Hirdetés

Kezdetét vette az eddigi legkülönlegesebb V4 Startup Force

Minden eddiginél gazdagabb lehetőségekkel segíti a résztvevőket a Design Terminal régiós vállalkozásfejlesztési programja, amely 2018 óta ad lendületet magyar, cseh, lengyel és szlovák startupoknak. Összevont szemeszter indult el tegnap, a cél ismét a visegrádi térség vállalkozói, üzleti közösségének erősítése.

Hirdetés

4 helyett 8 kétfős csapatot, tehát összesen 16 innovátort választott ki a Design Terminal, partnerszervezetei, a cseh DEX-IC, a lengyel Reaktor Warsaw és a szlovák CAMPUS segítségével. A V4 Startup Force pandémiás helyzet miatt elmaradt tavaszi etapját most együtt rendezik meg a szokásos őszivel. A résztvevők így több mentorral, motivációs előadóval találkozhatnak, több startuppal, helyi akcelerátorral, potenciális ügyféllel kerülhetnek kapcsolatba a régióból.

A V4 Startup Force célja, hogy lendületet adjon a cseh, lengyel, magyar és szlovák startupok nemzetközi terjeszkedésének és régiós kapcsolataik erősítésének. Ezzel is megalapozva, hogy a legtehetségesebb cégalapítók itt építsék ki, és hosszú távon is a térségben tartsák tevékenységüket.

„A V4 Startup Force célja, hogy megerősítse a köteléket a visegrádi országok startupjai és üzleti szereplői között”

– mondta az online esemény megnyitóján Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője. – Összetartó közösség létrejöttét szeretnénk elősegíteni, amely képes megmutatni a globális piac számára: elég jelentősek vagyunk ahhoz, hogy hatást gyakoroljunk.”

Az ösztöndíjprogram a Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF) támogatásával valósul meg. Szilágyiné Bátorfi Edit, a szervezet ügyvezető igazgatója megnyitóbeszédében hangsúlyozta: „A visegrádi régió ötletben és kreativitásban gazdag, de kevésbé tehetséges abban, hogy ezt a világ számára is megmutassa, és a nemzetek gazdasága, az állampolgárok javára fordítsa. Szükség van azokra az alkalmakra, amelyek fiatal tehetségeket és vállalkozókat segítenek.” Hozzátette: az IVF boldogan közreműködik a V4 Startup Force megszervezésében, hiszen a program már bizonyította, hogy a fenti törekvéseket sikeresen tudja támogatni.

A V4 Startup Force október 15-én zárul. A csapatok Budapesten, Pozsonyban, Prágában és Varsóban vendégeskednek virtuálisan a két hét alatt.

A CSAPATOK:

Lengyelország:  

  • AI Factory: A cég képi analitikával képes beazonosítani a polcokon található termékeket.
  • ExChord: Nemzetközi pénzmozgásoknál képes költséghatékonyságot elérni a startup fejlesztése. 

Szlovákia:

  • Sentiner: Kamerákba építhető arc- és hődetektáló rendszert fejlesztettek, mely automatikusan felismeri, ha valakin nincs maszk vagy magas a testhőmérséklete.
  • HandCubeKey: Fejlesztésük egy speciális klaviatúra fogyatékkal élőknek, mely a finommotorikus mozgás hiányára nyújt megoldást.

Csehország:

  • 21 cf.factory: Mesterséges intelligencia segítségével előre jelzik a piaci változásokat, és egy folyamatautomatizáló eszközzel személyre szabott megoldásokat nyújtanak a folyamathatékonyság maximalizálásra és az energiaköltségek csökkentésére.
  • Digitoo: Könyvelők munkahatékonyságát segítik elő automatizációval.

Magyarország:

  • Briefly: Szabadúszókkal dolgozó marketing megoldásokat nyújtanak cégek számára.
  • Consolidity: Az adminisztrációval töltött órák számát csökkentik back office automatizálás segítségével.
Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben