Hirdetés

Izgalmas előadások jönnek a CEE régió lehetőségeiről

Március 26-án, kedden az Akvárium klubban rendezik meg a „VCs in CEE 2019 – The scaleup session” című rendezvényt, melyen nemzetközi befektetőket és regionális startup/scaleup sikersztorikat ismerhetnek meg a résztvevők. Az esemény partnerei között többek között a Microsoft is szerepel.

A rendezvény központi témájaként a globális piacra lépés és a skálázhatóság kihívásait emeli ki a szervező, az Absolvo. Az előadók kifejezetten a közép-kelet európai régió perspektívájából vizsgálják majd meg az ehhez kapcsolódó kérdéseket. Éppen ezért a részvétel mindenkinek ajánlott, aki nemzetközi piacralépést tervez a közeljövőben vagy éppen kockázati tőkebevonás előtt áll, s így érdeklődik a CEE régióban milyen lehetőségek vannak. Az előadó VC-k és a már rutinos startupperek és vállalkozók megosztják majd ezekkel kapcsolatos tapasztalataikat, sikertörténeteiket vagy éppen kudarcaikat, esettanulmányaikat. A közönséggel közösen megvitatják majd a globális piacra jutás kihívásait, valamint a CEE-n kívülre történő kiterjedés és növekedés lehetőségének sarokpontjait.

Olyan nemzetközi jelentőségű szereplőkkel találkozhatunk, mint például az 500 Startups, a Speedinvest, a Gapminder, a Partech Partners, a Market One Capital, a Credo Ventures, a TechStars vagy a PortfoLion. Vállalkozási oldalról pedig meghallgathatjuk többek között a szállás.hu, a Tresorit, a Starshema, a Docplanner, vagy a Trendyol történetét és tanulságait is. A rendezvényen a sok-sok információn túl új szakmai kapcsolatokkal is gazdagabbak lehetnek, akik részt vesznek rajta, hiszen a program egy hivatalos networking eseménnyel zárul.

PROGRAM:

 • 13.30      On-site registration
 • 14.00      Welcome words – Why scaling is an issue?
 • 14.15      Scaling the team: when / who to hire for quick growth. Challenges of multinational offices, problems faced during scaling – what one can learn of CEE / Eastern European companies entering the global market. With Q&A

  • Enis Hulli – partner, 500 Startups
  • Moderated by: Csaba Kákosy – managing partner, CEO, Day One Capital
 • 15.00      How and when can digital marketing add real value to international growth?

  • László Szabó – co-founder, head of growth, Growww Digital
 • 15.20      Case study: how to tackle the US market and leverage CEE roots? Startup from Warsaw to San Francisco
  • Filip Maksymilian Bloch – CEO, co-founder, Hotailors.com
 • 15.45      Break, networking
 • 16.10      Enterprise software US market: How do you access to the largest market, do’s and don’ts at your sales strategy – what Speedinvest’s CEE portfolio companies experienced during US market development.

  • Marcel van der Heijden – partner, Speedinvest
 • 16.50      Case study: how we grow to 17k customers, the adventure of setting up sales/marketing engine and processes.

  • István Lám – CEO, founder, Tresorit
 • 17.15      Local and international VC syndicate: how to manage it efficiently? When should you start it? How to make it smoother?

  • Guillaume Fournier – associate, Credo Ventures
  • Henri Tilloy – associate, Partech Partners
  • Pál Szabó – partner, Bird & Bird Law Firm
 • 17.55      Break, networking, snacks served
 • 18.25      Investor perspective about scaling: stories from CEE to global – Docplanner, Trendyol, Trafi. Growth via acquisitions? Szallas.hu, Starschema stories

  • András Molnár – CEO, PortfoLion VC
  • Zoltán Hopka – principal, EBRD VC
  • Moderated by: Antal Károlyi – president, HunBan
 • 19.00     Scaling through partnerships – pros and cons
  • Richárd Basa – CEO, co-founder, Oriana International
 • 19.20      VC introduction and fireside chat:
  • Jacek Lubinski – manager, Market One Capital
  • Henri Tilloy – associate, Partech Partners
  • Cosmin Ochisor – partner, GapMinder VC
  • Martin Olczyk – managing director, TechStars
 • 20.20      Networking

JEGYVÁSÁRLÁS és bővebb információ ITT.

Közel 19 milliárd hektoliternyi szennyezett víztől óvta meg a közösségeket a globális vállalat

A Xylem globális víztechnológiai vállalat megoldásai 2021-ben több mint 18,93 milliárd hektoliternyi , az árvizek nyomán érkező, szennyezett víztől mentették meg a közösségeket  – derül ki a vállalat éves Fenntarthatósági Jelentéséből. A társaság jelentős előrelépést ért el karbonlábnyoma csökkentésében is, az üvegházhatású gázkibocsátási intenzitása 12 százalékkal mérséklődött, a vízfelhasználása pedig 22 százalékkal csökkent 2019-hez képest.

Bővebben

Minden, amit egy startupnak tudnia kell a Term Sheetről

Nagyon sok seed fázisban (már rendelkezik valamilyen bevétellel vagy validációval) lévő startupnak álma, hogy kapjon egy term sheetet (indikatív árajánlatot) egy kockázati tőke alaptól. Itt a befektetési összeg már általában minimum 1 millió dollár környékén van ezalatt nem éri meg nagyon átvilágítani a céget, mert a befektetési összeg nagyobbik része az átvilágítási költségekre menne el.

Bővebben

Innovatív duális képzés fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetemen

A közelmúltban sikeresen lezárult EFOP projekt eredményeként jelentős oktatási-képzési fejlesztések valósultak meg a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (PE ZEK). A 347 millió forintos európai uniós támogatást többek között a duális képzés minőségfejlesztésére, vállalati tananyagainak és ösztöndíjrendszerének fejlesztésére fordították.

Bővebben

Már nem előny, hanem alapkövetelmény: így használják a hazai startupok a legújabb technológiákat 

A legmodernebb technológiák már nemcsak a tech cégek kiváltságai: a hazai startupok a fejlesztés során is alkalmazzák és a termékeik, szolgáltatásaik használatába is beépítik azokat – derül ki a Start it @K&H inkubátor tapasztalataiból. Ehhez persze a csapatokba olyan szakemberek is kellenek, akik részt tudnak venni a programozásban vagy irányítani tudják a külső fejlesztőket. 

Bővebben

Az iskolakezdési támogatás reneszánszát hozhatja a növekvő infláció

Egész Európában és Magyarországon is csúcsra jár az infláció, ami miatt különösen nagy tehertétel lesz a szeptemberi iskolakezdés a magyar családok számára. Cégmérettől függően jelentős különbség van az iskolakezdési támogatást adó vállalatok arányában: míg 150 fő fölött minden harmadik, addig 50 alkalmazott alatt csak a munkáltatók 10 százaléka alkalmazza ezt a juttatási formát – derül ki az Edenred reprezentatív felméréséből. Pedig az iskolakezdési támogatásnak számos előnye van, akár 22 százalék megtakarítást jelenthet a cégeknek.

Bővebben

Tíz startup képviseli hazánkat a Collision konferencián Torontóban

Az Express Innovation Agency, valamint Magyarország Ottawai Nagykövetsége, Magyarország Torontói Főkonzulátusa, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA Kanadai Partneriroda közös szervezésében tíz magyar startup vesz részt a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén Torontóban a Collision konferencián. A 2022. június 20-23. között megvalósuló techshow-t és kiállítást megelőzően, valamint azt követően nemzetközi befektetőkkel és szakmai partnerekkel is találkozhatnak a résztvevők Kanadában.

Bővebben

Már az épületeket is veszélyeztetik a kibertámadások

Az épületirányításban alkalmazott, IoT technológiát használó eszközök száma a mostani 1,7 milliárdról várhatóan 3 milliárdra nő 2025-re, amiben fontos szerepet játszik, hogy a tulajdonosok és üzemeltetők egyre több kereskedelmi ingatlan esetében nyúlnak a digitalizációhoz és használnak épületirányítási rendszereket a létesítmények korszerűsítésére. Így ezek a kereskedelmi épületek gyakorlatilag a jövő intelligens épületeivé alakulnak, csakhogy mindeközben fokozatosan nő a kiberbiztonsági kockázatuk.

Bővebben

A rugalmas munkaidő a fizetésnél is fontosabb szempont

A 15 évesnél idősebb diákok túlnyomó többsége már dolgozott korábban, idén pedig 96 százalékuk vállalna valamilyen nyári munkát – derül ki a Job Force Iskolaszövetkezet online felméréséből. A legtöbben a kereskedelemben helyezkednének el, a munkahelyválasztásnál pedig a rugalmas időbeosztás a legfontosabb szempont. A diákok közel harmada félretenné a nyáron keresett pénzt, közel 40 százalékuk pedig szívesen helyezkedne el akár hosszabb távon is feladatot vállalva egy fejlődési lehetőséget biztosító környezetben.

Bővebben

Indul a negyedik agrár stratup inkubációs program

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara agrár startup programja 2019 óta több programelemmel is támogatja az új típusú fejlesztéseket, annak érdekében, hogy az agrárium digitalizációs szintje növekedjen és minél több gazdálkodó kezdje alkalmazni a hatékonyságnövelő és fenntartható megoldásokat. Az idei évben negyedik alkalommal induló nagyvállalati–startup inkubációs program fő célja, hogy a szektort érintő kihívásokra megoldásokat találjon. Az

Bővebben