Hirdetés

Magyar ezüstérem a Get in the Ring globális döntőjén

Ezer nemzetközi indulóból emelkedett ki, és szerzett ezüstérmet a Talk-A-Bot a globális box ringes startupverseny nehézsúly kategóriájában.

Az Innotrade program által nyújtott szakmai támogatással, a magyar fejlesztésű Talk-A-Bot csapata másodikként futott be a holland herceg (Prince Constantijn Van Oranje) által megnyitott 2018-as Get in the Ring, Cascais-ban megtartott portugáliai globális döntőjén. A „nehézsúly” kategóriában induló startup (+2.5M EUR cégértékelés) elnyerte a második legrangosabb címet, miután 70 ország 1,000 jelentkezőjéből került beválasztásra egy nemzetközi kockázati tőkebefektetőkből álló zsűri értékelése alapján. A magyar chatbot fejlesztő startup, Deliága Ákos személyében, aki a cég alapítója és üzletfejlesztési igazgatója is egyben, egy ’Wall Street Farkasa’ tematikájú pitchcsel szállt csatába egy olyan holland cég ellen, aki a mesterséges intelligencia segítségével segít a vállalatok számára az árazásban. A végső megmérettetés a híres Estoril kaszinóban, 400 fős közönség előtt került megrendezésre, ahol 3 rangos befektető zsűrizett. Szintén bejutott a top 150 döntős közé a „középsúly” kategóriában (+500k – 2.5M EUR értékelés) a hazai Zyntern, aki pályakezdő munkakeresőket köt össze munkaadókkal.

A ‘Get in the Ring’ egy box ringben megszervezésre kerülő 3 perces ’pitch csata’, ahol két csapat 30 másodperces menetekben prezentálja egymás ellen vízióját, csapatát, üzleti modelljét és pénzügyi teljesítményét. Kitérnek az ellenfél hiányosságaira is, így egyfajta szellemi box párbaj jön létre.

A Get in the Ring több mint 100 országban, több mint 1,500  mérkőzést szervezett 30,000 nemzetközi startup számára 2012-s elindulása óta, és már több mint 1 millió követője van a közösségi oldalakon.

A nyertesek számos rangos befektetőhöz, nagyvállalati partnerhez és tapasztalt mentorokhoz kapnak közvetlen összekötést, amely hosszú távon segíti a cég további nemzetközi piaci bővítését.

Tavaly decemberben, a Várkert Bazárban, az Innotrade, a Hiventures és a Startup Campus közös szervezésében, kiterjesztette a Get in the Ring formátumot a ’Visegrad in the Ring’ eseményen. Itt olyan nagyvállalati szereplők, mint a Hyperloop One, Viber, Google, General Electric, National Instruments, Invitech és a MOL Group ’reverse pitchelték’ az igényeiket, amire válaszként a döntőbe jutott startupok megoldásaikat prezentálták, retorikai boxpárbajt vívva a ringben. Az esemény idén ismételten megrendezésre kerül november végén a ’Shepherds in the Ring’ név alatt.

A reverse pitch eseményen a Talk-A-Bot nyerte a Rakuten-Viber díjat, amivel egy Tel-Aviv-i szakmai túra is járt, miközben a szintén aznap tartott Get in the Ring eseményen a ’Chatbotok messiása’ szerepjátékkal nyerte el a 800 fős publikum és 2,300 live stream-en csatlakozott közönség mosolyát. A versenynek köszönhetően már aznap 6 kapcsolatot szerzett, amiket később megrendelésekké alakított. A Zyntern pedig megnyerte a Get in the Ring verseny fődíját, és ennek következményeként 120 milliós befektetést kapott a legnagyobb magyar kockázati tőke társaságtól, a Hiventures-től. Ennek az előselejtezőnek köszönhetően jutott be a cég a top 150-be és a Talk-A-Bot a döntőbe a globális Get in the Ring eseményen.

„Izgultam mintha én is a ringben lettem volna, de bíztam Ákos kemény képességeiben és frappáns humorérzékében, valamint sokat készültünk az eseményre közösen. A ma megszerzett ezüstérem győzelemként ér fel a magyar startup közösség számára.

Ez bizonyíték arra, hogy a magyar startup ökoszisztéma képes felvenni a versenyt a nemzetközi mezőnyben.

Ilyen ’startup darwinizmus’ kell, ahol nem csak a találmány a termék, hanem a feltalálók is! Talk-A-Bot will be talked about!”

– nyilatkozta Sebastian Tamás (Sebi), az Innotrade Program vezetője és a Visegrád/Shepherds in the Ring rendezője, aki segített felkészíteni a Talk-A-Botot.

A fiatal magyar startup alig két éve alakult négy magyar alapítóval, idén pedig már 23 fős csapattal készít chatbot integrációkat Facebook Messenger és Viber platformokra, több mint 25 nagyvállalati partner számára.

„Hiányzott eddig egy olyan szereplő a rendszerből, amit az Innotrade képvisel, hiszen nem csak külföldi piacokra juttat ki, hanem releváns, cégre szabott módon nemzetközi kapcsolatokkal köt össze és felkészít minket a valós üzleti csatákra, legyen az egy box ringben vagy kint a piacon. Maga a felkészülés a Visegrad in the Ringre és a mostani döntőre nagyon hasznos volt, mert segített élesíteni a kommunikációnkon és az üzleti stratégiánkon. Az Innotrade Program és Sebi mentorálása segítségével több hasznos partnerrel tudtunk egyeztetni, ami gyorsítja a nemzetközi terjeszkedésünket.” —nyilatkozta Deliága Ákos, a Talk-A-Bot alapítója/üzletfejlesztési igazgatója.

„Az olyan események, mint a Get in the Ring leginkább abban segítenek, hogy a világon bárhol komolyan vegyék az innovációnkat. A startupok közösségében folyamatosan fejlődni, gyorsítani kell és ez a helyezés nagyot segít a növekedésünkben. Hamarosan bejelentünk még két jelentős hírt!”

Az Innotrade segítségével a Talk-A-Bot korábban már bemutatkozhatott a legnívósabb nemzetközi startup kiállításokon és cégre szabottan kapott B2B tárgyalásokat az események folyamán. A hannoveri CeBIT rendezvény mentén, az Axis Tel Aviv-on, a San Franciscó-i TechCrunch-on és a Stanford egyetemen biztosított az Innotrade megjelenési lehetőséget a chatbot fejlesztőnek, amely most ezeket is kihasználva fejlődik tovább.

De kíváncsian várjuk, hogy milyen további hírek érkeznek a Talk-A-Bot háza tájáról….

Újra Budapestre jön a millió dolláros startup verseny!

Budapest újra a startupok versengésének középpontjába kerül, amikor az idei évben is megrendezik a világ egyik legnagyobb startup eseményét, a Startup Világbajnokságot. Ez a megmérettetés olyan fiatal tehetségeknek kínál lehetőséget, akik nem csupán innovatív ötleteiket és technológiai fejlesztéseiket akarják bemutatni, de nemzetközi kapcsolataikat fejleszteni szeretnék.

Bővebben

Most bárki elsajátíthatja a takarékos vezetés technikáját a hazai startupp

A takarékos vezetés sokak által ismert, de a gyakorlatban kevésbé alkalmazott technika. Dacára a statisztikáknak, amelyek rendre bebizonyítják, hogy a tudatos odafigyelés a megspórolható üzemanyagon túl az autók műszaki állapotára, a sofőrök mentális egészségére is pozitív hatással bír. Pont ezek miatt tartja fontosnak ennek az energiatakarékos szemléletnek a terjesztését a hazai közösségi autózás elindítója, a GreenGo is. A szolgáltató idén augusztusban nem csak az autózásra vonatkozóan, hanem tágabb értelemben is szeretné felhívni a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára. Ennek érdekében a saját Facebook oldalán, játékos formában olyan tényeket oszt meg a követőivel, amelyek ismeretében ők is tudatosabb energiafelhasználók lehetnek.

Bővebben

Hazai szinten is vannak ígéretes MI fejlesztések

A mesterséges intelligencia korába léptünk, ami számos kérdést felvet – többek között azt, hogy a nagy technológiai cégek által kifejlesztett megoldásokat hogyan tudják a kisebb, akár induló startupok használni. Hazai szinten is vannak már ígéretes megoldások, amelyek az MI-t alkalmazzák, például a betegségek felismeréséhez, a növényi kártevők ellen bevetett robotoknál, a textilhulladék újrahasznosításához vagy éppen egyedi fotóadatbázis létrehozásához.

Bővebben

Hét innovatív korai fázisú csapat kapott befektetést

Az OXO csoport az elmúlt két évben az érettebb technológiai cégek akvizíciója, illetve az ilyen cégekbe irányuló tőkebefektetések mellett a korai fázisú innovatív vállalkozások finanszírozására irányuló tevékenységét is fenntartotta. Az OXO Labs az elmúlt időszakban hét innovatív vállalkozással jutott el a befektetési megállapodás aláírásáig, illetve az egyes befektetési összegek folyósításáig mindösszesen 370 millió forint értékben.

Bővebben

Idén is lesz Ideathon: fókuszban a jövő

Immár ötödik alkalommal rendezik az Ideathon 5.0 ötletversenyt Győrben. A résztvevők ebben az évben a jelenben már észlelhető, de igazán a jövőben realizálódó problémák megoldásaira tesznek kísérletet.  Újdonság,  az eddigi megszokott gyakorlattól eltérően, hogy először öt dedikált altémakörben kerülnek problémák feltárásra illetve megfogalmazásra, majd a csapatalkotás követően kezdődik az adott ötlet kidolgozása. A győztes csapat minden tagja részesül egy 100 000 forint értékű elektronikai vásárlási utalványban és még sok minden másban.

Bővebben

Átadták a magyar startup által fejlesztett növénytermesztő konténer farmot

Április 26-án átadták a Green Drops Farm Kft. legújabb, saját fejlesztésű növénytermesztő konténer farmját. A debreceni startup által megálmodott és forgalmazott saját fejlesztésű növénytermesztő konténer farm újdonságnak számít Magyarországon, a konténerben ugyanis hidropónikus technológiával működő tornyok találhatók, amelyekben salátafélék, fűszernövények termelhetők talaj nélkül, tápoldatos vízben.

Bővebben

Budapest lehetne az új Boston? – Mit tanulhatunk az amerikai startup-ökoszisztéma történetéből

Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Auditóriumában tart előadást az innováció és tech-guru szerző, a MIT Technology Review és a Business Week tech-rovatának korábbi főmunkatársa, Robert Buderi. Az újságíró, szerző legújabb könyve, a Where Futures Converge: Kendall Square and the Making of a Global Innovation Hub kapcsán látogat a magyar fővárosba, május 4-i nyilvános előadásában arról beszél majd, hogy hogyan lehetne létrehozni a bostoni példából tanulva virágzó és fenntartható startup-ökoszisztémát Budapesten.

Bővebben

A startupok zöld technológiára és AI-ra összpontosítanak a fenntarthatóság érdekében

Az üzleti világ lassulása és az óvatosság miatt a befektetők kihívást jelentenek a startupok számára. Az innováció azonban kulcsszerepet játszhat a gazdasági fellendülésben. A hazai nagyvállalati inkubátor, a start it @K&H a tudásmegosztás és a kapcsolatépítés felgyorsításával segíti a legújabb 12 csapatát, hogy átlendülhessenek a kihívásokon. Az immár tizedik inkubációs program, amely márciusban zárult, főleg a környezetbarát megoldásokra és a mesterséges intelligencia alkalmazására összpontosított.

Bővebben

Megérkezett Magyarországra a Lightyear – korlátlan hozzáférést biztosít a tőzsdékhez, rejtett díjak nélkül

A Lightyear, az ex-TransferWise alapítói által létrehozott európai befektetési platform, ma bejelentette magyarországi indulását. A platform az első olyan eurózónán kívüli terjeszkedése, amely lehetővé teszi, hogy felhasználói többdevizás számlájukkal korlátlan hozzáférést kapjanak a globális tőzsdékhez, miközben elkerülik a rejtett díjakat. A Lightyear eddig már 35 millió dolláros befektetést vonzott be, befektetői között olyan nagy nevek találhatók, mint a Lightspeed Venture Partners és Sir Richard Branson. A magyarországi indulás újabb lépést jelent a cég globális terjeszkedésében, amelynek célja, hogy az európai befektetési piac meghatározó szereplője legyen.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások