Hirdetés

Kezdetét vette az eddigi legkülönlegesebb V4 Startup Force

Minden eddiginél gazdagabb lehetőségekkel segíti a résztvevőket a Design Terminal régiós vállalkozásfejlesztési programja, amely 2018 óta ad lendületet magyar, cseh, lengyel és szlovák startupoknak. Összevont szemeszter indult el tegnap, a cél ismét a visegrádi térség vállalkozói, üzleti közösségének erősítése.

Hirdetés

4 helyett 8 kétfős csapatot, tehát összesen 16 innovátort választott ki a Design Terminal, partnerszervezetei, a cseh DEX-IC, a lengyel Reaktor Warsaw és a szlovák CAMPUS segítségével. A V4 Startup Force pandémiás helyzet miatt elmaradt tavaszi etapját most együtt rendezik meg a szokásos őszivel. A résztvevők így több mentorral, motivációs előadóval találkozhatnak, több startuppal, helyi akcelerátorral, potenciális ügyféllel kerülhetnek kapcsolatba a régióból.

A V4 Startup Force célja, hogy lendületet adjon a cseh, lengyel, magyar és szlovák startupok nemzetközi terjeszkedésének és régiós kapcsolataik erősítésének. Ezzel is megalapozva, hogy a legtehetségesebb cégalapítók itt építsék ki, és hosszú távon is a térségben tartsák tevékenységüket.

„A V4 Startup Force célja, hogy megerősítse a köteléket a visegrádi országok startupjai és üzleti szereplői között”

– mondta az online esemény megnyitóján Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője. – Összetartó közösség létrejöttét szeretnénk elősegíteni, amely képes megmutatni a globális piac számára: elég jelentősek vagyunk ahhoz, hogy hatást gyakoroljunk.”

Az ösztöndíjprogram a Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF) támogatásával valósul meg. Szilágyiné Bátorfi Edit, a szervezet ügyvezető igazgatója megnyitóbeszédében hangsúlyozta: „A visegrádi régió ötletben és kreativitásban gazdag, de kevésbé tehetséges abban, hogy ezt a világ számára is megmutassa, és a nemzetek gazdasága, az állampolgárok javára fordítsa. Szükség van azokra az alkalmakra, amelyek fiatal tehetségeket és vállalkozókat segítenek.” Hozzátette: az IVF boldogan közreműködik a V4 Startup Force megszervezésében, hiszen a program már bizonyította, hogy a fenti törekvéseket sikeresen tudja támogatni.

A V4 Startup Force október 15-én zárul. A csapatok Budapesten, Pozsonyban, Prágában és Varsóban vendégeskednek virtuálisan a két hét alatt.

A CSAPATOK:

Lengyelország:  

  • AI Factory: A cég képi analitikával képes beazonosítani a polcokon található termékeket.
  • ExChord: Nemzetközi pénzmozgásoknál képes költséghatékonyságot elérni a startup fejlesztése. 

Szlovákia:

  • Sentiner: Kamerákba építhető arc- és hődetektáló rendszert fejlesztettek, mely automatikusan felismeri, ha valakin nincs maszk vagy magas a testhőmérséklete.
  • HandCubeKey: Fejlesztésük egy speciális klaviatúra fogyatékkal élőknek, mely a finommotorikus mozgás hiányára nyújt megoldást.

Csehország:

  • 21 cf.factory: Mesterséges intelligencia segítségével előre jelzik a piaci változásokat, és egy folyamatautomatizáló eszközzel személyre szabott megoldásokat nyújtanak a folyamathatékonyság maximalizálásra és az energiaköltségek csökkentésére.
  • Digitoo: Könyvelők munkahatékonyságát segítik elő automatizációval.

Magyarország:

  • Briefly: Szabadúszókkal dolgozó marketing megoldásokat nyújtanak cégek számára.
  • Consolidity: Az adminisztrációval töltött órák számát csökkentik back office automatizálás segítségével.
Hirdetés

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben
Hirdetés

Balaton vibe, rövidnadrág és őszinte beszélgetések: ilyen volt az első Innovációs és Startup Napok a Balaton-felvidéken

Május közepén rendezte meg a PortusHome Coworking&Coliving, a StartITup Győr, az Input Program és a Draper Startup House az első közös eseményét Vászolyon. A startup ökoszisztéma szereplőit régiós, országos és nemzetközi szinten is összekötni szándékozó esemény elérte célját: őszinte, sallangmentes beszélgetések, baráti eszmecserék, fuckup storik és jobbító szándék jellemezte a 3 napos eseményt.

Bővebben

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben