Hirdetés

Mark Zuckerberg nyilvánosságra hozta a Facebook új nevét

A néhány napja megjelent első hírek pontosnak bizonyultak, nevet váltott a Facebook, a cég Meta néven folytatja. A lépést Mark Zuckerberg alapító és elnök-vezérigazgató jelentette be a Facebook Connect rendezvényen és beszélt arról is, hogy milyennek képzelik el a metaverzumot.

Hirdetés

Zuckerberg szerint az internet új fejezetének elején vagyunk és ez egyben új korszakot nyit a legnépszerűbb közösségi felületeket működtető cég számára is. A Facebook vezetője beszélt arról, hogyan fejlődött az információ megosztása és a kapcsolattartás az online térben, az egyszerű szövegtől a fotókon át a videókig, és hozzátette, hogy ez korántsem az út vége. A következő platform még magával ragadóbb lesz, az internetes élményt belülről tapasztalhatják meg a felhasználók, nem csak nézhetik. Ez lesz a már sokat emlegetett metaverzum, aminek létrehozása a társaság minden termékét érinti.

„A metaverzum meghatározó tulajdonsága a jelenlét érzése lesz – mintha tényleg egy másik emberrel vagy egy másik helyen lennénk. A közösségi technológia végső álma, hogy valóban együtt legyél egy másik emberrel. Ezért összpontosítunk ennek megteremtésére. A metaverzumban szinte bármit megtehetsz majd, amit csak el tudsz képzelni – összejöhetsz a barátaiddal és a családoddal, dolgozhatsz, tanulhatsz, játszhatsz, vásárolhatsz, alkothatsz -, valamint teljesen új élményeket szerezhetsz, amelyek nem igazán illenek bele abba, ahogyan ma a számítógépekről vagy a telefonokról gondolkodunk” – fogalmazott Mark Zuckerberg.

A névváltásról és a metaverzumról szóló videóban a Facebook alapítója beszélt arról is, hogy a jövőben képes leszünk hologramként azonnal teleportálni, hogy utazás nélkül ott lehessünk például az irodában, egy koncerten a barátainkkal, vagy a szüleink nappalijában, vagyis a metaverzum számos lehetőséget nyújt majd, függetlenül attól, hogy hol él valaki. „Több időt tudsz majd arra fordítani, ami fontos neked, kevesebb időt töltesz a közlekedésben, és csökkentheted a szén-dioxid-kibocsátásodat. Gondolj bele, mennyi olyan fizikai tárgyad van ma, ami a jövőben csak hologram lehet. A televízió, a több monitorral ellátott tökéletes munkahelyi berendezés, a társasjátékok és még sok minden más – a gyárakban összeszerelt fizikai dolgok helyett hologramok lesznek, amelyeket a világ minden táján dolgozó alkotók terveztek. Ezek között az élmények között különböző eszközökön mozoghatsz majd – kiterjesztett valóság szemüveggel, hogy jelen maradj a fizikai világban, virtuális valósággal, hogy teljesen elmerülj a metaverzumban, és telefonokkal és számítógépekkel, hogy a már meglévő platformokról is bekapcsolódhass. Ez nem arról szól, hogy több időt töltsünk a képernyőkön, hanem arról, hogy a már eltöltött időt jobbá tegyük” – vázolta elképzeléseiket Mark Zuckerberg.

A metaverzum fókuszba kerülésével érezték szükségesnek a névváltást, a társaság Meta néven folytatja, a tőzsdei szimbólumuk pedig MVRS-re változik december elsejével. Arról már az mmonline.hu is beszámolt a Facebook harmadik negyedéves üzleti jelentése kapcsán, hogy az év utolsó három hónapjától két részlegre lebontva mutatják majd be az eredményeiket, a Family of Apps, a Facebook, Instagram, Whatsapp és egyéb közösségi megoldások adatait tartalmazza, a másik üzletág pedig a Reality Labs lesz, a kiterjesztett és virtuális valóság technológiákkal.

Hirdetés

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben
Hirdetés

Balaton vibe, rövidnadrág és őszinte beszélgetések: ilyen volt az első Innovációs és Startup Napok a Balaton-felvidéken

Május közepén rendezte meg a PortusHome Coworking&Coliving, a StartITup Győr, az Input Program és a Draper Startup House az első közös eseményét Vászolyon. A startup ökoszisztéma szereplőit régiós, országos és nemzetközi szinten is összekötni szándékozó esemény elérte célját: őszinte, sallangmentes beszélgetések, baráti eszmecserék, fuckup storik és jobbító szándék jellemezte a 3 napos eseményt.

Bővebben

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben