Hirdetés

Őszintén a Szilícium-völgyből: idén is jön az Untold Stories Budapest

Nyitott és ingyenes lesz idén az Untold Stories Budapest, mely immár második alkalommal hozza el a startup szcéna iránt érdeklődők számára a Silicon Valley nagyágyúit. 2020. november 9-én és 10-én kendőzetlenül, őszintén beszélnek az alapítók és kulcsszereplők a nemzetközi sikersztorik mögötti történésekről, nehézségekről.

Hirdetés

A konferencia vendége lesz többek között Laura Behrens Wu, aki berlini gyakornokként alapított céget San Fransisco-ban. A Shippo azóta több, mint 60millió dolláros befektetést kapott. Marvin Liao-val, az USA egyik legsikeresebb akcelerátor és seed befeketőjének (500 Startups) egykori vezetőjével fog beszélgeti a Shippo építésének és a nemzetközi alapítók Szilícium-völgybe illeszkedésének történetéről.

Patrick Vlaskovits-tól is hallhatunk izgalmas sztorikat: a magyar-amerikai sorozatvállalkozó és a New York Times best selling írója egy magyar mérnökkel, Szántó Gáborral közösen építette legutóbbi vállalkozását, a Superpowered-öt. Gábor Kápolnásnyékről fejlesztette a mobil-audio-t új szintekre emelő technológiát, Patrick pedig az USA-ból irányított az üzleti és sales folyamatokat. A startupot nemrég felvásárolta a Splice.

Az eseményen előadnak a startupok skálázásának nagyágyúi is. Pavel Karagjaur, a baltikum egyik legnagyobb unikornisának, az itthon is működő Bolt-nak a növekedési igazgatója. Tőle arról tudhatunk meg többet, hogyan lehet egy startupot országról országra, hatékonyan skálázni. Az egyik leggyorsabban növekedő hazai startup, a Bitrise növekedési igazgatója is az előadók között van. Hendrik Haandrikman beszámol arról, hogyan érdemes átalakítani egy növekedési csapatot seed és Series B befeketetés között.

A külföldi előadók mellett – akiknek sora a fentieken kívül is folytatódik – a magyarországi startup szcéna sikeres alapítói is felbukkannak, így az AIMotive vezetője Kishonti László, Vinnai Balázs, a Codecool alapítója és az IVSZ elnöke. Fehér Gyula, az Oktogon Ventures partnere pedig a tavalyi előadókkal beszélget majd a 2020-as év és a koronavírus startup világra gyakorolt hatásairól.

A rendezvénysorozat célja, hogy Budapesten olyan nemzetközi platform épüljön, amely segítségével a régió startupjai kapcsolatokat építhetnek és komoly, példaértékű nemzetközi sikersztorik mögötti alapítóktól, befektetőktől és szakemberek történeteiből tanulhassanak. A novemberi eseményen gyakorlati tudást szerezhetnek termékmenedzsment, marketing, sales és fundraising témakörében olyan startupok alapítóitól, akik gyorsan értek el nagy növekedést.

Az Európa Média és a Startup Europe Networks mellett a Startup Hungary is társszervezője az eseménynek. Biás Csongor, a Startup Hungary igazgatója úgy fogalmazott:

“Egy nemzetközi startup konferencia sokat segíthet abban, hogy a helyi ökoszisztéma könnyebben bekapcsolódjon a nemzetközi vérkeringésbe. Olyan rendezvényt szeretnénk építeni, amely idecsalja az iparág fontos szereplőit és a régió legígéretesebb startupjait.”

Bár az esemény online lesz, a szervezők interaktív formátumot ígérnek, előadások és panelbeszélgetés mellett a startupok részt vehetnek egy 3 órás, B2B startupoknak szóló sales workshopon, illetve az összes előadás után kérdéseket tehetnek fel. Virtuális networkingre is lesz lehetőség, rapid videóbeszélgetések formájában tudnak beszélgetni a konferencia többi szereplőjével.

Az eseményre ezen a linken lehet regisztrálni: https://hopin.to/events/untold-stories-budapest-online-edition

 

Hirdetés

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben
Hirdetés

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben

Az alapanyaghiány egyre nagyobb kihívások elé állítja a kkv-kat is

Új akadályokkal kell szembenézniük a kkv-knak, derül ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb, harmadik negyedéves eredményeiből. Tavaly a járvány közvetlen következményeként a kereslethiány okozott nehézségeket, mostanra viszont az anyaghiány jelent kihívást a kereslet intenzív visszatérése és a kiüresedő készletek miatt.

Bővebben

A karácsonyi akciók idején kell igazán tudatos fogyasztónak lenni – segít a magyar startup

A karácsonyi akciók minden évben vásárlók ezreit csábítják az áruházakba és az online webshopokra, a folyamatos marketingkampányok bűvöletében a spórolás nem kis kihívás. A személyes vagy családi költségvetések védelme érdekében különböző stratégiákat követnek a magyarok: a vásárlóknak nagyjából a fele csak arra igyekszik költeni, amire valóban szüksége van, míg minden harmadik fogyasztó termékösszehasonlító oldalak segítségével, valamint az ár-érték arány szempontjának mérlegelésével próbál minél tudatosabb döntést hozni. A mobilcsomagok transzparens összehasonlításával foglalkozó BillKiller szakértői rámutatnak, hogy a fogyasztói tudatosságnak nem csak az egyszeri vásárlásoknál van kulcsszerepe.

Bővebben

Mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

Napról napra változó piaci környezet, távmunka, széteső csapatok és hektikus üzletmenet – az elmúlt két évben lassan hozzászokhattak a vezetők a koronavírussal érkező bizonytalansághoz és a folyamatos újratervezéshez, most viszont ideje a jövőre koncentrálni. Míg a 2020-as Strech konferencia a COVID-válság által felvetett akut problémákkal és gyakorlati tippekkel várta a felső vezetőket és menedzsereket, idén már a hosszabb távú stratégiák, a válságálló és tartós sikert hozó megoldások kerülnek a nemzetközi menedzsment konferencia fókuszába december 7. és 9. között. A szervezők többek között a Morgan Stanley és a Prezi világhírű szakembereivel, sőt, a magyar férfi vízilabda válogatottat sikerre vezető Kemény Dénessel keresik a választ a kérdésre: mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

Bővebben