Hirdetés

Miért jó a cégeknek, ha anyákat alkalmaznak programozóként?

Ősszel indul a Academy4MoMs programozóképzés negyedik évfolyama.

Hirdetés

Ritkán esik róla szó, pedig fontos téma: a vállalatok számára felértékelődtek azok a személyes készségek és az a tudás, amelyekkel az IT területen dolgozó nők, köztük a kisgyermekes anyák hozzájárulnak egy vállalat sikeréhez. A Green Fox Academy 2018 óta szervez  programozóképzést olyan nők számára, akik új karrierbe kezdenének a gyermekük születése után. A programozás nagyon jó választás számukra, mert az IT cégek jellemzően rugalmasabb feltételeket és versenyképes fizetést kínálnak, a hosszú távú karrierlehetőség mellett. A cégek is szívesen alkalmazzák őket, az Academy4MoMs összes végzett hallgatója sikeresen indult el a programozói pályán.

Milyen előnyt jelenthet kisgyermekes anyák alkalmazása junior programozóként, és hogyan aknázhatják ki a munkaadók és a munkavállalók az ebben rejlő lehetőségeket? Többek között erről szól a Green Fox Academy április 20-ai online rendezvénye, amelyen az Academy4MoMs egyik korábbi hallgatója, dr. Nagy Eszter karrierváltásának történetét is megismerhetik a résztvevők. A meetup vendége Farkas Eszter, a BlackRock EMEA HR Recruitment partnere, valamint Polocz Anett, a COSMO CONSULT Hungary ügyvezetője, akik megosztják tapasztalataikat arról, hogyan működnek az anyákkal kiegészült fejlesztőcsapatok. Szél Péter, a Green Fox CTO-ja, az Academy4MoMs korábbi mentora pedig arról beszél, mi a sikeres karrierváltás a titka.

A Green Fox Academy Magyarország első, szuperintenzív IT képzéseket nyújtó bootcampje, amely a munkaerő-piaci igényekre válaszolva 2015 októberétől képezi hallgatóit junior programozókká. 2021 áprilisáig már több mint 1200 beiratkozott hallgatóval büszkélkedhet, a végzettek 91%-a sikeresen helyezkedett el informatikai területen. Képzésein hagyományosan magasabb a női hallgatók aránya, mint az informatikai munkakörökben Magyarországon foglalkoztatottak között. Míg a Green Fox Academy esetében a 2021 áprilisáig beiratkozottak 25 százaléka nő, Magyarországon az IKT specialistaként alkalmazottak között mindössze 10,6 százalék a hölgyek aránya az Eurostat adatai szerint.

Az Academy4MoMs meetup 2021. április 20-án, kedden 13 órakor zajlott le, a beszélgetésbe az eseményt Facebook oldalán lehet visszanézni.

Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben
Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben