Hirdetés

Közel egymillió eurós befektetést kaphatnak a legjobb egészségügyi startupok 

A HealthInnovator Programme küldetése, hogy olyan magyar innovatív egészségügyi vállalkozásokat támogasson exporttevékenységük növelésében, amelyek hamarosan életek millióinak megmentését segíthetik. A Startup Campus Inkubátor által szervezett programban az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures vesz részt tőkefinanszírozóként, összesen 940 ezer euró összegű elérhető befektetéssel. A csapatok jelentkezését július 30-ig várják a szervezők.  

Hirdetés

A Startup Campus Inkubátor szervezte üzletfejlesztési program nemzetközi környezetben, világszínvonalú mentorokkal készíti fel az innovatív vállalkozásokat a külpiacra lépésre. A képzés bevált akcelerációs módszertannal, megfelelő globális hálózat biztosításával és nemzetközi szakértőkkel segíti, valamint finanszírozza a magyar egészségügyi startupokat. A kurzusok végén a csapatok a Hiventures előtt mutathatják be projektjeiket.  A HealthInnovator Programme célja, hogy öt csúcsminőségű egészségügyi startupot támogasson 58 ezer euró értékű kezdeti beruházással és további finanszírozással 130 ezer euró összértékben.

A programhoz igazgatóként csatlakozott a ma már az osztrák tőzsdén jegyzett innovációs ügynökség, a Startup300 és a Pioneers korábbi vezetője, Csendes Olivér. „A magyar piac a méretéből kifolyólag legfeljebb tesztpiac és a validáció első állomása lehet globálisan gondolkozó vállalkozók számára. A korai nemzetközi piacra lépés szükségessége azonban megnehezíti a hazai (és más kisebb piacokról induló) alapítók dolgát. A HealthInnovator Programme ezt a nehézséget hivatott áthidalni azzal, hogy mi világszinten is elismert, külföldi mentorokkal nemzetközi környezetbe helyezzük a cégeket, így növelve exportképességüket. A program keretében összesen 940,000 eurós befektetési keretösszeggel azokat a spin-off vállalkozásokat vagy startupokat karoljuk fel, akik már kutatások által validált megoldáson dolgoznak” – mondta a programigazgató és vállalkozás szakértő.

A program olyan magvető fázisban lévő, validált ötlettel vagy prototípussal rendelkező magyar startupok jelentkezését várja, akik a digitális egészségügy megoldásaival, betegközpontú újításokkal vagy akár a közegészségügy és kórház menedzsment területét illető innovációkkal foglalkoznak. Tizenkét workshop és több mint harmincnyolc személyes konzultáció készíti fel az öt kiválasztott csapatot egy cég alapításának, fejlesztésének, valamint külpiacra jutásának kihívásaira.

A jelentkezésre július 30-ig van lehetőség az alábbi oldalon: https://www.startupcampus.hu/hip .

Hirdetés

Netflix-díjas magyar céget vásárol fel az amerikai nagyvállalat 

Kiemelkedő eredmény a magyar innovációs szektorban: a Netflix streamingszolgáltató díját elnyerő, online ajánlórendszerek fejlesztésére szakosodott Gravity R&D informatikai cég felvásárlására végleges megállapodást kötött az amerikai tőzsdén jegyzett Taboola, a digitális hirdetési piaci  szegmens egyik legjelentősebb globális szereplője. A netezők számára személyre szabott “találatokhoz” a hátteret biztosító Taboola nemcsak a magyar céget vásárolja fel, hanem a közép-európai fejlesztői központját is Magyarországra telepíti. 

Bővebben

A többség számára 10 mobilalkalmazás bőven elég

Hazánkban már 6,2 millióan használnak okostelefont és nagyjából 6 millióan interneteznek mobiljukon a 18-69 éves korosztályban – derült ki az eNET legújabb reprezentatív kutatásából. A többség számára 10 mobilalkalmazás bőven elég, legalábbis ennyit használ hetente. A magasfokú okostelefon penetráció mellett azonban több internetes tevékenység van, ahol nem ezt az eszközt preferáljuk – ilyen például a webáruházi vásárlás vagy a levelezés, ahol a számítógépet részesítjük előnyben.

Bővebben
Hirdetés

Először Magyarországon: startup ökoszisztémára fókuszáló adat-felület

A Hungarian Startup University Programot (HSUP) megvalósító Express Innovation Agency, valamint a Dealroom.co startupokra és tech ökoszisztémákra koncentráló nemzetközi adatszolgáltatóval kötött megállapodás keretében megnyílt a startup ökoszisztéma fókuszú, közös magyarországi platform, amelynek célja, hogy fellendítse a magyar innovációt és vállalkozói szellemet.

Bővebben

A jelenlegi többszörösére szorosára kellene gyorsítani az épületfelújítások ütemét Európában

A klímavédelem érdekében a beruházási prioritások sürgős átgondolására és határozottabb közös fellépésre szólítja fel a Világgazdasági Fórum (WEF) napokban zajló davosi találkozóján a résztvevőket a Schneider Electric. Az energiamendzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat Fenntarthatósági Kutatóintézetének friss elemzése szerint a jelenlegi 2-3-szorosára kellene gyorsítani az épületfelújítások ütemét Európában, hogy sikerüljön elérni a Párizsi Megállapodásban megfogalmazott célokat.

Bővebben

Az ember a kulcs, nem az ötlet

A hazai startup világban is megtalálhatók már az angyalbefektetők, a vállalkozások nagy része azonban még nem mindig tudja pontosan, hogyan és mikor lehet alkalmas arra, hogy tőkét kapjon tőlük a szintlépéshez. A Start it @K&H ezért a hazai angyalbefektetői szféra két közismert alakját látta vendégül, hogy tapasztalataikon keresztül mutassák be a kezdő vállalkozóknak az ilyen típusú forrásbevonás sajátosságait.

Bővebben

A gyerekek digitális biztonságát védi egy magyar startup

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben