Hirdetés

Összecsukható konténerrel tarol a hazai és a nemzetközi piacokon a magyar startup, a Continest

Működésének második évében több mint 820 millió forintos árbevételt ért el a Continest Technologies Zrt., amely innováció fókuszú mérnöki vállalatként a logisztika és az ideiglenes infrastruktúra piacának megreformálását tűzte ki célul. Az összecsukható konténereket fejlesztő társaság 2019-es alapítását követően, 2020-ban nagymértékben növelte árbevételét, és sikeresen megvetette lábát a nemzetközi piacokon is, megalapozva ezzel a további növekedésnek. Konténeralapú integrátorként a Continest Technologies Zrt. célja, hogy további piacokon is megjelenjen, megerősítve ezzel piacvezető szerepét a konténertechnológia-fejlesztés területén. A Continest tervei között szerepel az is, hogy megoldásai révén a koronavírus-járvány utáni gazdasági újraindulás egyik kiemelt szolgáltatója lehessen.

Hirdetés

A pandémia ellenére is rendkívül aktív éve volt 2020-ban az összecsukható konténereket fejlesztő magyar startupnak, a Continestnek, amely innovatív módon nyújt megoldást az ideiglenes infrastruktúrát igénylő helyzetekre. A Continest-konténerek világviszonylatban is egyedinek számítanak, ugyanis unikális kialakításuknak köszönhetően a konténerek összecsukhatóak – ezért a hagyományos merevvázas konténerekhez képest jóval több konténer szállítható egyszerre. Így a szállításból adódó károsanyag-kibocsátás, valamint a logisztikai költség akár 80 százalékkal is csökkenhet a Continest konténerei által.

A Continest-konténerek tervezési és gyártási folyamatai már 2017-ben megkezdődtek, 2019-ben pedig megalakult a Continest Technologies Zrt.-t, amely működésének második évében több mint 820 millió forintos árbevételt ért el, amelynek 78%-a export értékesítésből származott. A 2019-es féléves árbevétel még csak 65 millió forint volt, így látható, hogy rendkívül dinamikus növekedést ért el a társaság a tavalyi évben. A konténertechnológiát fejlesztő vállalat a pandémia idején alkalmazkodott a piaci igényekhez és skálázható termékeivel gyorsan reagálni tudott a megváltozott piaci kihívásokra is. Az innovatív technológiákat integráló konténerek fejlesztése során a Continest kiemelt figyelmet fordít a végfelhasználók tevékenységeire, és az abból fakadó igényekre, így a társaság konténereiben olyan szolgáltatások is elérhetőek, mint például az elektromos ellátás, napelem és akkumulátor rendszerek, vizesblokk egységek, illetve a védelmi ipar területén különös jelentőséggel bíró ballisztikus rendszerek.

A Continest üzleti stratégiája jelenleg négy területre fókuszál, ennek mentén a legkülönfélébb medikai, védelemiipari, rendezvényipari, valamint az úgynevezett „urban” jellegű (például lakossági, oktatási projektek) igényeket szolgálja ki a társaság, továbbá nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztési tevékenységre is, amelyre alapítása óta csaknem 165 millió forintot fordított. A Continest konténerflottájával az elmúlt években csaknem 750 bérbeadás történt, összesen 15 európai országban. A társaság tervei között szerepel továbbá, hogy növelje nemzetközi jelenlétét elősorban az USA-ban és a Közel-Keleten.

A Continest alapítása óta rendkívül aktívan kereste mind a hazai, mind pedig a külföldi piacra lépés lehetőségeit és számos mérföldkövet tudhat maga mögött az elmúlt évekből. Az egyik legkiemelkedőbb projekt a 2019-es, Svédországban megrendezett Alpesi Sívilágbajnokság infrastrukturális támogatása volt, ahol a világbajnokság több mint 1200 négyzetméteres szervizközpontját a Continest biztosította. A védelmiipari szegmensben a társaság ugyancsak számos fejlesztést tudhat maga mögött, többek között ennek is köszönheti, hogy 2020-ban két alapterméke, a CN10 és a CN20 konténerek megkapták a NATO raktári számot, az NSN kódot (NATO Stock Number), amely által lehetővé válik, hogy a társaság a NATO beszerzési rendszerén keresztül is értékesíthesse a termékeit. Az elmúlt időszak kihívásaira reagálva a vállalat fejlesztéseinek kiemelt fókuszában állt a koronavírus-járvány elleni küzdelem és az egészségügyi szervek munkájának segítése, amelynek köszönhetően a Continest a járvány kitörését követően rövid időn belül üzembe helyezhette az első mobil COVID-19 mintavételi pontot a budapesti Fájdalom Ambulancia megbízásából, majd szeptemberben átadta a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen üzemeltetett mobil konténerlabort is. Ezzel a társaság belépett a kiemelkedő jelentőséggel bíró medikai szegmensbe is.

„A Continest egy olyan iparágat indít újra Magyarországon, amely hosszú évtizedek óta ugyanazon a technológián alapul és nem követte le a piaci trendeket, sem pedig a globálisan átalakuló igényeket. A Continest megoldásaival egy olyan innovatív, konténeralapú integrátor szerepet töltünk be a piacon, amely a legkülönfélébb iparágakban nyújt megoldást az ideiglenes infrastruktúrát igénylő helyzetekre. Szeretnénk úttörők lenni a konténerpiac megreformálásában, ezért jelenleg is azon dolgozunk, hogy megnyithassuk az első hazai gyárunkat, amellyel újraindulhat a hazai konténergyártás. A Continestben rendkívül sok lehetőség van, amelyeket a koronavírus-járvány utáni, úgynevezett gazdasági restart során, számos iparágon belül tudunk majd kiaknázni.” – mondta el Kis-Márton Vidor, a Continest vezérigazgatója.

Kép forrás: https://www.continest.com/az-innovativ-magyar-osszecsukhato-kontenerek-is-segitik-a-jarvany-elleni-vedekezest/

Hirdetés

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben
Hirdetés

Balaton vibe, rövidnadrág és őszinte beszélgetések: ilyen volt az első Innovációs és Startup Napok a Balaton-felvidéken

Május közepén rendezte meg a PortusHome Coworking&Coliving, a StartITup Győr, az Input Program és a Draper Startup House az első közös eseményét Vászolyon. A startup ökoszisztéma szereplőit régiós, országos és nemzetközi szinten is összekötni szándékozó esemény elérte célját: őszinte, sallangmentes beszélgetések, baráti eszmecserék, fuckup storik és jobbító szándék jellemezte a 3 napos eseményt.

Bővebben

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben