Hirdetés

Sikerrel indult az Infratrainer közösségi finanszírozási kampánya

 Végre elindul itthon is a közösségi finanszírozás. Több sikeres kampány után most az Infratrainer gyűjt tőkét, amelynek révén lakossági befektetők is csatlakozhatnak egy intézményi befektetőhöz, a Startup Campushoz. A Magyarországon már jól ismert fitneszgépet gyártó Infratrainer Global a Tungsrammal és a Startup Campus-szal közösségi finanszírozási kampányt indított, hogy nemzetközi terjeszkedésbe fogjon: a jövendő sikertörténethez kisbefektetőket várnak, akár 50 ezer forintos befektetéssel is.

Hirdetés

Közösségi finanszírozási kampányt indított az Infratrainer Global Zrt., hogy minimum 50 millió forint tőkét gyűjtsön, amiért osztalékelsőbbségi részvényt ad cserébe. A kampány az első napokban elérte a 10%-ot. A kampány elérhetősége: tokeportal.hu/infratrainer

A fitneszpiacot is bombatámadásként érte a pandémia 2020 tavaszán. Az edzőtermek bezártak, a fejlesztések leálltak. A fitneszpiacon akkor már jól ismert, a fogyást és a rekreációt is kiválóan támogató Infratrainer gép okos, high tech változatának piacra lépését halasztani kellett. Most jött el az indulás pillanata, a hazai és a globális terjeszkedés megkezdésére. Az edzést speciális infraszauna-hatással kombináló gép a 21. század egyik leghatékonyabb egészségmegőrző és testformáló technológiája, amellyel az az Infratrainer Global terve, hogy ne csak a szépségszalonokban használják, hanem bekerülhessen sportegyesületekbe, sport- és egészségügyi intézményekbe.

Tungsrammal mint gyártó- és disztribúciós partnerrel erősödve, stratégiai célpiaca az európai vállalati rekreációs központok, ahol a nagyvállalatok dolgozói ki tudják használni az Infratrainer adta hatékony edzés előnyeit. Emellett kutatásokat indítanak egyetemekkel és sportklubokkal karöltve. A kampányban keresik a társbefektetőket, akik a növekvő fitneszpiaci hozamból fognak részesülni.

Óriási növekedés előtt a fitneszgépek globális piaca

Az interaktív fitneszgépek világpiaca várhatóan évi 8%-al fog növekedni a 2021-24-es időszakban. A Zerofat Technology rendszer, a Tungsram gyártási minőség és az új felhasználási területek, mint a wellness központok, sportcentrumok és a vállalati rekreációs központok hatalmas üzleti potenciállal bírnak az Infratrainer Global számára. Az ergonomikus fitnesz edzőgép az orvostudományt és a mérnöki tudást ötvözve kínál hatékony megoldást, akár profi sportolók felkészüléséről, akár amatőr mozgáskedvelők egészségmegőrzéséről legyen szó. Az INFRATRAINER kiemelkedő minőségű infragép, amely a legnagyobb teljesítményű infracsövekkel van felszerelve. A Tungsram, a Startup Campus és az Infratrainer Global Zrt. kiváló példa a nagyvállalati – startup együttműködésre, a Tőkeportálon megvalósított közösségi finanszírozási kampányon keresztül pedig akár a kisbefektetők is részesévé válhatnak egy magyar innováció sikerének.c

Tőkeportálon a vonatkozó jogszabályok szerint azonosítás után egyszerűen lehet befektetni, a befektetők névre szóló részvényt kapnak. A kampány oldalának felkeresése után 8-10 perces azonosítási folyamat során lehet kérni a kampány befektetési ajánlanának megtekintését, majd egyszerűen, online be lehet fektetni. Sándorfi Zoltán, az Infratrainer Global vezetője a Tőkeportál Kanapé sorozatának szerdai adásában elmondta: „Kampányunkban minimum ötven millió forint befektetést keresünk, amit terjeszkedésre fogunk költeni. A legkisebb befektetési összeg egy bérlet árával egyezik meg, azaz 50 000 forint, és most, a közösségi finanszírozási jó gyakorlat szerint, aki korán kel, aranyat lel: az első befektetők egy bérletet is kaphatnak”.

Dr. Pongrácz Ferenc PhD, a Tungsram innovációs üzletágának ügyvezető igazgatójának célja az okos megoldások piacra vitele. „Az Infratrainerben nemzetközi szintű lehetőségeket látunk olyan új felhasználási területeken, mint az egészségipar, sportolók regenerálása és a vállalati egészségmegőrzés.”

A Tungsram és a Startup Campus közös kezdeményezése során megszületett akcelerációs program korai fázisú hardver startupoknak nyújt a régióban is egyedülálló lehetőséget arra, hogy innovatív ötletből sorozatgyártásra alkalmas sportinnovációs termékek születhessenek, mint az Infratrainer. „A Startup Campus az Infratrainer közösségi finanszírozási kampányához több okból csatlakozott”, mondta el Kovács Zsolt ügyvezető igazgató az eseményen. „Hiteles, nemzetközi szinten elismert és tapasztalt befektetői csapat állt össze. Emellett a közösségi finanszírozás itthon egy új, a pénzügyi ismereteket erősítő, a befektetést egyszerűsítő és mindenki számára elérhető megoldás, ami egyúttal a startup ökoszisztémát is erősíti.”

Az Infratrainer a június 30-i online befektetői találkozóján számol be részletesen a tervekről, amelyen minden érdeklődő kérdezhet a kampánygazdától.

Hirdetés

Így épített a Vacuumlabs és ügyfele virtuális bankot a nulláról Hongkongban

Marcel Klimo, a Vacuumlabs tervező és értékesítési mérnöke a november közepén Budapesten megrendezett Design Summit 2021 konferencián beszélt a szakmai közönségnek azokról a tényezőkről, amelyek biztosítják a 21. századi ügyféligényekre hangolt szolgáltatás sikerét.A Vacuumlabs egy dinamikusan növekvő vállalat, amely 8 irodát működtet világszerte, köztük egyet Budapesten, székhelye pedig a szlovákiai Pozsonyban található. A bankszférára és a kriptovalutákhoz kapcsolódó fejlesztésekre specializálódva mérnöki, tervezési és adattudományi szolgáltatásokat nyújtanak a fintech iparág számára. Tapasztalt szoftvermérnökökből álló csapatuk segített a Moxot a nulláról felépíteni, miközben időzónákon átívelve hangolták össze a projekten dolgozó szakemberek munkáját. Az okostelefonos alkalmazás az ötlet megszületésétől számított 18 hónapon belül, 2020 szeptemberében készen állt a hongkongi bevezetésre. A neobank indulása után mindössze egy évvel már 160 000 ügyféllel büszkélkedhetett, ami azt jelenti, hogy Hongkong felnőtt lakosságának több mint 1,5%-a használja azt pénzügyei tervezéséhez. A Mox a YouGov nemrégiben végzett felmérése alapján a legmegbízhatóbb virtuális bank Hongkongban. A Mox alkalmazás az egyik legjobbra értékelt pénzügyi alkalmazás, az Apple App Store-ban 5-ből 4,8-as, a Google Play Store-ban pedig 5-ből 4,6-os értékeléssel. De mi vezetett a Mox sikeréhez?

Bővebben

Langár Bence: egy álom megvalósulása egyben egy kihívásokkal teli út kezdete is

 A TLF Capital a hazai kockázati tőkepiac egyik legfrisebb szereplője, a száz százalékban saját tulajdonú family office életre hívásával egy hosszú ideje megfogalmazódott álom vált valóra. Ők maguk is igazi álommegvalósítókat várnak, akik számára rendkívül sokszínű nemzetközi tapasztalatukat és magas szintű üzleti jártasságukat kamatoztatva, valódi intelligens tőkével nyújthatnak komplex támogatást a vállalkozás elindításában vagy növekedésében.​ Langár Bencével beszélgettünk.

Bővebben
Hirdetés

A kkv-k felét érte már kibertámadás

A mikro-, kis- és középvállalkozások felét érte már támadás az interneten. Leginkább adathalász levelekkel bombázták őket, de nagyjából minden nyolcadik cégnek törték már fel weboldalát, közösségi média felületét vagy próbálkoztak meg ezzel. Legnagyobb veszélyben a középvállalkozások vannak, de a K&H kutatásából az is kiderül, hogy a kkv-k mindössze tizedének okoztak anyagi kárt a rosszindulatú támadások.

Bővebben

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben