Hirdetés

Közel egymillió eurós befektetést kaphatnak a legjobb egészségügyi startupok 

A HealthInnovator Programme küldetése, hogy olyan magyar innovatív egészségügyi vállalkozásokat támogasson exporttevékenységük növelésében, amelyek hamarosan életek millióinak megmentését segíthetik. A Startup Campus Inkubátor által szervezett programban az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures vesz részt tőkefinanszírozóként, összesen 940 ezer euró összegű elérhető befektetéssel. A csapatok jelentkezését július 30-ig várják a szervezők.  

Hirdetés

A Startup Campus Inkubátor szervezte üzletfejlesztési program nemzetközi környezetben, világszínvonalú mentorokkal készíti fel az innovatív vállalkozásokat a külpiacra lépésre. A képzés bevált akcelerációs módszertannal, megfelelő globális hálózat biztosításával és nemzetközi szakértőkkel segíti, valamint finanszírozza a magyar egészségügyi startupokat. A kurzusok végén a csapatok a Hiventures előtt mutathatják be projektjeiket.  A HealthInnovator Programme célja, hogy öt csúcsminőségű egészségügyi startupot támogasson 58 ezer euró értékű kezdeti beruházással és további finanszírozással 130 ezer euró összértékben.

A programhoz igazgatóként csatlakozott a ma már az osztrák tőzsdén jegyzett innovációs ügynökség, a Startup300 és a Pioneers korábbi vezetője, Csendes Olivér. „A magyar piac a méretéből kifolyólag legfeljebb tesztpiac és a validáció első állomása lehet globálisan gondolkozó vállalkozók számára. A korai nemzetközi piacra lépés szükségessége azonban megnehezíti a hazai (és más kisebb piacokról induló) alapítók dolgát. A HealthInnovator Programme ezt a nehézséget hivatott áthidalni azzal, hogy mi világszinten is elismert, külföldi mentorokkal nemzetközi környezetbe helyezzük a cégeket, így növelve exportképességüket. A program keretében összesen 940,000 eurós befektetési keretösszeggel azokat a spin-off vállalkozásokat vagy startupokat karoljuk fel, akik már kutatások által validált megoldáson dolgoznak” – mondta a programigazgató és vállalkozás szakértő.

A program olyan magvető fázisban lévő, validált ötlettel vagy prototípussal rendelkező magyar startupok jelentkezését várja, akik a digitális egészségügy megoldásaival, betegközpontú újításokkal vagy akár a közegészségügy és kórház menedzsment területét illető innovációkkal foglalkoznak. Tizenkét workshop és több mint harmincnyolc személyes konzultáció készíti fel az öt kiválasztott csapatot egy cég alapításának, fejlesztésének, valamint külpiacra jutásának kihívásaira.

A jelentkezésre július 30-ig van lehetőség az alábbi oldalon: https://www.startupcampus.hu/hip .

Hirdetés

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben
Hirdetés

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben

Az alapanyaghiány egyre nagyobb kihívások elé állítja a kkv-kat is

Új akadályokkal kell szembenézniük a kkv-knak, derül ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb, harmadik negyedéves eredményeiből. Tavaly a járvány közvetlen következményeként a kereslethiány okozott nehézségeket, mostanra viszont az anyaghiány jelent kihívást a kereslet intenzív visszatérése és a kiüresedő készletek miatt.

Bővebben