Hirdetés

Izgalmas okosváros fejlesztésekkel indultak el a Startup Campus őszi inkubációs programjai

Tizenegy csapattal indultak a Startup Campus, az EIT Urban Mobility RIS HUB Magyarország és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures őszi inkubációs programjai, amelyekben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem szakmai partnerként vesz részt. A legjobb csapatok az inkubáció végén 20 milliós kezdőbefektetést szerezhetnek.

Hirdetés

A Startup Campus University programjai 2016 óta segítik a nagy növekedési potenciállal rendelkező, ötlet vagy prototípus fázisban járó innovatív fejlesztéseket, termékeket és szolgáltatásokat. Minden félévben a beválogatott csapatok közül a legjobbak az üzletfejlesztési képzést elvégezve készen állnak az első körös befektetésre a Hiventures és a Startup Campus Inkubátor révén, idén ez egyenként 20 millió forintot jelenthet a legígéretesebb projektek számára.

Az őszi UNI BME és UNI Győr Startup Programok kihívásait az inkubációk egyik szervezője, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) városi mobilitással foglalkozó kezdeményezése, az EIT Urban Mobility, adta. A két programba összesen 43 ötlettel pályáztak fiatal innovátorok, ezek közül minden harmadik valamilyen városi mobilitással kapcsolatos projekt volt. Egy online kiválasztási tábort, azaz bootcampet követően végül az UNI Győr programba öt, az UNI BME inkubációba pedig hat csapat került be.

A fejlesztések között van okostelefonos vezetéstámogató rendszer, töltőinfrastruktúra optimalizáló alkalmazás elektromos járművekre, dinamóhoz hasonló elven működő, kontaktmentes biciklivilágítás, elektromos teherszállító eszköz kistömegű rakományra, valamint a fesztiválszervezés átalakuló kihívásait kezelő applikáció is.

Az idei program érdekessége, hogy igen magas arányban kerültek be már prototípussal rendelkező csapatok. Ők az elkövetkezendő hetekben egy intenzív, online inkubációban fognak részt venni, ahol többek közt az üzleti modellről, a versenytársak és a vásárlók feltérképezéséről, valamint a nemzetközi piacra lépésről is szó lesz, üzleti szakemberek és a BME Z10 szakmai előadásában. A képzésen kiemelt figyelmet kap a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának együttműködésében a szellemi tulajdon védelme. A workshopokat követően a legjobb csapatok meghívást kapnak a december elején megrendezésre kerülő startup versenyre és Demo Dayre, ahol befektetők, zsűri és ipari vállalatok előtt prezentálhatják megoldásaikat, és ez alapján befektetési ajánlatot is kaphatnak.

Hirdetés

Netflix-díjas magyar céget vásárol fel az amerikai nagyvállalat 

Kiemelkedő eredmény a magyar innovációs szektorban: a Netflix streamingszolgáltató díját elnyerő, online ajánlórendszerek fejlesztésére szakosodott Gravity R&D informatikai cég felvásárlására végleges megállapodást kötött az amerikai tőzsdén jegyzett Taboola, a digitális hirdetési piaci  szegmens egyik legjelentősebb globális szereplője. A netezők számára személyre szabott “találatokhoz” a hátteret biztosító Taboola nemcsak a magyar céget vásárolja fel, hanem a közép-európai fejlesztői központját is Magyarországra telepíti. 

Bővebben

A többség számára 10 mobilalkalmazás bőven elég

Hazánkban már 6,2 millióan használnak okostelefont és nagyjából 6 millióan interneteznek mobiljukon a 18-69 éves korosztályban – derült ki az eNET legújabb reprezentatív kutatásából. A többség számára 10 mobilalkalmazás bőven elég, legalábbis ennyit használ hetente. A magasfokú okostelefon penetráció mellett azonban több internetes tevékenység van, ahol nem ezt az eszközt preferáljuk – ilyen például a webáruházi vásárlás vagy a levelezés, ahol a számítógépet részesítjük előnyben.

Bővebben
Hirdetés

Először Magyarországon: startup ökoszisztémára fókuszáló adat-felület

A Hungarian Startup University Programot (HSUP) megvalósító Express Innovation Agency, valamint a Dealroom.co startupokra és tech ökoszisztémákra koncentráló nemzetközi adatszolgáltatóval kötött megállapodás keretében megnyílt a startup ökoszisztéma fókuszú, közös magyarországi platform, amelynek célja, hogy fellendítse a magyar innovációt és vállalkozói szellemet.

Bővebben

A jelenlegi többszörösére szorosára kellene gyorsítani az épületfelújítások ütemét Európában

A klímavédelem érdekében a beruházási prioritások sürgős átgondolására és határozottabb közös fellépésre szólítja fel a Világgazdasági Fórum (WEF) napokban zajló davosi találkozóján a résztvevőket a Schneider Electric. Az energiamendzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat Fenntarthatósági Kutatóintézetének friss elemzése szerint a jelenlegi 2-3-szorosára kellene gyorsítani az épületfelújítások ütemét Európában, hogy sikerüljön elérni a Párizsi Megállapodásban megfogalmazott célokat.

Bővebben

Az ember a kulcs, nem az ötlet

A hazai startup világban is megtalálhatók már az angyalbefektetők, a vállalkozások nagy része azonban még nem mindig tudja pontosan, hogyan és mikor lehet alkalmas arra, hogy tőkét kapjon tőlük a szintlépéshez. A Start it @K&H ezért a hazai angyalbefektetői szféra két közismert alakját látta vendégül, hogy tapasztalataikon keresztül mutassák be a kezdő vállalkozóknak az ilyen típusú forrásbevonás sajátosságait.

Bővebben

A gyerekek digitális biztonságát védi egy magyar startup

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben