Hirdetés

Magyar szurkolói applikációt használnak a tokiói paralimpián

Augusztus 24-én vették kezdetüket a paralimpiai játékok Tokióban, ahol a ‘Seyu – Együtt a győzelemért!’ applikáció segítségével buzdíthatják a szurkolók a sportolókat. Magyarországot 39 parasportoló képviseli, akik már 11 érmet is szereztek a játékok során. A SportTech Hungary Programban is részt vevő innovációnak köszönhetően a világ bármely pontjáról küldhetünk lelkesítő fotókat sportolóinknak. A magyar sporttechnológiák nemzetközi piacra lépését segítő program nagykövete, Illés Fanni két aranyérmet is nyert már a tokiói játékokon.

Hirdetés

A ‘Seyu – Együtt a győzelemért!’ applikáció lehetőséget ad a szurkolóknak, hogy képekkel és üzenetekkel bátorítsák kedvenc sportolóikat a világ bármely pontjáról, így a digitális megoldásnak köszönhetően a portolók a pandémia ellenére is érezhetik a közönség támogatását Tokióban. Az elkészült fotókat valós időben posztolhatják a rajongók a pálya melletti, lelátók feletti LED kijelzőkre és a közösségi médiában egyaránt. A képeket a tableteken és a paralimpiai faluban lévő, a magyar csapathoz tartozó digitális készülékeken keresztül a sportolók is látják a versenyszámaik között, továbbá a Magyar Paralimpiai Bizottság is posztolja azokat a közösségi médiában.

A hazánkat képviselő sportolók már 11 érmet is szereztek a Tokió 2020 Paralimpián. A magyar csapatot 3 bronzéremmel gazdagította Szvitacs Alexa asztaliteniszben, Dávid Krisztina sportlövészetben és a Hajmási Éva, Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna hármas kerekesszékes vívásban. Úszásban két ezüstöt szerzett Konkoly Zsófia, egyet Pap Bianka, míg Osváth Richárd kerekesszékes vívásban nyerte el a második helyezést.  Pálos Péter ugyancsak kerekesszékes vívásban aratott győzelmet, Ekler Luca távolugrásban világcsúccsal nyert, Veres Amarilla és Illés Fanni pedig úszásban hoztak el egy-egy aranyérmet. Illés Fanni, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a Startup Campus szervezésében megálmodott SportTech Hungary Program sportoló nagyköveteként segíti kiterjedt kapcsolati hálójával és élportolói tapasztalataival a hazai sporttechnológiai startupokat, köztük a Seyu-t is.

A Seyu startup új külpiaci lehetőségeinek megteremtésében a SportTech Hungary Program is támogatást nyújt. A kezdeményezés segítségével Talmácsi Gábor, Dzsudzsák Balázs, Hanga Ádám, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is az innováció mellé állt már.  A program nemzetközileg is példaértékű állami, piaci és sportolói összefogást hozott létre Vincze Ottó, miniszteri megbízott vezetésével. A beválogatott cégek termékeiket a nemzetközi piacra fejlesztik és világszerte innovatív megoldásokat tudnak biztosítani a sport iparág számára. A részt vevő kilenc, világszinten is elismert sportnagykövet és sportdiplomáciai képviselő nemzetközi kapcsolatrendszerével, valamint a sportban, mint iparágban való jártasságával és tapasztalatával segíti a sporttechnológiai cégek külpiaci terjeszkedését.

Az olimpiai együttműködés a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Seyu, a Startup Campus és a SportTech Hungary Program támogatásával valósulhatott meg. A magyarok mostanáig 32 arany-, 48 ezüst- és 65 bronzérmet nyertek a paralimpiai játékokon, ahol idén augusztus 24. és szeptember 5. között tudnak bizonyítani. A Seyu alkalmazását az alábbi oldalon lehet letölteni a sportolók buzdításához:  https://seyu.hu/hu/egyutt-a-gyozelemert/

A SportTech Hungary Programól bővebben: https://hepa.hu/sporttech-hungary

Hirdetés

A kkv-k felét érte már kibertámadás

A mikro-, kis- és középvállalkozások felét érte már támadás az interneten. Leginkább adathalász levelekkel bombázták őket, de nagyjából minden nyolcadik cégnek törték már fel weboldalát, közösségi média felületét vagy próbálkoztak meg ezzel. Legnagyobb veszélyben a középvállalkozások vannak, de a K&H kutatásából az is kiderül, hogy a kkv-k mindössze tizedének okoztak anyagi kárt a rosszindulatú támadások.

Bővebben

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben
Hirdetés

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben