Hirdetés

Innovatív startup partnereit keresi az OTP Csoport

Idén negyedik alkalommal keresi innovatív startup partnereit az OTP Csoport.

A program kiváló gyorsítósávot jelent azoknak az érett növekedési fázisban lévő, innovatív cégeknek, amelyek a kelet-közép-európai régióban szeretnék kipróbálni fejlesztésük alkalmazhatóságát a bankszektorban. A program különösen bátorítja a női vezetőkkel, illetve sokszínű alapítócsapattal bíró startupok jelentkezését.

Hirdetés

A program az együttműködésen alapul: a banki szakértők és mentorok a pilot projekt témájának meghatározásától kezdve akár a közösen kialakított megoldás éles bevezetéséig támogatják a kiválasztott startupokat. A programba kerülő cégek több, a nemzetközi kapcsolatépítést támogató eseményen is részt vehetnek, illetve a program keretében elismert hazai és nemzetközi nagyvállalati kör előtt is bemutatkozhatnak, ezzel is bővítve üzletfejlesztési lehetőségeiket.

Az OTP Startup Partner Programra az alábbi 5+1 kategóriában jelentkezhetnek az érett fázisban lévő startupok:

  • kifinomult adatelemzési megoldások
  • ügyfélélmény és ügyfélkiszolgálás
  • belső hatékonyság
  • lakossági bankoláshoz kötődő termékspecifikus innovációk
  • vállalati bankoláshoz kötődő termékspecifikus innovációk
  • a fenti kategóriákba nem sorolható, bankszektorhoz kötődő, teljesen újszerű és diszruptív megoldások.

„A korábbi programunk pilot időszaka egybeesett a koronavírus európai hullámával. Kiválóan bizonyítja az OTP Csoport innováció melletti elköteleződését az, hogy eközben minden megkezdett együttműködést sikeresen végig tudtunk vinni.”

“Óriási volt az érdeklődés a program iránt, az online formában megrendezett Demo Day-ünket például több mint 1100 néző követte. Büszke vagyok arra, hogy az OTP Startup Partner Program a teljes Csoportot mozgósító innovációs kezdeményezéssé vált. Jó hír az is, hogy évről évre növekszik a hosszú távú együttműködési lehetőséget kapó startupok aránya” – nyilatkozta Fischer András, az OTP Bank Retail Innovációs Főosztályának vezetője.

A pályázó cégek háromlépcsős, online kiválasztási folyamatban vesznek majd részt: az online jelentkezési lap kitöltését követően az üzleti illeszkedést mutató pályázók online interjúra kapnak meghívást, végül a legjobbak részt vehetnek december elején a program kétnapos, online „Selection Days” eseményén. A vállalkozások képviselői az ötletükhöz, megoldásukhoz kötődő banki szakemberek előtt bizonyíthatják rátermettségüket. A három hónapos – üzletfejlesztési mentoringgal is támogatott – pilot időszak 2021 márciusa és májusa között zajlik, jellemzően online csatornákon.

A Demo Day-en, a tervek szerint, már személyesen is találkozhatnak a program résztvevői.

Ezen a rendezvényen lesz a startupoknak lehetősége arra, hogy bemutassák a bankkal közös tesztprojektek eredményeit a Csoport vezetése, befektetők, valamint számos hazai és nemzetközi partner nagyvállalat képviselői előtt. A legígéretesebb pilotokat megvalósító cégek ezután meg is kezdhetik fejlesztésük éles bevezetését a csoporton belül, melyhez az első 6 hónapban, a Program keretében kiemelt támogatást kapnak

Az OTP Startup Partner Programról további információk itt érhetőek el.

Hirdetés

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben
Hirdetés

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben

Kriptovalutázó startupokat támadnak a hekkerek

Kis és közepes méretű vállalkozások elleni támadássorozatra bukkantak a Kaspersky szakértői. A fejlett állandó fenyegetésekkel támadó BlueNoroff hekkercsoport támadásai következtében az áldozatok komoly kriptovaluta-veszteségeket szenvednek el világszerte. A SnatchCrypto nevű kampány célpontjai olyan vállalatok, amelyek a tevékenységük jellegéből adódóan kriptovalutákkal és okos szerződésekkel, decentralizált finanszírozással (DeFi), blokklánc technológiával és a FinTech iparággal foglalkoznak.

Bővebben

A környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt a házigazda MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

Bővebben