Hirdetés

Növekszik az Android megbízhatósága

A Google legújabb felvásárlása, amelynek célpontja egy brit startup volt, jobb minőségű grafikus meghajtókat eredményezhet az Android felhasználók nagy örömére.

Felvásárolta a grafikus meghajtók tesztelésére szakosodott GraphicsFuzzt a Google – írja a HWSW. A brit startup kifejezetten a GPU-k működtetéséhez szükséges szoftver minőség-ellenőrzéséhez dolgozott ki egyedi módszereket, amelyekkel az ígéret szerint viszonylag könnyen behatárolhatóak a jellemzően harmadik féltől származó driverekben megbújó különféle hibák.

Az akvizíció értelmében a GraphicsFuzzt alapító szakemberek a Android Graphics Teamjében folytatják munkájukat, hogy integrálhassák tesztelési metodikájukat a Google operációs rendszerének fejlesztésébe.

A GraphicsFuzz eljárásának alapját a fuzzing és a metamorf hibakeresés kombinációja adja. Előbbi dinamikus szoftver tesztelési technika nagy mennyiségű, részben véletlenszerűen előállított adatsorral bombázza a kódot, miközben figyeli annak működését. A módszer kiválóan alkalmas különféle, akár a szoftver összeomlását okozó sérülékenységek felderítésére.

Az nagyrészt automatizált eljárással idejekorán napvilágot láthatnak a különféle, a megbízhatóságot és a biztonságot befolyásoló különféle hibák.

A Google azt ígéri, hogy ennek hála gyorsabban felfedezheti a grafikus meghajtók problémáit, amelyekről minden esetben részletes jelentést küld majd a gyártópartnereknek, így azok gyorsabban reagálhatnak majd javított verziókkal.

Oszkó Péter: Még a startup-ökoszisztémában is csak szégyenlősen beszélünk a pénzügyeinkről

Az OXO vezetője szerint mindenki titkolja, hogy milyen értékelés mellett mekkora befektetést kapott, és hogy egy exitnél kinek mennyi jutott. Pedig ha transzparensen beszélnénk a pénzügyeinkről, segíthetnénk a szereplőknek abban, hogy jobb döntéseket hozzanak.

Bővebben

10 grafikon arról, hogy hogyan alakulnak az AI kockázati befektetések a világon és Európában

A generatív AI szárnyal, a startupok az applikációk világában keresik a mesterséges intelligencia felhasználását, az európai befektetések pedig az AI által optimalizált működést, a robotikát és a gyógyszerkutatást részesítik előnyben. Mutatjuk a Dealroom friss statisztikáit.

Bővebben

Hogyan legyél sikeres intézményi befektető nélkül Magyarországon? Bemutatjuk a Screvo-t

A különböző márkák nyereményjátékait egy platformra terelő Screvo alapítóit nem vetette fel a pénz – ahelyett azonban, hogy egyből egy intézményi befektetőhöz rohantak volna az ötletükkel, inkább tudatosan felmérték, hogy meddig ér a takarójuk, a piaci igények szerint fejlesztettek prototípust, és a befektetési feltételek teljesítése helyett a sales-re koncentráltak. Az eredmény: visszatérő multi ügyfelek, dinamikus

Bővebben

Változás az innovációs politikában: Lemondott Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, már meg is van az utódja

Csák azért mond le, mert szerinte a négy évre tervezett munkát két év alatt sikerült elvégezni, és átadná a stafétabotot a fiataloknak. Helyét Hankó Balázs eddigi innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár veszi át.

Bővebben

Honnan tudhatod, hogy jó startupalapító lehet belőled?

Legyél megszállott az ötleteddel kapcsolatban, mérd fel, hogy kik segíthetneked neked mentorként, az ördög ügyvédjeként és társalapítóként, valamint legyél kitartó, és úgy alakítsd az ötleted, hogy az tényleg a leendő ügyfeleid igényeit elégítse ki: ezek Zoe Hewitt, a londoni Sequoia Capital tehetségek felkutatásáért felelős alelnökének tippjei.

Bővebben

Harmadik éve stagnál a magyar startup-ökoszisztéma a StartupBlink jelentése szerint

A StartupBlink 2024-es ökoszisztéma-jelentésében az 50. legfejlettebb startup-ökoszisztéma a magyar. Hazánk legnagyobb előnye az üzleti tevékenységekkel kapcsolatos alacsony rezsiköltségek és az alacsony megélhetési költségeket, míg a legnagyobb hátránya az IT szakemberek kivándorlása. Mutatjuk a részleteket.

Bővebben

Az űripar nem csak a zseniknek való – ezt vallja az ESERO Hungary program

Idén csatlakozik Magyarország az Európai Űrügynökség fiatalokat és tanáraikat célzó programjához. Az ESERO Hungary célja, hogy gyakorlati foglalkozásokkal a diákokat, ingyenes képzésekkel pedig a tanárokat hozza közelebb az űriparhoz, és ezen keresztül elősegítse a STEM-területek oktatását.

Bővebben

Hild Imre: Az állam pénzköltő narratívája és a jó példák hiánya tehet arról, hogy nem elég jók a magyar startupok

A magyar állam működésében a pénz határoz meg mindent, és ő akarja megmondani, hogy milyen a jó startup – miközben a szerepe csak az kéne legyen, hogy a szereplők közti kommunikációt biztosítsa. Ráadásul sokszor sem a startupok, sem a tanácsadóik nem tudják, hogy hogyan kéne jó startupot építeni. Erről és még rengeteg másról beszélgettünk Hild

Bővebben