Hirdetés

Magyar startup segít angliai egyetemistáknak otthonról tanulni

Három magyar fiatal készítette a Prepaired e-learning platformot, melynek köszönhetően az egyetemi hallgatók online is hatékonyan tudnak tanulni. Az oldal szeptember második felében lesz publikus, elsősorban az angol piacra fókuszálva, ahol egyre több egyetem jelenti be, hogy idén már biztosan online fog folyni az oktatás jelentős része. A piacra lépés mellett, a Seedrs közösségi finanszírozási oldalon gyűjtenek pénzt, hogy a piacra lépést követően minél gyorsabban tudjanak növekedni.

Az e-learning megoldások jelentősége sokszorosára nőtt, mikor a vírus megfékezésére hozott intézkedések miatt a hallgatóknak otthonról kellett folytatni a tanulmányait. A Prepaired célja, hogy visszahozza a tanulásnak azt a közösségi aspektusát, ami java részt megszűnt az egyetemek távoktatásra átállásakor. Amikor a hallgató a tanulás során elakad, akkor egy „study request”-et tehet fel, amelyben meghatározza a tantárgyat és a felmerült kérdéseit. Más felhasználók, akik az adott területen jeleskednek, felajánlhatják hogy elmagyarázzák az adott témát egy videóhívás keretében. Miután a tanuló választ kapott a kérdéseire, a platform egy új társat javasol a tanulónak, hogy tovább tudja adni a tudását. A tanulás ezen egyedülálló peer-to-peer megközelítésével a hallgatók 18-szor jobban sajátítják el a tudást, mint egy hagyományos egyetemi előadás során.

„Körülbelül 1.5 milliárd diáknak kellett távoktatásban tanulnia a járvány alatt. Nagyon nagy a tét. Ez a 1.5 milliárd tanuló fogja hamarosan a globális munkaerőpiac jelentős részét képezni. A különböző kurzusok és e-learning anyagok nem feltétlenül nyújtanak tartós tudást a hallgatók számára. Többre van szükség.

“A Prepairednél azért dolgozunk éjt nappallá téve azért, hogy egy olyan globális tanulóközösséget hozzunk létre, mely biztosítja, hogy minden hallgató készen álljon a jövőre.”

– mondta Jakabos Bálint, CEO, a csapat motivációjáról.

A tanítást mint tanulási módszert használva a diákok a tanított anyag 90%-ára emlékeznek, míg az egyetemi előadások során átlagosan csak 5%-ra. Emellett a tanítás során a diákok fontos soft skilleket is elsajátíthatnak. A Prepaired modellben különösen nagy potenciál van, hiszen a 37 milliárd fontos iparág óriási kihívásokkal és emellett lehetőségekkel néz szembe. A Prepaired egyedülálló koncepciója tökéletesen illeszkedik az egyetemek által bevezetett vegyes oktatási modellbe, ahol az órák nagy része online van megtartva és csak a kisebb szemináriumok személyesen.

A Prepaired alapítói 4 éve dolgoznak különböző e-learning megoldásokon. Egy korábbi, az érettségire félkészítő alkalmazásukat az érettségiző diákok több, mint 20%-a használta, mely 20 ezernél is több diákot jelentett. A Prepaired-en 2020-ban kezdtek el dolgozni és már túl is vannak egy sikeres béta tesztelésen, melyet követően Szeptember 14-én tervezik élesben elindítani a terméket.

A Prepaired a Seedrs közösségi finanszírozási oldalon indított kampányt, ahol egy 50.000 fontos befektetést tűztek ki célul, melynek már 64%-át el is érték alig egy hét alatt. A Seedrs platformon már 10 fonttól be lehet fektetni a cégbe, amiért cserébe részesedés jár. Ez a befektetés biztosítja, hogy már az első pár hónapban több ezer diák tudja kihozni magából a legtöbbet az oldal segítségével.

„Nagyon lelkesek vagyunk a Seedrs-en indított közösségi finanszírozási kampánnyal kapcsolatban, hiszen ez lehetőséget biztosít minden érdeklődőnek, hogy csatlakozzon hozzánk. Hisszük, hogy egy globális problémát közösen tudunk a leggyorsabban megoldani”

– mondta el Kosdi-Kovács Márton, CMO-társalapító. A Prepaired-ről és a közösségifinanszírozási kampányról az alábbi linken lehet többet megtudni: https://www.seedrs.com/prepaired

Hirdetés

Csapatépítés jótékonykodással a Wolt csapatánál

Milliós értékben vásárolhat a János Kórház gyermeksebészeti osztálya eszközöket abból a felajánlásból, amit a Wolt Magyarország juttatott el számukra. A Wolt közel 200 irodai munkatársa Mikulás napján futárnak állt néhány órára, az általuk kézbesített megrendelések értékéből 100-100 forintot különítettek el a jótékony célra. Az akcióhoz csatlakoztak a fiatal korosztály körében kedvelt influencerek is – nem egyszer kellemes meglepetést okozva, amikor ők álltak az ajtóban a megrendelt ebéddel.

Bővebben
Hirdetés

Így épített a Vacuumlabs és ügyfele virtuális bankot a nulláról Hongkongban

Marcel Klimo, a Vacuumlabs tervező és értékesítési mérnöke a november közepén Budapesten megrendezett Design Summit 2021 konferencián beszélt a szakmai közönségnek azokról a tényezőkről, amelyek biztosítják a 21. századi ügyféligényekre hangolt szolgáltatás sikerét.A Vacuumlabs egy dinamikusan növekvő vállalat, amely 8 irodát működtet világszerte, köztük egyet Budapesten, székhelye pedig a szlovákiai Pozsonyban található. A bankszférára és a kriptovalutákhoz kapcsolódó fejlesztésekre specializálódva mérnöki, tervezési és adattudományi szolgáltatásokat nyújtanak a fintech iparág számára. Tapasztalt szoftvermérnökökből álló csapatuk segített a Moxot a nulláról felépíteni, miközben időzónákon átívelve hangolták össze a projekten dolgozó szakemberek munkáját. Az okostelefonos alkalmazás az ötlet megszületésétől számított 18 hónapon belül, 2020 szeptemberében készen állt a hongkongi bevezetésre. A neobank indulása után mindössze egy évvel már 160 000 ügyféllel büszkélkedhetett, ami azt jelenti, hogy Hongkong felnőtt lakosságának több mint 1,5%-a használja azt pénzügyei tervezéséhez. A Mox a YouGov nemrégiben végzett felmérése alapján a legmegbízhatóbb virtuális bank Hongkongban. A Mox alkalmazás az egyik legjobbra értékelt pénzügyi alkalmazás, az Apple App Store-ban 5-ből 4,8-as, a Google Play Store-ban pedig 5-ből 4,6-os értékeléssel. De mi vezetett a Mox sikeréhez?

Bővebben

Langár Bence: egy álom megvalósulása egyben egy kihívásokkal teli út kezdete is

 A TLF Capital a hazai kockázati tőkepiac egyik legfrisebb szereplője, a száz százalékban saját tulajdonú family office életre hívásával egy hosszú ideje megfogalmazódott álom vált valóra. Ők maguk is igazi álommegvalósítókat várnak, akik számára rendkívül sokszínű nemzetközi tapasztalatukat és magas szintű üzleti jártasságukat kamatoztatva, valódi intelligens tőkével nyújthatnak komplex támogatást a vállalkozás elindításában vagy növekedésében.​ Langár Bencével beszélgettünk.

Bővebben

A kkv-k felét érte már kibertámadás

A mikro-, kis- és középvállalkozások felét érte már támadás az interneten. Leginkább adathalász levelekkel bombázták őket, de nagyjából minden nyolcadik cégnek törték már fel weboldalát, közösségi média felületét vagy próbálkoztak meg ezzel. Legnagyobb veszélyben a középvállalkozások vannak, de a K&H kutatásából az is kiderül, hogy a kkv-k mindössze tizedének okoztak anyagi kárt a rosszindulatú támadások.

Bővebben

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben