Hirdetés

Sikeres fiatalok választják ki az Év Felfedezettjét 

Egy 17 éves könyvszerző és Z generációs véleményvezér, egy olimpiai, világ- és Európa-bajnok gyorskorcsolyázó, egy fiatal biológus, aki hazánkat képviselte a Nobel-díjátadón, egy több mint százfős civil szervezet igazgatója, egy 21 éves lány, aki már a Forbes magazin elismerését is kivívta, valamint egy kutató, aki egy fiatalokat segítő innovációs közösség társalapítója. A június 28-ig tartó jelentkezési időszakot követően ez a hat kivételes magyar tehetség választja majd ki azt az innovatív fiatalt, aki az InnoGEN Ifjúsági Program keretében elnyeri az Év felfedezettje címet.  

Hirdetés

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a Startup Campus kezdeményezéséből született InnoGEN Ifjúsági Program olyan izgalmas közösséget épít, ahol középiskolás és egyetemista fiatalok mutathatják meg tehetségüket.  A program idén májusban meghirdette az Év Felfedezettje felhívást, ahova olyan 14-21 éves, hazai és határon túli magyar fiatalok jelentkezhetnek, akik alkotásaikkal vagy közösségi szerepvállalásukkal valami újszerűt hoznak létre, de egészen idáig még nem kaptak széles körben elismertséget érte. A programot Z-generációs nagykövetek képviselik, akik érdekes és egyéni karrierutakkal segítik a résztvevőket.

A szakmai zsűrit hat olyan fiatal vállalkozó alkotja, akik kiemelkedő eredményeket értek el szakterületükön. Trunk Tamás 17 évesen mára már két könyv szerzője. A Z-generációs szakértőt 38,000 feliratkozó követi YouTube-csatornáján, előadott már többek közt a TEDx rendezvényén is, emellett pedig magyar válogatott alpesi síző. Liu Shaoang a magyar férfi gyorskorcsolya-váltó tagjaként, 5000 méteres távon sporttörténeti magyar siker részeseként aranyérmet szerzett a Sanghajban rendezett rövidpályás gyorskorcsolya világkupán. A világ- és Európa-bajnok sportoló a SportTech Hungary Program nagyköveteként sporttechnológiai startupoknak is nyújt mentorációt. Novák Blanka hazai és nemzetközi szinten elismert és díjazott kutató, a Drop the STEM podcast, STEMPOOL és SynthEthics alapítója. A fiatal biológus 2018-ban a Nobel-díj átadási ceremóniáján képviselte Magyarországot, valamint a Floridai Egyetem egy kutatói pozíciót is felajánlott számára. Fábián Sára az Amigos a Gyerekekért Alapítvány megálmodója, a Budapesti Corvinus Egyetem PhD-hallgatója és állandó óraadója, valamint 2019-ben az Év Embere. A több mint százfős civil szervezet Sára vezetésével egyetemista önkéntesekkel segít a tartósan beteg gyerekeken. Volom Sára az egyetem helyett vállalkozásba kezdett, majd egy gimnáziumi projektből elindult a Photon, ami a megrendelők és a fotósok együttműködését forradalmasította olyan ügyfelekkel, mint az Erste Bank, Telenor vagy a Vodafone. Sára tavaly a Forbes harminc alatti sikeres fiatalok listájára is felkerült. Posta Donát egy olyan fiatal kutató, aki a Budapest Innovation Group társalapítója és a Kutató Diákok Mozgalom vezetője. Szenvedélyesen támogatja a fiatalok szakmai fejlődését és segíti az innovatív vállalkozásokat. A kutatás mellet életében fontos szerepet tölt be a tradicionális íjászat, a sportágban világbajnoki 2. és Európa bajnoki 3. helyezést ért el.

A verseny során a zsűri által kiválasztott Év Felfedezettje, mint abszolút nyertes, valamint a közönségszavazás győztese kerül díjazásra. Az Év felfedezettjére egy kétszázezer forint értékű utazási utalvány, egy negyvenezer forint értékű online kurzuson való részvétel, szakmai mentorálás, valamint sajtómegjelenés is vár. Az Év Divatipari Diáknagykövete kitüntető címet is elnyerheti egy tehetséges fiatal, aki több értékes nyeremény közt egy korszerű technológiával felszerelt varrógéppel is gazdagodhat háromszázezer forint értékben.

Az InnoGEN Ifjúsági Program támogató partnerei a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), a Szellemi Tulajdon Hivatala és a Széchenyi István Egyetem. Szakmai partnerként csatlakozott a Nők a Tudományban Egyesület, a Future: Hungary, a Jövőt Építők Generációja (JÉG), a Studium Generale, a Mathias Corvinus Collegium (MCC), az Erdélyi Innovációs Műhely és a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA), akik a verseny keretén belül meghirdették az Év Divatipari Felfedezettje különdíjat is.

A versenyről és annak részleteiről június 21-én egy kerekasztal-beszélgetés keretében még több információval gazdagodhatnak majd az érdeklődők. A jelentkezésre június 28-ig van lehetőség az alábbi linken: https://www.startupcampus.hu/innogen .

Hirdetés

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben
Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben