Hirdetés

Összecsukható konténerrel tarol a hazai és a nemzetközi piacokon a magyar startup, a Continest

Működésének második évében több mint 820 millió forintos árbevételt ért el a Continest Technologies Zrt., amely innováció fókuszú mérnöki vállalatként a logisztika és az ideiglenes infrastruktúra piacának megreformálását tűzte ki célul. Az összecsukható konténereket fejlesztő társaság 2019-es alapítását követően, 2020-ban nagymértékben növelte árbevételét, és sikeresen megvetette lábát a nemzetközi piacokon is, megalapozva ezzel a további növekedésnek. Konténeralapú integrátorként a Continest Technologies Zrt. célja, hogy további piacokon is megjelenjen, megerősítve ezzel piacvezető szerepét a konténertechnológia-fejlesztés területén. A Continest tervei között szerepel az is, hogy megoldásai révén a koronavírus-járvány utáni gazdasági újraindulás egyik kiemelt szolgáltatója lehessen.

Hirdetés

A pandémia ellenére is rendkívül aktív éve volt 2020-ban az összecsukható konténereket fejlesztő magyar startupnak, a Continestnek, amely innovatív módon nyújt megoldást az ideiglenes infrastruktúrát igénylő helyzetekre. A Continest-konténerek világviszonylatban is egyedinek számítanak, ugyanis unikális kialakításuknak köszönhetően a konténerek összecsukhatóak – ezért a hagyományos merevvázas konténerekhez képest jóval több konténer szállítható egyszerre. Így a szállításból adódó károsanyag-kibocsátás, valamint a logisztikai költség akár 80 százalékkal is csökkenhet a Continest konténerei által.

A Continest-konténerek tervezési és gyártási folyamatai már 2017-ben megkezdődtek, 2019-ben pedig megalakult a Continest Technologies Zrt.-t, amely működésének második évében több mint 820 millió forintos árbevételt ért el, amelynek 78%-a export értékesítésből származott. A 2019-es féléves árbevétel még csak 65 millió forint volt, így látható, hogy rendkívül dinamikus növekedést ért el a társaság a tavalyi évben. A konténertechnológiát fejlesztő vállalat a pandémia idején alkalmazkodott a piaci igényekhez és skálázható termékeivel gyorsan reagálni tudott a megváltozott piaci kihívásokra is. Az innovatív technológiákat integráló konténerek fejlesztése során a Continest kiemelt figyelmet fordít a végfelhasználók tevékenységeire, és az abból fakadó igényekre, így a társaság konténereiben olyan szolgáltatások is elérhetőek, mint például az elektromos ellátás, napelem és akkumulátor rendszerek, vizesblokk egységek, illetve a védelmi ipar területén különös jelentőséggel bíró ballisztikus rendszerek.

A Continest üzleti stratégiája jelenleg négy területre fókuszál, ennek mentén a legkülönfélébb medikai, védelemiipari, rendezvényipari, valamint az úgynevezett „urban” jellegű (például lakossági, oktatási projektek) igényeket szolgálja ki a társaság, továbbá nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztési tevékenységre is, amelyre alapítása óta csaknem 165 millió forintot fordított. A Continest konténerflottájával az elmúlt években csaknem 750 bérbeadás történt, összesen 15 európai országban. A társaság tervei között szerepel továbbá, hogy növelje nemzetközi jelenlétét elősorban az USA-ban és a Közel-Keleten.

A Continest alapítása óta rendkívül aktívan kereste mind a hazai, mind pedig a külföldi piacra lépés lehetőségeit és számos mérföldkövet tudhat maga mögött az elmúlt évekből. Az egyik legkiemelkedőbb projekt a 2019-es, Svédországban megrendezett Alpesi Sívilágbajnokság infrastrukturális támogatása volt, ahol a világbajnokság több mint 1200 négyzetméteres szervizközpontját a Continest biztosította. A védelmiipari szegmensben a társaság ugyancsak számos fejlesztést tudhat maga mögött, többek között ennek is köszönheti, hogy 2020-ban két alapterméke, a CN10 és a CN20 konténerek megkapták a NATO raktári számot, az NSN kódot (NATO Stock Number), amely által lehetővé válik, hogy a társaság a NATO beszerzési rendszerén keresztül is értékesíthesse a termékeit. Az elmúlt időszak kihívásaira reagálva a vállalat fejlesztéseinek kiemelt fókuszában állt a koronavírus-járvány elleni küzdelem és az egészségügyi szervek munkájának segítése, amelynek köszönhetően a Continest a járvány kitörését követően rövid időn belül üzembe helyezhette az első mobil COVID-19 mintavételi pontot a budapesti Fájdalom Ambulancia megbízásából, majd szeptemberben átadta a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen üzemeltetett mobil konténerlabort is. Ezzel a társaság belépett a kiemelkedő jelentőséggel bíró medikai szegmensbe is.

„A Continest egy olyan iparágat indít újra Magyarországon, amely hosszú évtizedek óta ugyanazon a technológián alapul és nem követte le a piaci trendeket, sem pedig a globálisan átalakuló igényeket. A Continest megoldásaival egy olyan innovatív, konténeralapú integrátor szerepet töltünk be a piacon, amely a legkülönfélébb iparágakban nyújt megoldást az ideiglenes infrastruktúrát igénylő helyzetekre. Szeretnénk úttörők lenni a konténerpiac megreformálásában, ezért jelenleg is azon dolgozunk, hogy megnyithassuk az első hazai gyárunkat, amellyel újraindulhat a hazai konténergyártás. A Continestben rendkívül sok lehetőség van, amelyeket a koronavírus-járvány utáni, úgynevezett gazdasági restart során, számos iparágon belül tudunk majd kiaknázni.” – mondta el Kis-Márton Vidor, a Continest vezérigazgatója.

Kép forrás: https://www.continest.com/az-innovativ-magyar-osszecsukhato-kontenerek-is-segitik-a-jarvany-elleni-vedekezest/

Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben