Hirdetés

Nők az üzleti életben: van feladat, de a hozzáállás is alakul

Európában a kockázati tőke mindössze 1%-át kezelik nőkből álló csapatok, és még 2022-ben is túlnyomóan többségben vannak a szektorban a férfiak. A startup alapítók, a technológiai vállalkozások vezetőinek is mindössze az egynegyede nő, és ezen statisztikában már az is benne van, aki éppen egy férfi oldalán co-founderként lépett a tettek mezejére. Ennek a helyzetnek a miértjeiről, a változás lehetőségeiről kérdeztük Szabó Esztert, a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület elnökét.

Hirdetés

Általánosságban mit láttok, miért áll fenn az, hogy a nők alulreprezentáltak – mind a befektetők, mind az innovatív vállalkozók, alapítók között? Milyen motivációk szólnak amellett, hogy ez megváltozzon és több női szereplő lépjen színre? 

Képzeljünk el egy tárgyalóasztal, ahol az egyik oldalon csupa férfi befektető ül, míg a másikon egy startup alapítója, aki történetesen nő. Mi az első gondolat a fejünkben? Talán, ha a nők számát megnöveljük a befektetői oldalon akkor növekedni fog a nők száma az alapítok között is. Vajon mindez erősebbé teszi azt a teret, ahol az új cégek születnek? A példa önmagában is kellőképpen szemléletes, szinte érezni a dinamika átalakulását a két helyzetben – és a válasz is adja magát. Ezt az érzetet az elmúlt időszakban szerzett tapasztalataink is megerősítik. Azonban a női szemlélet integrálása az üzleti folyamatokba (befektetői szemlélet, startupok mentorálása, vállalkozás vezetése) új fejlődési lehetőségeket nyit meg.

Az aktuális statisztikák rámutatnak arra, hogy amikor az üzleti angyalbefektetői oldalon csupa férfi ül, akkor nagyon nehéz őket egy női alapítónak meggyőzni arról, hogy egyedi és piacképes, amit kitalált és meg is tudja valósítani az üzleti tervet.

A statisztikákból látszik, hogy már az is segítség a támogatások megszerzésében, ha férfi és nő közösen alapít vállalkozást.

Forrás: Statista, Value of venture capital funding to female-only and male/female cofounded startups worldwide between 2011 and 2020

A 2019-es Crunchbase riportból az is látható, hogy milyen arányokban oszlik el a befektetések aránya női alapítású, női-férfi vegyes alapítású és férfi alapítású startupok között. Ezért dolgozunk azon, hogy mind a két oldalt co-edukáljuk és növeljük a nők számosságát. Bár most a nők szerepéről és szerepvállalásáról beszélünk, az igazi cél, amire törekszünk a férfi és a női tudás és szemlélet együttes megalapozása egy növekvő ökoszisztémáért. 

Mi az, amivel a nőket bíztatnátok arra, hogy innovatív vállalkozást indítsanak, vagy éppen arra, hogy sikeres életpálya mellett befektetőként is szerepet vállaljanak? 

Magyarországon az emberek többsége alkalmazott szeretne lenni. Amikor eljött a munkaidő vége leteszik a lantot. Vajon fenntartható-e ez a felállás? Szóval miből is születnek az új munkahelyek? Érdemes már akár alkalmazottként belekóstolni az innovációs ökoszisztémába és megismerkedni akár az üzleti angyalok szerepével.

Itt ugyanis egyszerre adott a megszokott, biztonságos háttér, de elérhető egy kis izgalom, változatosság és egy új terület is, amiben fejlődni, alkotni lehet.

Tanuló üzleti angyalbefektetőként nem csak anyagi forrásokat biztosíthatunk egy startupnak – fontos lehet a tudásunk, tapasztalatunk, sok esetben önmagában a kommunikáció is érték. A vállalkozókkal folytatott beszélgetések rávilágíthatnak olyan problémákra, feladatokra és megoldásokra, amelyek kritikusak lehetnek a vállalkozás életben maradása és növekedése szempontjából. Most kezdődött a hét alkalmas tréning sorozatunk, amivel eldöntheti mindenki érdekli-e ez a téma. Ezen a tréningen (How to Take off as a Business Angel) részleteiben megvizsgáljuk a startup ökoszisztémát, a szereplőket, a befektetői minőség vagy a vállalkozói működés kihívásait. A részvétel akár jövendőbeli vállalkozóként akár befektetőként érdekes.

Ami a vállalkozásindítást illeti, a vállalkozói létforma egy igazán jó önismereti tanfolyam.

Egyszerre igényel egy strukturált üzleti szemléletet, de az érzelmi intelligencia és a kommunikációs készségek is nagyon fontos szerepet játszanak – az elérhető sikerek pozitív hatásairól nem is beszélve. 

 Hogy áll jelenleg a magyar társadalom a női szerepvállaláshoz ebben a szektorban? 

A statisztikák nem mutatnak olyan rossz képet, mint ami a benyomásunk a helyzetről. De ha mi nem ki az, aki a helyzeten változtathat? A Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület mindenképpen egy gyűjtőpont. Azoknak, akik befektetővé szeretnének válni vagy akik éppen mentort, befektetők keresnek innovatív vállalkozásukhoz. A szemlélet átalakítása folyamatban van, és örülünk annak, hogy a részesei lehetünk ennek a folyamatnak. Bőven van feladat, de a hozzáállás is szépen alakul.

Mi az, ami még hiányzik, amiben szemléletformálásra lenne szükség? 

Ki kell szállni a velem bármi megtörténhet attitűdből. Már harminc éve élünk piacgazdaságban, ahol a meglévő cégek megújulása mellet újakat is kell alapítani.

A közeljövőben eljöhet egy olyan időszak, mikor az aránytalanságok kiegyenlítődnek? Mi kell ehhez?

Cselekvés, részvétel, a céges kultúra befogadóvá válása. És a régió megerősödése. Sok-sok országot és szervezetet fogunk össze, hogy növeljük a régió innovációs képességét a most induló tréning résztvevőkön keresztül. Szeretnénk a közép-kelet-európai régiót a globális innovációs versenyben a női és férfi üzleti angyalbefektetők számának növelésével jobb helyezbe hozni.

Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben
Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben