Hirdetés

Még néhány napig jelentkezhetnek a startupok a CEU Innovations Lab egyéves inkubációs programjába

A CEU iLab a közép-európai régió vezető egyetemi startup inkubátora, mely nyitva áll bármilyen iparágból érkező early-stage startup számára. A 2021 februárjában induló program jelentkezési határideje 2021. február 7. A jelentkezési lap a  https://www.ilab.ceu.edu/apply oldalon érhető el.

Hirdetés

A CEU iLab az elmúlt 4 évben összesen 54 csapatot inkubált 15 országból. Ezek a csapatok összesen 8 millió EUR tőkét vontak be, és 215 munkahelyet teremtettek. A CEU az USA-ban bejegyzett amerikai magánegyetem, mely Bécsben és Budapesten is rendelkezik egyetemi kampusszal. Ezáltal az iLab egyszerre három, az amerikaira, az osztrák és a magyar piacra is belépési lehetőséget kínál a startupjai számára. Az iLab és az iLab csapatok szorosan együttműködnek a CEU Department of Economics and Business-szel, amely több nemzetközi oktatási rangsor szerint globális viszonylatban is kiemelkedő tanszék.

Az inkubációs program során a CEU zéleskörű nemzetközi partnerhálózatra támaszkodik (például Baker McKenzie, BlackRock, UBI Global, UIIN-University Industry Innovation Network, Africa-Europe Innovation Partnership). Számos nemzetközi projektben és konzorciumban vesz részt, melyek mind a csapataink számára biztosítanak lehetőséget a tudásuk, networkjük és ügyfélkörük mélyítésére.

MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKAT FOGLAL MAGÁBAN A CEU ILAB EGYÉVES INKUBÁCIÓS PROGRAMJA?

  • Egyéni és csoportos mentorálás (startupjaink átlagosan 9 mentorórán vesznek részt havonta), hozzáférés egyedülálló, háromszintű mentor programunkhoz.
  • Az adott inkubációs évfolyamra, és csapatokra szabott üzletfejlesztéssel foglalkozó workshop-ok.
  • Részvétel a vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos CEU-s kurzusokon.
  • Co-working iroda használata Budapesten és Bécsben, hozzáférés a két kampusz szolgáltatásaihoz.
  • Részvétel a CEU iLab eseményein.
  • Egyedülálló alapítói közösséghez való tartozás.
  • A csapat pénzügyi teljesítményének folyamatos nyomon követése adatelemzőnk által.
  • CEU Business Masters és International Business Law diákok kreditért végzett projektmunka keretében dolgoznak csapatainkkal jogi, pénzügyi, és üzleti területeken.
  • Hozzáférés a CEU könyvtárához.

További információ, és jelentkezési lap: https://www.ilab.ceu.edu/incubation

Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben