Hirdetés

Magyar szurkolói applikációt használnak a tokiói paralimpián

Augusztus 24-én vették kezdetüket a paralimpiai játékok Tokióban, ahol a ‘Seyu – Együtt a győzelemért!’ applikáció segítségével buzdíthatják a szurkolók a sportolókat. Magyarországot 39 parasportoló képviseli, akik már 11 érmet is szereztek a játékok során. A SportTech Hungary Programban is részt vevő innovációnak köszönhetően a világ bármely pontjáról küldhetünk lelkesítő fotókat sportolóinknak. A magyar sporttechnológiák nemzetközi piacra lépését segítő program nagykövete, Illés Fanni két aranyérmet is nyert már a tokiói játékokon.

Hirdetés

A ‘Seyu – Együtt a győzelemért!’ applikáció lehetőséget ad a szurkolóknak, hogy képekkel és üzenetekkel bátorítsák kedvenc sportolóikat a világ bármely pontjáról, így a digitális megoldásnak köszönhetően a portolók a pandémia ellenére is érezhetik a közönség támogatását Tokióban. Az elkészült fotókat valós időben posztolhatják a rajongók a pálya melletti, lelátók feletti LED kijelzőkre és a közösségi médiában egyaránt. A képeket a tableteken és a paralimpiai faluban lévő, a magyar csapathoz tartozó digitális készülékeken keresztül a sportolók is látják a versenyszámaik között, továbbá a Magyar Paralimpiai Bizottság is posztolja azokat a közösségi médiában.

A hazánkat képviselő sportolók már 11 érmet is szereztek a Tokió 2020 Paralimpián. A magyar csapatot 3 bronzéremmel gazdagította Szvitacs Alexa asztaliteniszben, Dávid Krisztina sportlövészetben és a Hajmási Éva, Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna hármas kerekesszékes vívásban. Úszásban két ezüstöt szerzett Konkoly Zsófia, egyet Pap Bianka, míg Osváth Richárd kerekesszékes vívásban nyerte el a második helyezést.  Pálos Péter ugyancsak kerekesszékes vívásban aratott győzelmet, Ekler Luca távolugrásban világcsúccsal nyert, Veres Amarilla és Illés Fanni pedig úszásban hoztak el egy-egy aranyérmet. Illés Fanni, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a Startup Campus szervezésében megálmodott SportTech Hungary Program sportoló nagyköveteként segíti kiterjedt kapcsolati hálójával és élportolói tapasztalataival a hazai sporttechnológiai startupokat, köztük a Seyu-t is.

A Seyu startup új külpiaci lehetőségeinek megteremtésében a SportTech Hungary Program is támogatást nyújt. A kezdeményezés segítségével Talmácsi Gábor, Dzsudzsák Balázs, Hanga Ádám, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is az innováció mellé állt már.  A program nemzetközileg is példaértékű állami, piaci és sportolói összefogást hozott létre Vincze Ottó, miniszteri megbízott vezetésével. A beválogatott cégek termékeiket a nemzetközi piacra fejlesztik és világszerte innovatív megoldásokat tudnak biztosítani a sport iparág számára. A részt vevő kilenc, világszinten is elismert sportnagykövet és sportdiplomáciai képviselő nemzetközi kapcsolatrendszerével, valamint a sportban, mint iparágban való jártasságával és tapasztalatával segíti a sporttechnológiai cégek külpiaci terjeszkedését.

Az olimpiai együttműködés a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Seyu, a Startup Campus és a SportTech Hungary Program támogatásával valósulhatott meg. A magyarok mostanáig 32 arany-, 48 ezüst- és 65 bronzérmet nyertek a paralimpiai játékokon, ahol idén augusztus 24. és szeptember 5. között tudnak bizonyítani. A Seyu alkalmazását az alábbi oldalon lehet letölteni a sportolók buzdításához:  https://seyu.hu/hu/egyutt-a-gyozelemert/

A SportTech Hungary Programól bővebben: https://hepa.hu/sporttech-hungary

Hirdetés

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben
Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben