Hirdetés

Mark Zuckerberg nyilvánosságra hozta a Facebook új nevét

A néhány napja megjelent első hírek pontosnak bizonyultak, nevet váltott a Facebook, a cég Meta néven folytatja. A lépést Mark Zuckerberg alapító és elnök-vezérigazgató jelentette be a Facebook Connect rendezvényen és beszélt arról is, hogy milyennek képzelik el a metaverzumot.

Hirdetés

Zuckerberg szerint az internet új fejezetének elején vagyunk és ez egyben új korszakot nyit a legnépszerűbb közösségi felületeket működtető cég számára is. A Facebook vezetője beszélt arról, hogyan fejlődött az információ megosztása és a kapcsolattartás az online térben, az egyszerű szövegtől a fotókon át a videókig, és hozzátette, hogy ez korántsem az út vége. A következő platform még magával ragadóbb lesz, az internetes élményt belülről tapasztalhatják meg a felhasználók, nem csak nézhetik. Ez lesz a már sokat emlegetett metaverzum, aminek létrehozása a társaság minden termékét érinti.

„A metaverzum meghatározó tulajdonsága a jelenlét érzése lesz – mintha tényleg egy másik emberrel vagy egy másik helyen lennénk. A közösségi technológia végső álma, hogy valóban együtt legyél egy másik emberrel. Ezért összpontosítunk ennek megteremtésére. A metaverzumban szinte bármit megtehetsz majd, amit csak el tudsz képzelni – összejöhetsz a barátaiddal és a családoddal, dolgozhatsz, tanulhatsz, játszhatsz, vásárolhatsz, alkothatsz -, valamint teljesen új élményeket szerezhetsz, amelyek nem igazán illenek bele abba, ahogyan ma a számítógépekről vagy a telefonokról gondolkodunk” – fogalmazott Mark Zuckerberg.

A névváltásról és a metaverzumról szóló videóban a Facebook alapítója beszélt arról is, hogy a jövőben képes leszünk hologramként azonnal teleportálni, hogy utazás nélkül ott lehessünk például az irodában, egy koncerten a barátainkkal, vagy a szüleink nappalijában, vagyis a metaverzum számos lehetőséget nyújt majd, függetlenül attól, hogy hol él valaki. „Több időt tudsz majd arra fordítani, ami fontos neked, kevesebb időt töltesz a közlekedésben, és csökkentheted a szén-dioxid-kibocsátásodat. Gondolj bele, mennyi olyan fizikai tárgyad van ma, ami a jövőben csak hologram lehet. A televízió, a több monitorral ellátott tökéletes munkahelyi berendezés, a társasjátékok és még sok minden más – a gyárakban összeszerelt fizikai dolgok helyett hologramok lesznek, amelyeket a világ minden táján dolgozó alkotók terveztek. Ezek között az élmények között különböző eszközökön mozoghatsz majd – kiterjesztett valóság szemüveggel, hogy jelen maradj a fizikai világban, virtuális valósággal, hogy teljesen elmerülj a metaverzumban, és telefonokkal és számítógépekkel, hogy a már meglévő platformokról is bekapcsolódhass. Ez nem arról szól, hogy több időt töltsünk a képernyőkön, hanem arról, hogy a már eltöltött időt jobbá tegyük” – vázolta elképzeléseiket Mark Zuckerberg.

A metaverzum fókuszba kerülésével érezték szükségesnek a névváltást, a társaság Meta néven folytatja, a tőzsdei szimbólumuk pedig MVRS-re változik december elsejével. Arról már az mmonline.hu is beszámolt a Facebook harmadik negyedéves üzleti jelentése kapcsán, hogy az év utolsó három hónapjától két részlegre lebontva mutatják majd be az eredményeiket, a Family of Apps, a Facebook, Instagram, Whatsapp és egyéb közösségi megoldások adatait tartalmazza, a másik üzletág pedig a Reality Labs lesz, a kiterjesztett és virtuális valóság technológiákkal.

Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben