Hirdetés

Ötlettel rendelkező és korai fázisú startupok kapnakhat hat hetes online támogadás

December 8-án tartották a European Startup Universe alakuló ülését, amelyen az elhivatott ökoszisztéma építők elhatározták, hogy országukban elindítják az ESU 6 hetes virtuális programját. A Cipruson, Franciaországban, Görögország, Horváthországban, Luxemburgban, Magyarországon, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban és Szlovéniában működő startup szervezetek osztoznak abban az elképzelésben, hogy Európát a technológiai startupok új globális központjává tegyék, és ezzel hivatalosan is elindították a European Startup Universe kezdeményezését.

Hirdetés

A kezdeményezés mögött álló szervezetek a Görögországban megvalósított első program eredményeire építve indulnak el a közös úton. A pandémia okozta társadalmi, gazdasági problémákra is reflektál a program, és várják azokat az ötleteket, csapatokat, akik ezekre a kihívásokra reagálva innovatív, digitális megoldásokat kívánnak fejleszteni, vagy továbbfejleszteni. A szervezők úgy látják, hogy a vállalkozásépítéshez és fejlesztéshez biztosítani kell a szükséges erőforrásokat, és csakis együttes erővel és közös kiállással fejlődhetnek a helyi ökoszisztémák.

A European Startup Universe ingyenes virtuális vállalkozásfejlesztési programja hivatalosan megnyílt a jelentkezők számára és várják az érdeklődő tech startupokat és alapítókat, a tudásátadást és a kapcsolatépítést központba helyező programra. A résztvevők hatékony együttműködését és a közös munkát, a program mögött álló innovatív platform, a Founderhood, valamit a Borealis Consulting, a HR tech megoldások hazai úttörője biztosítja. A European Startup Universe kezdeményezését a Régiók Bizottsága támogatja és Mariya Gabriel, az Európai Bizottság innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztos védnöksége alatt áll.

A startupok a programmal kapcsolatban további információt a hivatalos weboldalon találhatnak, és ugyanitt regisztrálhatnak. A hazai program szervezőit a Startup Grind Budapest Facebook oldalán érhetik el.

Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben
Hirdetés

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben

Az online marketing az új foci, mindenki ért hozzá – vagy mégsem?

A kkv-k körében is egyre népszerűbbek az online közösségi felületek könnyű, gyors és költéshatékony hirdetési megoldásai. A COVID időszakhoz hasonlóan pedig a mostani gazdasági környezetben is kritikus lesz a cégek működése szempontjából, hogy ki mekkora energiát fordít a márkaépítésre. A K&H szakértői azonban óva intenek a piackutatás és stratégiai tervezés nélküli, pár kattintással összerakott kampányoktól, ezek ugyanis egészen biztosan nem hoznak tartós eredményt.

Bővebben