Hirdetés

Próbáld ki magad egy innovációs ötlettáborban! 

Kapolcs hosszú évtizedek óta a kreativitás és az alkotás egyik jeles központja hazánkban. A település inspiráló karakterét ezúttal azonban nem a művészetek, hanem az innováció és az ötletek lakják majd be augusztus első hétvégéjén, az OXO Labs csapata által szervezett innocamp. nevű ötlettábor alatt. 

Hirdetés

Az innocamp. egy olyan tábor, ahol az ötletek elindulhatnak a megvalósítás útján. A résztvevők csapatokba szerveződnek, majd három napig dolgozhatnak egy közösen kiválasztott innovatív ötleten, a vállalkozás első lépésein egy szakértő mentorgárda közreműködésével. Mindeközben lehetőségük nyílik színvonalas előadásokon is részt venni, változatos üzleti témákban. A harmadik nap végén pedig a vállalkozássá fomált ötleteket és annak részleteit a befektetőkből álló zsűri előtt prezentálhatják, visszajelzéseket kaphatnak és ezzel további tudásra és tapasztalatra tehetnek szert.

A bemutatkozók alapján a zsűri kiválasztja azt a 3 ötletet, akik ösztöndíjban részesülnek, hogy így még több motivációhoz juthassanak a megvalósításhoz.

A tábor Kapolcs három, a közelmúltban megújult helyszínén zajlik majd: a közös munka és az előadások helyszíne a 2020-ban felújított és átadott MűvészVölgy Kúria lesz, a közösségi programok a Völgykempingben kerülnek megrendezésre, a záróeseménynek pedig a HalloWood csapata által tervezett és kivitelezett Pajtaszínpad lesz majd a település főterén.

Az innocamp. várja minden olyan fiatal jelentkezését, akik alapítói vagy vállalkozói tervekkel rendelkeznek – akár van már ötletük, akár nics, de szívesen gondolkoznának közösen mások ötletén. De azoknak is ideális lehet a tábor, akik már eljutottak egy drótvázig, azonban üzleti oldalon még támogatást szeretnének kapni startupjuk megvalósításához. Szakmai tapasztalat nem szükséges, és a szervezők kifejezetten várják azok jelentkezését is, akiknek üzleti előtanulmányaik sincsenek, hanem valamilyen más tudományterület képviselőjeként érdeklődnek a startupok iránt. 

Regisztrációra nevezési díjjal (5000 HUF) ezen a linken van lehetőség, illetve a jelentkezés véglegesítéséhez a szervezők egy rövid motivációs videót vagy levelet is várnak a innocamp.kapolcs@gmail.com címre. A jelentkezés határideje július 30.

További információ: https://www.facebook.com/events/162197839266893 

Hirdetés

Mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

Napról napra változó piaci környezet, távmunka, széteső csapatok és hektikus üzletmenet – az elmúlt két évben lassan hozzászokhattak a vezetők a koronavírussal érkező bizonytalansághoz és a folyamatos újratervezéshez, most viszont ideje a jövőre koncentrálni. Míg a 2020-as Strech konferencia a COVID-válság által felvetett akut problémákkal és gyakorlati tippekkel várta a felső vezetőket és menedzsereket, idén már a hosszabb távú stratégiák, a válságálló és tartós sikert hozó megoldások kerülnek a nemzetközi menedzsment konferencia fókuszába december 7. és 9. között. A szervezők többek között a Morgan Stanley és a Prezi világhírű szakembereivel, sőt, a magyar férfi vízilabda válogatottat sikerre vezető Kemény Dénessel keresik a választ a kérdésre: mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

Bővebben
Hirdetés

Innovatív gyerekjáték csere-bere platform nyerte a startup versenyt

Lezárult az országos Ideathon 4.0 by K&H verseny első fordulója: a hétvégén volt az első győri megmérettetés, amelyen a FoxToy gyerekjátékok cseréjét IT logisztikai módon támogató platformjának pályázata lett a befutó. Az Ideathon 4.0 by K&H célja, hogy a csapatok az innovációra és a fenntarthatóságra fókuszáló bankoláson túli szolgáltatásokra tegyenek javaslatokat.

Bővebben

Az Amazon az MGM filmstúdió felvásárlására készül – de vannak ellenlábasai

Meglepő helyről érkezett ellenvetés az Amazon tervezett üzlete, az MGM felvásárlása kapcsán, négy amerikai szakszervezet arra szólította fel a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot (FTC), hogy akadályozza meg a tranzakciót. Közben úgy tűnik, az Amazon egyre komolyabban gondolja médiás terveit, hírek szerint kisebbségi részesedést szerezhetnek az NFL, a profi amerikaifutball-liga médiás érdekeltségeiben.

Bővebben

A jövő magyar startupjait díjazták az AHa!Brainstore Startup 4.0 versenyén

A Demo Day-jel és díjátadóval véget ért az egyik legjelentősebb vállalati startup program idei eseménye, az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0. Az Antenna Hungária által kiírt megmérettetésnek minden résztvevője nyertesnek tekinthető, miután a verseny során jelentős, a későbbiekben jól kamatoztatható, hasznos tapasztalatra tehettek szert.

Bővebben

Az energiafelhasználás nyomonkövetésének új korszakát hozza el egy magyar startup

Az energiafelhasználás nyomonkövetésének új korszakát hozza el egy magyar startup, a Wenerate. A Start it @K&H inkubátorban működő fenntarthatósági startup adatalapú szoftvere a cégek teljes energia-gazdálkodását képes mérni, elemezni és megtalálni azokat a beavatkozási pontokat, amelyekkel szinte azonnal CO2-csökkenést lehet elérni, akár költséges beruházások nélkül is.

Bővebben

Magyarország vonzó a megújuló energiák alkalmazása szempontjából

Magyarország idén bekerült a megújuló energia befektetések szempontjából legvonzóbb 40 ország közé. Az EY globális rangsorán elért hazai eredményhez nagyban hozzájárult a napelemes rendszerek állami támogatása. A nemzetközi tanácsadó cég tanulmánya szerint a hálózatok fejlesztése mellett a szénalapú energiatermelés kiváltása is elengedhetetlen a karbonkibocsátás csökkentéséhez és az uniós célok eléréséhez.

Bővebben

40 millió eurós tőkeemelés a csomagolóanyagos startupnál

A Packhelp, az európai piac vezető, egyedi csomagolásokkal foglalkozó menedzselt piactere lezárta 40 millió eurós Series B tőkeemelési körét, jelentette be a befektetésben részt vevő budapesti székhelyű PortfoLion Capital Partners. A régió egyik és a lengyel piac eddigi legnagyobb Series B befektetésében a PortfoLion és a párizsi székhelyű InfraVia növekedési alapja mellett az FJ Labs

Bővebben