Hirdetés

Még néhány napig jelentkezhetnek a startupok a CEU Innovations Lab egyéves inkubációs programjába

A CEU iLab a közép-európai régió vezető egyetemi startup inkubátora, mely nyitva áll bármilyen iparágból érkező early-stage startup számára. A 2021 februárjában induló program jelentkezési határideje 2021. február 7. A jelentkezési lap a  https://www.ilab.ceu.edu/apply oldalon érhető el.

Hirdetés

A CEU iLab az elmúlt 4 évben összesen 54 csapatot inkubált 15 országból. Ezek a csapatok összesen 8 millió EUR tőkét vontak be, és 215 munkahelyet teremtettek. A CEU az USA-ban bejegyzett amerikai magánegyetem, mely Bécsben és Budapesten is rendelkezik egyetemi kampusszal. Ezáltal az iLab egyszerre három, az amerikaira, az osztrák és a magyar piacra is belépési lehetőséget kínál a startupjai számára. Az iLab és az iLab csapatok szorosan együttműködnek a CEU Department of Economics and Business-szel, amely több nemzetközi oktatási rangsor szerint globális viszonylatban is kiemelkedő tanszék.

Az inkubációs program során a CEU zéleskörű nemzetközi partnerhálózatra támaszkodik (például Baker McKenzie, BlackRock, UBI Global, UIIN-University Industry Innovation Network, Africa-Europe Innovation Partnership). Számos nemzetközi projektben és konzorciumban vesz részt, melyek mind a csapataink számára biztosítanak lehetőséget a tudásuk, networkjük és ügyfélkörük mélyítésére.

MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKAT FOGLAL MAGÁBAN A CEU ILAB EGYÉVES INKUBÁCIÓS PROGRAMJA?

  • Egyéni és csoportos mentorálás (startupjaink átlagosan 9 mentorórán vesznek részt havonta), hozzáférés egyedülálló, háromszintű mentor programunkhoz.
  • Az adott inkubációs évfolyamra, és csapatokra szabott üzletfejlesztéssel foglalkozó workshop-ok.
  • Részvétel a vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos CEU-s kurzusokon.
  • Co-working iroda használata Budapesten és Bécsben, hozzáférés a két kampusz szolgáltatásaihoz.
  • Részvétel a CEU iLab eseményein.
  • Egyedülálló alapítói közösséghez való tartozás.
  • A csapat pénzügyi teljesítményének folyamatos nyomon követése adatelemzőnk által.
  • CEU Business Masters és International Business Law diákok kreditért végzett projektmunka keretében dolgoznak csapatainkkal jogi, pénzügyi, és üzleti területeken.
  • Hozzáférés a CEU könyvtárához.

További információ, és jelentkezési lap: https://www.ilab.ceu.edu/incubation

Hirdetés

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben
Hirdetés

Balaton vibe, rövidnadrág és őszinte beszélgetések: ilyen volt az első Innovációs és Startup Napok a Balaton-felvidéken

Május közepén rendezte meg a PortusHome Coworking&Coliving, a StartITup Győr, az Input Program és a Draper Startup House az első közös eseményét Vászolyon. A startup ökoszisztéma szereplőit régiós, országos és nemzetközi szinten is összekötni szándékozó esemény elérte célját: őszinte, sallangmentes beszélgetések, baráti eszmecserék, fuckup storik és jobbító szándék jellemezte a 3 napos eseményt.

Bővebben

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben