Hirdetés

Még jelentkezhetsz a világ legjobb ingyenes startup képzésére!

Ha a startup indítás minden csínyját-bínját szeretnéd átlátni és elsajátítani mindössze tíz hét alatt, akkor itt a nagy utolsó lehetsőség, ugyanis meghosszabbította a jelentkezést a Y-Combinator a Startup School aktuális szemeszterére. 

Hirdetés

A Y-Combinator teljesen ingyenesen teszi elérhetővé Startup School nevű programját, hogy a világ minden tájáról elérhető legyen az induló startupok számára. A nyilvánosságra hozott statisztikák szerint már az első határidőre több, mint 21000 jelentkezés érkezett be, de várják a további vállalkozó szellemű startuppert az iskolájukba. A Startup School célkitűzése pofon egyszerű: segítenek az ötletből vállalkozást teremteni. Ennek a kerete egy 10 hetes kurzus, mely minden héten egy oktatásból és egy online kiscsoportos megbeszélésből áll. A tematika a következő:

 • How to Evaluate Startup Ideas: Part I
 • How to Perform User Interviews
 • How to Set KPIs and Goals
 • How to Plan Your MVP
 • How Investors Evaluate Consumer Startups
 • How Investors Evaluate B2B Startups
 • How to Launch (Repeatedly)
 • The Mechanics of Growth
 • How to Avoid Startup Finance Pitfalls
 • Improving Cofounder Communication
 • How to Create a Healthy Culture
 • When and How to Pivot
 • How to Improve Conversion Rates
 • Introduction to Pricing
 • How to Manage Your Time
 • How to Evaluate Startup Ideas: Part II
 • Advice for Hardtech and Biotech Startups
 • Introduction to Modern Startup Financing
 • How to Talk to Investors about your Startup
 • How to Become a $100B Company

Ahhoz, hogy a végén megkapjuk a Y-Combinator “diplomát” a 10 heti házifeladatból nyolcat maradéktalanul be kell adnunk, illetve fontos, hogy szintén nyolc csoportos megbeszélésen részt vegyünk. Ezzel egyébként arra is lehetőség nyílik, hogy pályázzunk a Y-Combinator equity-free támogatására, amit a legígéretesebb ötletgazdák kaphatnak meg. A támogatás összege akár 15 000 dollár is lehet, szóval érdemes odatenni magát annak, aki belevág.

Akik már a korábbi években teljesítették mind azt mondják, hogy abszolút megéri, sokszorosan megtérül a ráfordított idő és ha résztveszel rajta, elolvasod az ajállott irodalmakat és komolyan veszed a kiadott feladatokat, akkor nem marad majd kérdésed a startup léttel kapcsolatban. Azt hiszem 10 hét alatt ez elég klassz ígéret.

Jelentkezni itt lehet: https://blog.ycombinator.com/announcing-startup-school-2019/
Budapesten a Millenáris Startup Campus nyitott Lecture Watching Meetupra hívja a helyi közösség tagjait, ennek részleteiről Facebook eseményükből tájékozódhattok: https://www.facebook.com/events/8819139648147883/

 

Hirdetés

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben
Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben