Hirdetés

Magyar startup kapott lehetőséget, hogy előadjon a világ legnagyobb technológiai konferenciáján

Nem sokkal azután, hogy élővideó stúdió applikációját elérhetővé tette a RECnGO a Huawei AppGallery-ben, meghívás is érkezett a techóriástól amiben azt kérték: csatlakozzon a magyar startup hozzájuk a 2022-es lisszaboni Web Summit színpadán. Egy csapással a cég egy nagy álma vált valóra – mégis valami más miatt is izgalmas volt ez a meghívás a RECnGO csapat számára.

A felkérés legfőképpen azt bizonyította, hogy az applikáció – a fejlesztése alatt belerakott  szakértelem és a rengeteg munka – egy olyan termékké nőtte ki magát, ami a világ egyik legnagyobb tech rendezvényén színpadra való, a világ egyik legnagyobb tech óriásával közösen, ezzel bekerülve a többi világklasszis közé. Egy startup számára ekkora érdeklődést kiváltani technológiai cégek, felhasználók és a közönség részéről…megfizethetetlen.

A RECnGO társalapítóját, Szél Gergelyt érte a megtiszteltetés, hogy a Huawei színpadán mutathassa be társaságot a nagyközönségnek – előadásának címe Mi történik akkor, ha az innovatív élményeket nem a technológia korlátozza? volt. Ráadásul mindezt a Web Summit konferencián Lisszabonban, ahol a technológiát újrafogalmazó cégek és emberek évente több napra találkoznak egymással, több mint hetvenezren.

Kicsit ideges voltam, amikor William Tian (a Huawei európai régió elnöke) átadta a mikrofont nekem egy, az ökoszisztémák fejlesztéséről szóló zseniális előadása után” – mondta el Gergely, aki a RECnGO ügyvezetője és termékfejlesztője is egyszemélyben. “Viszont ez volt az én nagy lehetőségem, hogy elmondhassam a világnak, hogyan illeszkedik a RECnGO pont abba az ökoszisztémába, amelyről Tian régiós elnök beszélt, és hogy egy új, innovatív technológia hogyan tudja összerakni egy kirakó darabjait úgy, hogy egy teljesen más, váratlan eredmény szülessen. Habár vannak, akiket riasztanak ezek az együttálások, de hosszútávon igazolást nyernek.” Gergely azt is hozzátette, hogy nem is kell sokat visszamenni időben, hogy láthassuk mekkora gyanakvással fogadták a világban a felhasználók például a Calendly-t, az Ubert vagy a Canvat. Ez a gyanakodó hozzáállás viszont természetes része az újító technológiák elfogadásának.

Előadás ide vagy oda, maga az ottlét egy ilyen nemzetközi konferencián hatalmas lendületet adhat egy startupnak a felfelé ívelő pályáján, különösen akkor, ha mondjuk a tőkebevonásuk következő szakaszán dolgoznak, és nemzetközi szinten akarnak tovább terjeszkedni. Hiszen a RECnGO csapat beszámolójából az is kiderült, hogy sikerrel jártak: az iparági partnerek és a befektetők részéről is nagy érdeklődés mutatkozott. 

A mobil-first forradalom végre magával ragadta a műsorgyártás és a live streaming kisebb és nagyobb játékosait is. Ez az a pont amire eddig csak vártunk: mára a RECnGO számára előnyös vizekre sodródott be a technológia, a műsorgyártás és a nézők elvárásainak mágikus hármasa. Az idáig vezető út nem volt mindig könnyű, de befektetőinknek, partnereinknek, állandó felhasználóinknak és a technológiai vezetőknek, így például a Huaweinek köszönhetően nagyszerű helyzetből kínálunk egy sokak által várva várt terméket. Egy stabil megoldást azoknak, akiknek jó minőségben, gyorsan és költséghatékonyan kell tartalmat készíteniük” – tette hozzá Schwarz Gábor, társalapító. A csapat reményteljesen számolt be arról, hogy rendezvényszervezők, videósok, tartalomgyártók és a média cégek felsőbb vezetői most már aktívan keresik azt a megoldást amivel élő közvetítéseket és felvételeket készíthetnek: stúdió minőségben a hagyományos költségek töredékéért. Az, hogy okos mobil eszközöket használunk streaming és videó készítéshez nem azt jelenti, hogy az iparágat lebutítjuk, a drága felszereléseket ki kell dobjuk, vagy, hogy elbocsátási dömperbe kezdhetünk. Szó sincs ilyenről. Az mobil eszközök használatának lehetősége azt jelenti, hogy egy profi videós azt használja a produkciójához, amihez gyorsan hozzáfér és amivel leghatékonyabban alkalmazhatja erőforrásait az adott szükséglethez. A nagy kamerákat a több tízezres koncertekre és sport eseményekhez viszi, mert oda az kell, viszont ahol erre se szükseg, se keret nincs, oda a mobil eszközeit és a szakmai tudását viszi. Ennek mindig is így kellett volna lennie, de csak mostanra érett be a technológia, a nezők elvárásai és a műsorgyártás arra, hogy az iparágban dolgozók is nyissanak az élő mobil videó stúdió megoldás felé. Érdemes volt kivárni” – meséltek a várakozásaikról és a trendekről bővebben.

Ha szeretnél még többet megtudni a RECnGO-ról, vagy ingyenesen kipróbálná az élő videó stúdió alkalmazást iOS, Android vagy Huawei eszközeire, látogass el a recngo.com weboldalra, ahol minden fontos információt megtalálsz.

A SPAR és a Munch együtt tesz az élelmiszerpazarlás csökkentéséért

A hazai üzletlánc vásárlói is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél kevesebb élelmiszer landoljon a szemetesben: a SPAR a Munch online platformmal karöltve szorítja vissza az élelmiszerpazarlást, ennek köszönhetően a vevők kedvezményes áron juthatnak jó minőségű termékekhez. Az ételmentő szolgáltatást 2022. november 3-ától Budapest XI. kerületében, valamint Szegeden és Hódmezővásárhelyen tesztelik.

Bővebben

Franchise programmal jön Magyarországra a nemzetközi logisztikai vállalat

Sikeres tesztidőszakot követően hivatalosan is elindította Magyarországon DODO Partner franchise kezdeményezését az előrejelzéseken és a forgalmi adatok valósidejű elemzésén alapuló, aznapi kiszállítási feladatokat végző nemzetközi logisztikai vállalat, a DODO. A program célja a vásárlók még hatékonyabb kiszolgálása a futárkapacitások bővítése révén, valamint a távolabbi régiók kézbesítési feladatainak megkönnyítése. A vállalat saját ügyfélkörével és a szükséges know-how-val segíti franchise-partnereit. A franchise-modell bevetésével gyorsabbá és egyszerűbbé válhat a partnerekkel folytatott együttműködés.

Bővebben

A JunctionX ismét hazánkra irányította a nemzetközi techközösség figyelmét

Közel 70 országból rekordszámú, összesen 722 induló regisztrált az idei JunctionX Budapest hackathonra. A kétnapos innovációs versenyen az Antavo, a SEON és a Wise kihívásait kellett teljesíteni a mindennapi életünket érintő problémákra választ adó technológiai projektek megalkotásával. Összesen 40 pályamunkát értékelhetett a zsűri: az abszolút győztes a magyar Gaia lett, egy olyan megoldással, amely képes kiszűrni a weboldalakra tisztességtelen szándékkal érkező felhasználókat, míg a közönségdíjat a gyanús tranzakciókat lefülelő GeoSnatcher érdemelte ki. A top 5 csapat a közel négymillió forintos összdíjazás mellett értékes szakmai kapcsolatokkal is gazdagodott.

Bővebben

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

A Green Fox Academy új többségi tulajdonosa és befektetője, a Sandberg Capital bevonásával folytatja nemzetközi expanzióját, valamint vállalati szolgáltatásai és képzési kínálata fejlesztését. A magyar alapítású, Szlovákiában és Csehországban is piacvezető IT bootcamp így további növekedéséhez kulcsfontosságú erőforrásokhoz jut. A Sandberggel való partnerség lehetővé teszi, hogy a vállalat élére álljon a Közép-Európa technológiai oktatási piacán zajló konszolidációnak.

Bővebben

Újra AGTECH SUMMIT – fókuszban az agrárinnováció

Fenntarthatóbb gazdálkodás digitális megoldásokkal, űrtechnológián alapuló döntéstámogatás, mesterséges intelligencia az agráriumban. Ezek is a témái a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) NAK TechLab programja által szervezett AGTECH SUMMIT konferenciának, melynek középpontjában a hazai agrárium digitalizációja áll. Az esemény kiemelt célja, hogy összehozza a fiatal fejlesztőket és a szakértőket, akik az agrárium aktuális kihívásaira a legmodernebb megoldásokkal tudnak reagálni. 

Bővebben

A saját olívaültetvényhez vezető út is buktatókkal van kikövezve

Az első sikerére alapozva új évadot indított a Design Terminal az Optimists First! sorozatból, melyben startup alapítók, vállalkozók mesélnek karrierjük hol rögös, hol egyenes útjairól. A sorozat 2022-es etapját exkluzív különkiadás zárja: Pogátsa Zoltán közgazdász madártávlatból is elemzi a vállalkozókat érintő témákat.

Bővebben

Tanulj a finnektől vállalkozni: új üzleti klub indul Budapesten

Idén ősszel érkezik meg Helsinkiből a Boost Finland testvére, a Boost Hungary, párhuzamosan az észtországi networking klub alapításával. A finn üzleti csoportok kiemelt alapértéke a lifelong learning, vagyis az élethosszig tartó tanulás. Tarmo Herlevi 12 éve járt networking eseményekre, majd az első Covid-időszak alatt alapította meg a finn mentalitásra épülő networking koncepciót, a finn Boostot. A tanulás mellett még egy cél mozgatta az új formátum és metodika kialakításában: a vállalkozói magány megszüntetése.

Bővebben

Idén is izgulhatunk a szerethető munkahelyekért

A DreamJobs hatodik alkalommal hirdette meg a Szerethető Munkahelyek versenyét, melyre idén több mint 2100 cég jelentkezett. Legnagyobb arányban a kisvállalatok szeretnék megmérettetni magukat, területek szerint a szoftverfejlesztés, a kommunikáció és marketing, valamint a mérnöki, műszaki oldalról érkezett a legtöbb nevezés. A toborzásban és a munkaerő megtartásában is egyre nagyobb szereppel bíró díjakat 2022. november 17-én adják át egy ingyenes online konferenciával egybekötve.

Bővebben

Új diákkedvezményeket hoz be a piacra a magyar startup

Már most közel 40 közkedvelt márkához biztosít diákkedvezményt a dinamikusan fejlődő magyar startup. A Diverzum tavaly novemberben indult, alig egy év alatt 60 ezren regisztráltak az oldalra, akik ezáltal 35 millió forintot spóroltak meg az online költéseik során. A Z generációs ötletgazdák célja, hogy egyetlen diák se dobjon ki feleslegesen pénzt az ablakon. A kezdeményezés nulla forintból indult, de az augusztusban zárult első befektetési körnek hála, ma már egy egyre nagyobb csapat dolgozik azon, hogy új szintre vigye a diákkedvezmény-forradalmat.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások