Hirdetés

Ondrej Bartossal indul a Startup Hungary First Monday sorozata

A romániai dekakornisba fektető Credo Ventures egyik alapítójával találkozhatnak az érdeklődők október 5-én. A First Monday sorozattal a hazai ökoszisztéma legendás alakjának, Záboji Péternek is emléket állít a Startup Hungary.

Hirdetés

Ondrej Bartos kockázatitőke-befektető, a Credo Ventures társalapítója lesz a Startup Hungary most induló programsorozatának vendége. A tizenkét ismert magyar startup alapító, valamint a Google, az IVSZ és a Design Terminal által életre hívott szervezet nagy sikerű, szeptemberi kick-off eseményt követően október 5-én 18 órakor veszi kezdetét a First Monday széria. A nyitó alkalomra a régió egyik legsikeresebb befektetőjének társalapítóját hívták meg a szervezők.

A beszélgetés online, a Hopin felületén lesz megtekinthető, ahol a személyes kapcsolatépítés lehetőségeihez hasonló élmény is várja a résztvevőket. A First Monday sorozat természetesen élőben folytatódik majd, amint azt a járványhelyzet engedi. A szervezők azonban addig is olyan neves, a nemzetközi szcénában is elismert vendégeket invitálnak a programba, akiket élőben nehezebb lenne Budapestre csábítani.

A prágai Credo Ventures közép-kelet-európai, korai fázisú vállalkozásokra fókuszál, 2009-es alapítása óta negyvenöt startupba fektetett be. Ezek közül a legsikeresebb a román alapítású UiPath, mely idén nyáron 225 millió dolláros befektetést kapott, így elérte a 10,2 milliárd dolláros cégértéket, vagyis dekakornis lett.

Ondrej Bartos elkötelezett lelkesedéssel keresi az újító ötleteket, melyek formabontó termékeket szülnek vagy akár egész iparágakat képesek felbolygatni. Cége három magyar startupba is befektetett az utóbbi években: a PublishDrive, a Commsignia és a SignAll mögé is odaálltak.

Az eredeti First Monday

Sokak számára lehet ismerős a most induló sorozat elnevezése: Záboji Péter, a hazai startup közösség első ikonikus figurája indított legendás rendezvénysorozatot ezzel a névvel. A First Monday minden hónap első hétfőjén biztosított platformot a közösségnek, itt találkozhattak rendszeresen a startupok, tehetségek, vállalkozók, befektetők.

Záboji Péter kockázati tőkebefektető, üzleti angyal a European Entrepreneurship Foundation (EEF) elnöke és alapítója volt. Az alapítvány akcelerátor kurzusaival tehetséges fiatalokat segített a vállalkozási gyakorlat elsajátításában. A First Monday események fogalommá váltak a hazai startup ökoszisztémában. Ennek az örökségnek kíván méltó emléket állítani a Startup Hungary kezdeményezése, mely minden hónap első hétfőjén jelentkezik majd.

#######

Website: www.startuphungary.io

Facebook: https://www.facebook.com/startuphungary.io

Instagram: @startup_hungary

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/startup-hungary-io/

Hirdetés

Világhírű nemzetközi befektető csapott le a magyar startupra

Az elektromosautó-flották számára útvonaltervezőt fejlesztő Volteumra a világ egyik legmeghatározóbb startup befektetője is felfigyelt. A korábban a Start it @K&H inkubátorban fejlődött csapat most bekerült a Techstars „Cities of the Future” akcelerátor programjába, ami  kifejezetten a smart mobility-vel és smart city-vel foglalkozó startupoknak szól. A részvételi lehetőség és a befektetés óriási lehetőséget ad a Volteumnak a növekedésre és a nemzetközi terjeszkedésre.

Bővebben
Hirdetés

Innovatív megoldás jön a mobilpiacon

Az telekommunikációs iparág vezető innovátorai, a Vodafone, a Qualcomm Technologies, Inc. és a Thales egyesítették erőiket, hogy bemutassanak egy olyan okostelefont, amely az ún. iSIM (az ieUICC GSMA specifikáción alapuló) technológiával működik. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a SIM-kártya funkcióit a készülék fő processzorába integrálják. Ezzel a bejelentéssel lehetővé válik a technológia kereskedelmi forgalomba hozatala mindazon készülékek esetében, amelyek a mobilszolgáltatásokhoz való csatlakozáshoz iSIM-et használnak.

Bővebben

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben