Hirdetés

Korai fázisú startupok jelentkezését várják a márciusban induló, hat hetes programsorozatra 

A European Startup Universe kezdeményezés célja, hogy élénkítse, segítse a helyi startup ökoszisztémákat, és összekapcsolja az uniós technológiai startup közösségeket. Az ambiciózus misszió mögött 10 európai uniós ország sorakozott fel, hogy egy 6 hetes virtuális programsorozat keretében, támogassa a korai fázisban lévő ötleteket és startup alapítókat.

Hirdetés

December 8-án tartották a European Startup Universe alakuló ülését, amelyen az elhivatott ökoszisztéma építők elhatározták, hogy országukban elindítják az ESU 6 hetes virtuális programját. A Cipruson, Franciaországban, Görögország, Horváthországban, Luxemburgban, Magyarországon, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban és Szlovéniában működő startup szervezetek osztoznak abban az elképzelésben, hogy Európát a technológiai startupok új globális központjává tegyék, és ezzel hivatalosan is elindították a European Startup Universe kezdeményezését.

A kezdeményezés mögött álló szervezetek a Görögországban megvalósított első program eredményeire építve indulnak el a közös úton. A pandémia okozta társadalmi, gazdasági problémákra is reflektál a program, és várják azokat az ötleteket, csapatokat, akik ezekre a kihívásokra reagálva innovatív, digitális megoldásokat kívánnak fejleszteni, vagy továbbfejleszteni. A szervezők úgy látják, hogy a vállalkozásépítéshez és fejlesztéshez biztosítani kell a szükséges erőforrásokat, és csakis együttes erővel és közös kiállással fejlődhetnek a helyi ökoszisztémák.

A European Startup Universe ingyenes virtuális vállalkozásfejlesztési programja hivatalosan megnyílt a jelentkezők számára és várják az érdeklődő tech startupokat és alapítókat, a tudásátadást és a kapcsolatépítést központba helyező programra. A résztvevők hatékony együttműködését és a közös munkát, a program mögött álló innovatív platform, a Founderhood, valamit a Borealis Consulting, a HR tech megoldások hazai úttörője biztosítja. A European Startup Universe kezdeményezését a Régiók Bizottsága támogatja és Mariya Gabriel, az Európai Bizottság innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztos védnöksége alatt áll.

A startupok a programmal kapcsolatban további információt a hivatalos weboldalon találhatnak, és ugyanitt regisztrálhatnak. Az érdeklődők hazai program szervezőit a Startup Grind Budapest Facebook oldalán érhetik el.

Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben
Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben