitalizációhoz és használnak épületirányítási rendszereket a létesítmények korszerűsítésére. Így ezek a kereskedelmi épületek gyakorlatilag a jövő intelligens épületeivé alakulnak, csakhogy mindeközben fokozatosan nő a kiberbiztonsági kockázatuk.

Bővebben

A rugalmas munkaidő a fizetésnél is fontosabb szempont

A 15 évesnél idősebb diákok túlnyomó többsége már dolgozott korábban, idén pedig 96 százalékuk vállalna valamilyen nyári munkát – derül ki a Job Force Iskolaszövetkezet online felméréséből. A legtöbben a kereskedelemben helyezkednének el, a munkahelyválasztásnál pedig a rugalmas időbeosztás a legfontosabb szempont. A diákok közel harmada félretenné a nyáron keresett pénzt, közel 40 százalékuk pedig szívesen helyezkedne el akár hosszabb távon is feladatot vállalva egy fejlődési lehetőséget biztosító környezetben.

Bővebben

Indul a negyedik agrár stratup inkubációs program

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara agrár startup programja 2019 óta több programelemmel is támogatja az új típusú fejlesztéseket, annak érdekében, hogy az agrárium digitalizációs szintje növekedjen és minél több gazdálkodó kezdje alkalmazni a hatékonyságnövelő és fenntartható megoldásokat. Az idei évben negyedik alkalommal induló nagyvállalati–startup inkubációs program fő célja, hogy a szektort érintő kihívásokra megoldásokat találjon. Az

Bővebben