Hirdetés

NFT, e-kereskedelem, unikornisok: a legforróbb innovatív témákkal jön a Startup Safari

Április utolsó napjaiban idén is megrendezésre kerül a Budapest Startup Safari. Az innovációs fesztivál már hetedik alkalommal jelentkezik aktuális témákkal, a jelent és a jövő technológiáját érintő kérdésekkel, sikeres vállalkozások inspiráló történeteivel, valamint az üzletfejlesztést és nemzetközi terjeszkedést jó gyakorlataival, trendjeivel. 

Hirdetés

A Startup Safari egy olyan országokon átívelő kezdeményezés, ami által világszerte megismerhetik az emberek a közelükben működő startupokat, innovatív vállalkozásokat és azok legújabb fejlesztéseit. A budapesti csapat is általában kétnapos belvárosi fesztivállal összekötve mutatja be a startup ökoszisztéma hazai és regionális képviselőit. Ilyenkor előadásokkal, workshopokkal, irodalátogatásokkal, meetupokkal töltik meg a várost.

Az esemény célja nem más, mint a tudásmegosztás, inspiráció, egymás megismerése, új üzleti és emberi kapcsolatok kialakítása, a közös fejlődés.

Az idei évben a fesztivál ismét az élő találkozásoknak ad majd teret, központi helyszíne a Király utcában található HubHub és Twentysix House lesz – de a Startup Safari korábbi hagyományaihoz híven idén is kinyitja a kapuit néhány innovatív iroda is. A látogatók egy minden eddiginél színesebb programból válogathatnak: az előadásokon, beszélgetésekben és workshopokon. Olyan, a Szilícium-völgyet aktuálisan lázban tartó témák kerülnek terítékre, mint a blockchain, a metaverzum, az NFT és a kriptovaluták, emellett az e-kereskedelem, a fintech, a legaltech, a kiberbiztonság és sok egyéb technológiai téma is előkerül. Ahogy a Safari-rajongók már megszokhatták, az érdeklődők emellett elmélyülhetnek az üzletfejlesztés, a marketing és a branding trendjeiben is – de szó esik majd olyan könnyedebb, ám fontos témákról is, mint a növekedő szervezetek kultúrája vagy mint a vállalkozói szkillek. Fókuszba kerül továbbá a hazai innovációs ökoszisztéma helyzete is, és bepillantást engednek a kulisszák mögé a hazai kockázatitőke befektetők is – akikkel a startupperek személyes találkozókon is megbeszélhetik a kérdéseiket, dilemmáikat.

A Startup Safari több mint 150 előadója között megtaláljuk majd a nemrégiben történelmi jelentőségű befektetést kapott SEON alapítóját és csapattagjait, a Revolut hazai képviselőjét, a Morgan Stanley, a Google, a Huawei, a Microsoft, a Vodafone, a McKinsey Digital Budapest, a Saltpay és a Shiwaforce előadói, de olyan fontos hazai ökoszisztéma szereplők is részt vesznek, mint az Express Innovation Agency, az OXO Holdings, a Design Terminal, CheckINN, a Hiventures, az INPUT Program, az MKB FintechLab, a TLF Capital és a Startup Hungary.

Időpont: 2022. Április 28-29.

Részletes információk és jegyvásárlás: www.budapest.startupsafari.com

Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben
Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben