Hirdetés

Miért jó a cégeknek, ha anyákat alkalmaznak programozóként?

Ősszel indul a Academy4MoMs programozóképzés negyedik évfolyama.

Hirdetés

Ritkán esik róla szó, pedig fontos téma: a vállalatok számára felértékelődtek azok a személyes készségek és az a tudás, amelyekkel az IT területen dolgozó nők, köztük a kisgyermekes anyák hozzájárulnak egy vállalat sikeréhez. A Green Fox Academy 2018 óta szervez  programozóképzést olyan nők számára, akik új karrierbe kezdenének a gyermekük születése után. A programozás nagyon jó választás számukra, mert az IT cégek jellemzően rugalmasabb feltételeket és versenyképes fizetést kínálnak, a hosszú távú karrierlehetőség mellett. A cégek is szívesen alkalmazzák őket, az Academy4MoMs összes végzett hallgatója sikeresen indult el a programozói pályán.

Milyen előnyt jelenthet kisgyermekes anyák alkalmazása junior programozóként, és hogyan aknázhatják ki a munkaadók és a munkavállalók az ebben rejlő lehetőségeket? Többek között erről szól a Green Fox Academy április 20-ai online rendezvénye, amelyen az Academy4MoMs egyik korábbi hallgatója, dr. Nagy Eszter karrierváltásának történetét is megismerhetik a résztvevők. A meetup vendége Farkas Eszter, a BlackRock EMEA HR Recruitment partnere, valamint Polocz Anett, a COSMO CONSULT Hungary ügyvezetője, akik megosztják tapasztalataikat arról, hogyan működnek az anyákkal kiegészült fejlesztőcsapatok. Szél Péter, a Green Fox CTO-ja, az Academy4MoMs korábbi mentora pedig arról beszél, mi a sikeres karrierváltás a titka.

A Green Fox Academy Magyarország első, szuperintenzív IT képzéseket nyújtó bootcampje, amely a munkaerő-piaci igényekre válaszolva 2015 októberétől képezi hallgatóit junior programozókká. 2021 áprilisáig már több mint 1200 beiratkozott hallgatóval büszkélkedhet, a végzettek 91%-a sikeresen helyezkedett el informatikai területen. Képzésein hagyományosan magasabb a női hallgatók aránya, mint az informatikai munkakörökben Magyarországon foglalkoztatottak között. Míg a Green Fox Academy esetében a 2021 áprilisáig beiratkozottak 25 százaléka nő, Magyarországon az IKT specialistaként alkalmazottak között mindössze 10,6 százalék a hölgyek aránya az Eurostat adatai szerint.

Az Academy4MoMs meetup 2021. április 20-án, kedden 13 órakor zajlott le, a beszélgetésbe az eseményt Facebook oldalán lehet visszanézni.

Hirdetés

Innovatív gyerekjáték csere-bere platform nyerte a startup versenyt

Lezárult az országos Ideathon 4.0 by K&H verseny első fordulója: a hétvégén volt az első győri megmérettetés, amelyen a FoxToy gyerekjátékok cseréjét IT logisztikai módon támogató platformjának pályázata lett a befutó. Az Ideathon 4.0 by K&H célja, hogy a csapatok az innovációra és a fenntarthatóságra fókuszáló bankoláson túli szolgáltatásokra tegyenek javaslatokat.

Bővebben

Az Amazon az MGM filmstúdió felvásárlására készül – de vannak ellenlábasai

Meglepő helyről érkezett ellenvetés az Amazon tervezett üzlete, az MGM felvásárlása kapcsán, négy amerikai szakszervezet arra szólította fel a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot (FTC), hogy akadályozza meg a tranzakciót. Közben úgy tűnik, az Amazon egyre komolyabban gondolja médiás terveit, hírek szerint kisebbségi részesedést szerezhetnek az NFL, a profi amerikaifutball-liga médiás érdekeltségeiben.

Bővebben
Hirdetés

A jövő magyar startupjait díjazták az AHa!Brainstore Startup 4.0 versenyén

A Demo Day-jel és díjátadóval véget ért az egyik legjelentősebb vállalati startup program idei eseménye, az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0. Az Antenna Hungária által kiírt megmérettetésnek minden résztvevője nyertesnek tekinthető, miután a verseny során jelentős, a későbbiekben jól kamatoztatható, hasznos tapasztalatra tehettek szert.

Bővebben

Az energiafelhasználás nyomonkövetésének új korszakát hozza el egy magyar startup

Az energiafelhasználás nyomonkövetésének új korszakát hozza el egy magyar startup, a Wenerate. A Start it @K&H inkubátorban működő fenntarthatósági startup adatalapú szoftvere a cégek teljes energia-gazdálkodását képes mérni, elemezni és megtalálni azokat a beavatkozási pontokat, amelyekkel szinte azonnal CO2-csökkenést lehet elérni, akár költséges beruházások nélkül is.

Bővebben

Magyarország vonzó a megújuló energiák alkalmazása szempontjából

Magyarország idén bekerült a megújuló energia befektetések szempontjából legvonzóbb 40 ország közé. Az EY globális rangsorán elért hazai eredményhez nagyban hozzájárult a napelemes rendszerek állami támogatása. A nemzetközi tanácsadó cég tanulmánya szerint a hálózatok fejlesztése mellett a szénalapú energiatermelés kiváltása is elengedhetetlen a karbonkibocsátás csökkentéséhez és az uniós célok eléréséhez.

Bővebben

40 millió eurós tőkeemelés a csomagolóanyagos startupnál

A Packhelp, az európai piac vezető, egyedi csomagolásokkal foglalkozó menedzselt piactere lezárta 40 millió eurós Series B tőkeemelési körét, jelentette be a befektetésben részt vevő budapesti székhelyű PortfoLion Capital Partners. A régió egyik és a lengyel piac eddigi legnagyobb Series B befektetésében a PortfoLion és a párizsi székhelyű InfraVia növekedési alapja mellett az FJ Labs

Bővebben

Évről-évre töretlen az érdeklődés az akár 20 millió forintos befektetést kínáló HFDA Startup Program iránt 

Idén harmadik alkalommal valósult meg a HFDA Startup Program a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA), a Startup Campus innovációs ügynökség és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkealap-kezelő szervezésében. A közel 50 jelentkező között szerepelnek olyanok, akikre már a nemzetközi márkák is felfigyeltek, de rengeteg fenntarthatóság jegyében született projekt is pályázik az akár 20 millió forintos tőkebefektetésre. 

Bővebben

Ezek az év legjobb és legszerethetőbb munkahelyei

Ötödik alkalommal hirdette meg a DreamJo.bs a Szerethető Munkahelyek díjat, ahol idén is azokat a cégeket jutalmazták, amelyeket a szavazók a legvonzóbbnak találtak. A tavalyi 1100 nevezőhöz képest, most 1600 munkahely mérettette meg magát, ráadásul idén nemcsak magyarországi, illetve erdélyi cégek, de Románia más részén működő vállalatok is indultak a versenyen. A díj iránti egyre nagyobb érdeklődést az is mutatja, hogy a szavazók száma is emelkedett: idén már 68.000 szavazat érkezett a pályázókra. Az elismerést a legjobb eredményt elérő 150 KKV-nak, 35 nagyvállalatnak és 15 romániai cégnek ítélték oda, a díjátadót pedig ebben az évben is ingyenes konferencia kísérte.

Bővebben