Hirdetés

Öt innovációs kulcsszereplő egyesíti erőit a deeptech startupokért     

A Startup Europe Initiative program, X-Europe nevű projektjén dolgozik együtt az F6S, a TNW, a Design Terminal, a Growth Tribe és a TechChill.

Hirdetés

A decemberi bejelentést követően a konzorcium tagjai nagy erőkkel fogtak neki a közös munkának. Január végén Amszterdamban tartották meg a partnerek a program első személyes találkozóját, amin meghatározták az együttműködés és az akcióterv végrehajtásának legfőbb pontjait.

Az X-Europe kezdeményezés az Európai Bizottság Horizon 2020 programjából indult, célja, hogy összekösse az ígéretes deeptech startupokat, a befektetőket, a vállalatokat és a kormányokat, ezáltal szorosabb kapcsolatokat alakítsanak ki a fejlett és a fejlődő európai régiók között.

A programot az ökoszisztéma öt kiemelt szereplője vezeti az X-Europe kulcsfontosságú régióiban: a Baltikumban, Nyugat-Európában és a Visegrádi régióban. Ez a konzorcium jó helyzetben van ahhoz, hogy hálózatait, erőforrásait és eszközeit felhasználva biztosítsa a tehetségek, készségek és lehetőségek felkutatását és áramlását egész Európában. Összekapcsolják a Baltikum és a Visegrádi országok fejlődő régióit a szélesebb európai közösségekkel, a projekt fő hangsúlya a nemzetközi lehetőségek megteremtése és a partnerségek határokon túli kiterjesztése.

Az F6S platformon keresztül összesen 150 deeptech startupot választanak ki 6 területen, 26 hónap alatt. Az X-Europe-hoz csatlakozó induló vállalkozások számos  támogatásra számíthatnak, mint például: személyes és online képzés a Growth Tribe által, 1 on 1 mentorálás, befektetői és nagyvállalati találkozók, részvétel a Design Terminal akcelerátor és inkubátor programjában, hozzáférés a TNW közösségi tereihez, betekintés a TechChill Alapítvány rendezvényeibe és közösségébe, az innovációs kihívások formálása közösen meghatározó vállalatokkal, valamint megjelenési lehetőség a TNW médiaplatformján, a top tech eseményeken és partnerhálózatban.A program mérföldkövei az X-Europe által szervezett 6 kiemelt rendezvény – 2020 és 2022 között Amszterdamban, Rigában és Budapesten.

Pieter Paul van Oerle, a TNW stratégiai igazgatója: „Az ehhez hasonló programok nagyszerű lehetőséget nyújtanak az induló vállalkozások számára, hogy értékes tudást kapjanak.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy összekapcsoljuk Nyugat-Európa ökoszisztémáit a Baltikummal és a Visegrádi Régióval, és segítünk a startupok növekedésében.

A kisebb és növekvő vállalatok iránti elköteleződéssel dolgozunk azon, hogy az európai technológiai közösség még erősebbé váljon. ”

Nuno Varandas, Üzletfejlesztési vezető, F6S: „Az X-Europe koncepció célja a mély technológia támogatása és előre mozdítása új partnerségek és régiók megnyitásával. A projektcsapat nagy hangsúlyt fektet a munkatervek megvalósítására, amelyek értékes szolgáltatásokkal és kapcsolatokkal járnak, és lehetővé teszik a növekedés felgyorsítását a startupok számára. Meghívunk minden európai deeptech vállalkozást és érintett szereplőt, hogy csatlakozzanak hozzánk. ”

Az X-Europe 6 nyílt felhívást kezdeményez, amelyek segítik a startupokat 6 deeptech iparágban, a HealthTech, az AgriTech, a Space, a GreenTech és a CyberSecurity területén 2020 és 2021 között. Kövessenek minket!

Hirdetés

Világhírű nemzetközi befektető csapott le a magyar startupra

Az elektromosautó-flották számára útvonaltervezőt fejlesztő Volteumra a világ egyik legmeghatározóbb startup befektetője is felfigyelt. A korábban a Start it @K&H inkubátorban fejlődött csapat most bekerült a Techstars „Cities of the Future” akcelerátor programjába, ami  kifejezetten a smart mobility-vel és smart city-vel foglalkozó startupoknak szól. A részvételi lehetőség és a befektetés óriási lehetőséget ad a Volteumnak a növekedésre és a nemzetközi terjeszkedésre.

Bővebben
Hirdetés

Innovatív megoldás jön a mobilpiacon

Az telekommunikációs iparág vezető innovátorai, a Vodafone, a Qualcomm Technologies, Inc. és a Thales egyesítették erőiket, hogy bemutassanak egy olyan okostelefont, amely az ún. iSIM (az ieUICC GSMA specifikáción alapuló) technológiával működik. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a SIM-kártya funkcióit a készülék fő processzorába integrálják. Ezzel a bejelentéssel lehetővé válik a technológia kereskedelmi forgalomba hozatala mindazon készülékek esetében, amelyek a mobilszolgáltatásokhoz való csatlakozáshoz iSIM-et használnak.

Bővebben

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben