Hirdetés

Izgalmas okosváros fejlesztésekkel indultak el a Startup Campus őszi inkubációs programjai

Tizenegy csapattal indultak a Startup Campus, az EIT Urban Mobility RIS HUB Magyarország és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures őszi inkubációs programjai, amelyekben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem szakmai partnerként vesz részt. A legjobb csapatok az inkubáció végén 20 milliós kezdőbefektetést szerezhetnek.

Hirdetés

A Startup Campus University programjai 2016 óta segítik a nagy növekedési potenciállal rendelkező, ötlet vagy prototípus fázisban járó innovatív fejlesztéseket, termékeket és szolgáltatásokat. Minden félévben a beválogatott csapatok közül a legjobbak az üzletfejlesztési képzést elvégezve készen állnak az első körös befektetésre a Hiventures és a Startup Campus Inkubátor révén, idén ez egyenként 20 millió forintot jelenthet a legígéretesebb projektek számára.

Az őszi UNI BME és UNI Győr Startup Programok kihívásait az inkubációk egyik szervezője, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) városi mobilitással foglalkozó kezdeményezése, az EIT Urban Mobility, adta. A két programba összesen 43 ötlettel pályáztak fiatal innovátorok, ezek közül minden harmadik valamilyen városi mobilitással kapcsolatos projekt volt. Egy online kiválasztási tábort, azaz bootcampet követően végül az UNI Győr programba öt, az UNI BME inkubációba pedig hat csapat került be.

A fejlesztések között van okostelefonos vezetéstámogató rendszer, töltőinfrastruktúra optimalizáló alkalmazás elektromos járművekre, dinamóhoz hasonló elven működő, kontaktmentes biciklivilágítás, elektromos teherszállító eszköz kistömegű rakományra, valamint a fesztiválszervezés átalakuló kihívásait kezelő applikáció is.

Az idei program érdekessége, hogy igen magas arányban kerültek be már prototípussal rendelkező csapatok. Ők az elkövetkezendő hetekben egy intenzív, online inkubációban fognak részt venni, ahol többek közt az üzleti modellről, a versenytársak és a vásárlók feltérképezéséről, valamint a nemzetközi piacra lépésről is szó lesz, üzleti szakemberek és a BME Z10 szakmai előadásában. A képzésen kiemelt figyelmet kap a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának együttműködésében a szellemi tulajdon védelme. A workshopokat követően a legjobb csapatok meghívást kapnak a december elején megrendezésre kerülő startup versenyre és Demo Dayre, ahol befektetők, zsűri és ipari vállalatok előtt prezentálhatják megoldásaikat, és ez alapján befektetési ajánlatot is kaphatnak.

Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben