Hirdetés

Próbáld ki magad egy innovációs ötlettáborban! 

Kapolcs hosszú évtizedek óta a kreativitás és az alkotás egyik jeles központja hazánkban. A település inspiráló karakterét ezúttal azonban nem a művészetek, hanem az innováció és az ötletek lakják majd be augusztus első hétvégéjén, az OXO Labs csapata által szervezett innocamp. nevű ötlettábor alatt. 

Hirdetés

Az innocamp. egy olyan tábor, ahol az ötletek elindulhatnak a megvalósítás útján. A résztvevők csapatokba szerveződnek, majd három napig dolgozhatnak egy közösen kiválasztott innovatív ötleten, a vállalkozás első lépésein egy szakértő mentorgárda közreműködésével. Mindeközben lehetőségük nyílik színvonalas előadásokon is részt venni, változatos üzleti témákban. A harmadik nap végén pedig a vállalkozássá fomált ötleteket és annak részleteit a befektetőkből álló zsűri előtt prezentálhatják, visszajelzéseket kaphatnak és ezzel további tudásra és tapasztalatra tehetnek szert.

A bemutatkozók alapján a zsűri kiválasztja azt a 3 ötletet, akik ösztöndíjban részesülnek, hogy így még több motivációhoz juthassanak a megvalósításhoz.

A tábor Kapolcs három, a közelmúltban megújult helyszínén zajlik majd: a közös munka és az előadások helyszíne a 2020-ban felújított és átadott MűvészVölgy Kúria lesz, a közösségi programok a Völgykempingben kerülnek megrendezésre, a záróeseménynek pedig a HalloWood csapata által tervezett és kivitelezett Pajtaszínpad lesz majd a település főterén.

Az innocamp. várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik alapítói vagy vállalkozói tervekkel rendelkeznek – akár van már ötletük, akár nics, de szívesen gondolkoznának közösen mások ötletén. De azoknak is ideális lehet a tábor, akik már eljutottak egy drótvázig, azonban üzleti oldalon még támogatást szeretnének kapni startupjuk megvalósításához. Szakmai tapasztalat nem szükséges, és a szervezők kifejezetten várják azok jelentkezését is, akiknek üzleti előtanulmányaik sincsenek, hanem valamilyen más tudományterület képviselőjeként érdeklődnek a startupok iránt. 

Regisztrációra nevezési díjjal (5000 HUF) ezen a linken van lehetőség, illetve a jelentkezés véglegesítéséhez a szervezők egy rövid motivációs videót vagy levelet is várnak a innocamp.kapolcs@gmail.com címre. A jelentkezés határideje július 30.

További információ: https://www.facebook.com/events/162197839266893 

Hirdetés

Az ember a kulcs, nem az ötlet

A hazai startup világban is megtalálhatók már az angyalbefektetők, a vállalkozások nagy része azonban még nem mindig tudja pontosan, hogyan és mikor lehet alkalmas arra, hogy tőkét kapjon tőlük a szintlépéshez. A Start it @K&H ezért a hazai angyalbefektetői szféra két közismert alakját látta vendégül, hogy tapasztalataikon keresztül mutassák be a kezdő vállalkozóknak az ilyen típusú forrásbevonás sajátosságait.

Bővebben
Hirdetés

A gyerekek digitális biztonságát védi egy magyar startup

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben

Balaton vibe, rövidnadrág és őszinte beszélgetések: ilyen volt az első Innovációs és Startup Napok a Balaton-felvidéken

Május közepén rendezte meg a PortusHome Coworking&Coliving, a StartITup Győr, az Input Program és a Draper Startup House az első közös eseményét Vászolyon. A startup ökoszisztéma szereplőit régiós, országos és nemzetközi szinten is összekötni szándékozó esemény elérte célját: őszinte, sallangmentes beszélgetések, baráti eszmecserék, fuckup storik és jobbító szándék jellemezte a 3 napos eseményt.

Bővebben

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben