Hirdetés

Innováció, ami az orvostanhallgatók segítségére siet

A Startup Campus Incubator rendkívül színes portfóliójában figyelemreméltó csapatok szerepelnek. Mostantól minden héten megismerkedhettek egy-egy startuppal közülük – ezúttal bemutatkozik az RF Anatomy!

Az anatómia az orvostudományok alapja – s egyben az egyetemi éveknek nagy megpróbáltatása. Összeszedett és kidolgozott segédeszköz azonban korábban nem állt a hallgatók rendelkezésére, amelyből egyszerűbben és gyorsabban lehetne felderíteni az emberi test rejtelmeit.

Erre talált megoldást az RF Anatomy egy online oktatási platformmal, melyet iOS és Android telefonokra és tabletekre egyaránt le lehet tölteni.

Céljuk pontosan az volt, hogy innoválják és fejlesszék az anatómia tanulás folyamatát, illetve sokkal érdekesebbé, letisztultabbá és könnyebbé tegyék azt. Fábián Ádám és Regéczy Zoltán is orvostanhallgatóként tanult, amikor felmerült bennük az az ötlet, hogy egy egységes, nemzetközileg alkalmazható anatómia atlaszt hozzanak létre.

Azt gondolom, hogy a legtöbb orvostanhallgató nehézségekbe ütközik, mikor az anatómia szigorlatra igyekszik felkészülni. Több különböző helyről kell összeszedni az anyagokat. Innen indult el az ötlet, hogy csináljunk egy atlaszt, ami mára egy komplex platformmá vált, ezzel segítjük a jövő orvosait.” – mondta el Fábián Ádám, a cég alapítója.

Az RF Anatomy platformját jelenleg két különböző formában, angol nyelven lehet megtalálni: létezik egy weboldal, illetve egy letölthető applikáció is. Mind a két felület koncepciója és használata egyszerű; a felhasználónak be kell regisztrálnia, így egy saját fiókot generál számára az app. Ezen belül 6 különböző lehetőség közül lehet válogatni. A Human Anatomy a teljes test anatómiájának megismerését segíti, amely több, mint 1100 db, magas minőségű képpel, illetve több ezer anatómiai struktúrával van szemléltetve.

A radiológia és szövettan menüpont alatt más szemszögből lehet megismerni a testünk felépítését, szintén képek segítségével. Az applikáció adatbázisában megtalálható rengeteg HD minőségű és felnagyítható, szövettani és radiológiai kép is. A tanulás folyamatát pedig a további három opció segíti: Chat fórum, a Teacher és a Test. A Chat fórumon többi diáktársaddal, továbbá orvosi szakemberrel vitathatod meg az anatómia aspektusait, ha pedig, gyakorolni szeretnél a szigorlatra a Test opció segítségedre lehet. Ha elakadtál és a gyors válaszra van szükséged a Teacher menüpont alatt rendelkezésedre állnak olyan professzorok, akik igyekeznek megválaszolni az aktuális felvetéseid.

Az online felület mellett, 2019-ben terveznek piacra dobni egy Augmented Reality applikációt is, a FRANATic-et.

Jelenleg öten segítik az RF Anatomy jövőjét, sikerét és tervek szerint nemsokára bővülnek.

Az egyetemen, illetve korábbról a gimnáziumon szerzett barátságok jól jöttek, mivel a jelenlegi csapat ezeknek a kapcsolati tőkéknek köszönhetően tudott megalakulni. Tapasztalataim is alátámasztják, hogy egy startup életében nagyon fontos, hogy milyen csapat áll a munkafolyamatok mögött és a tagok hogyan kerekednek felül a problémákon, kihívásokon. Szerencsésnek érzem magam, mert úgy érzem nálunk mindenki egyedi, saját ötletekkel és nézőponttal rendelkezik egy adott kérdésben, de ennek ellenére kooperatívan tudunk együtt dolgozni. A kollégák mellett nagyon fontos szerepet játszanak a szakmai mentorok és kapcsolatok. Mi is sokat köszönhetünk Gémesi Zsoltnak, a Startup Campus Incubátor inkubációs igazgatójának.

A 100 legérdekesebb innováció című kiadvány nemrég jelent meg, amelyben az RF Anatomy a 37. helyen szerepel innovatív ötletüknek köszönhetően.

A siker nekünk kicsit különböző jelentéssel bír, mint más startup-oknak. Számunkra az apró lépések is éppen olyan fontosak és elengedhetetlenek, mint a nagyobb mérföldkövek. Szerintem az nem egy jó kiindulási pont, ha valaki csak azzal a céllal indít vállalkozást vagy startup-ot, hogy meggazdagodjon rajta, mert akkor pont az egész dolog lényege vész el. Nagyon fontos, hogy egy vállalkozásnak legyen saját szíve és lelke és ne csak egy gépezet legyen. Minden vállalkozás célja a profitmaximalizálás, azonban, ha mindenzt úgy tudod elérni, hogy közben az álmaidat követed, annál nincs jobb érzés. Azt gondolom az ember így tud igazán kapcsolatba kerülni a saját lelkével. Szerencsés vagyok, hogy ilyen munkám van és, hogy minden nap azzal foglalkozhatok, amit szeretek.

Az RF Anatomy életében a fő cél, hogy a világ legkülönbözőbb pontjain is ismerjék és használják az applikációt, illetve ez legyen az elsődleges anatómia tanulási eszköz.

Idén is lesz Ideathon: fókuszban a jövő

Immár ötödik alkalommal rendezik az Ideathon 5.0 ötletversenyt Győrben. A résztvevők ebben az évben a jelenben már észlelhető, de igazán a jövőben realizálódó problémák megoldásaira tesznek kísérletet.  Újdonság,  az eddigi megszokott gyakorlattól eltérően, hogy először öt dedikált altémakörben kerülnek problémák feltárásra illetve megfogalmazásra, majd a csapatalkotás követően kezdődik az adott ötlet kidolgozása. A győztes csapat minden tagja részesül egy 100 000 forint értékű elektronikai vásárlási utalványban és még sok minden másban.

Bővebben

Átadták a magyar startup által fejlesztett növénytermesztő konténer farmot

Április 26-án átadták a Green Drops Farm Kft. legújabb, saját fejlesztésű növénytermesztő konténer farmját. A debreceni startup által megálmodott és forgalmazott saját fejlesztésű növénytermesztő konténer farm újdonságnak számít Magyarországon, a konténerben ugyanis hidropónikus technológiával működő tornyok találhatók, amelyekben salátafélék, fűszernövények termelhetők talaj nélkül, tápoldatos vízben.

Bővebben

Budapest lehetne az új Boston? – Mit tanulhatunk az amerikai startup-ökoszisztéma történetéből

Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Auditóriumában tart előadást az innováció és tech-guru szerző, a MIT Technology Review és a Business Week tech-rovatának korábbi főmunkatársa, Robert Buderi. Az újságíró, szerző legújabb könyve, a Where Futures Converge: Kendall Square and the Making of a Global Innovation Hub kapcsán látogat a magyar fővárosba, május 4-i nyilvános előadásában arról beszél majd, hogy hogyan lehetne létrehozni a bostoni példából tanulva virágzó és fenntartható startup-ökoszisztémát Budapesten.

Bővebben

A startupok zöld technológiára és AI-ra összpontosítanak a fenntarthatóság érdekében

Az üzleti világ lassulása és az óvatosság miatt a befektetők kihívást jelentenek a startupok számára. Az innováció azonban kulcsszerepet játszhat a gazdasági fellendülésben. A hazai nagyvállalati inkubátor, a start it @K&H a tudásmegosztás és a kapcsolatépítés felgyorsításával segíti a legújabb 12 csapatát, hogy átlendülhessenek a kihívásokon. Az immár tizedik inkubációs program, amely márciusban zárult, főleg a környezetbarát megoldásokra és a mesterséges intelligencia alkalmazására összpontosított.

Bővebben

Megérkezett Magyarországra a Lightyear – korlátlan hozzáférést biztosít a tőzsdékhez, rejtett díjak nélkül

A Lightyear, az ex-TransferWise alapítói által létrehozott európai befektetési platform, ma bejelentette magyarországi indulását. A platform az első olyan eurózónán kívüli terjeszkedése, amely lehetővé teszi, hogy felhasználói többdevizás számlájukkal korlátlan hozzáférést kapjanak a globális tőzsdékhez, miközben elkerülik a rejtett díjakat. A Lightyear eddig már 35 millió dolláros befektetést vonzott be, befektetői között olyan nagy nevek találhatók, mint a Lightspeed Venture Partners és Sir Richard Branson. A magyarországi indulás újabb lépést jelent a cég globális terjeszkedésében, amelynek célja, hogy az európai befektetési piac meghatározó szereplője legyen.

Bővebben

Startupok: az igazi megmérettetés nem a befektetők, hanem az ügyfelek előtt zajlik

A McKinsey tanácsadó cég tanulmánya szerint amennyiben a hazai startupok a többi európai országhoz hasonló arányban és mértékben tudnának növekedni, 2,5-5 milliárd eurónyi pluszforrást tudnának bevonni a szektorba. Ennek jelentős hányada – mintegy  egy milliárd euró – a helyi gazdaságban hasznosulna.

Bővebben

Tovább bővítette komposztálható termékei listáját a zöld magyar startup

Százezer darab feletti eladott termék havonta, ipari komposztálás céljából történő visszagyűjtés, filmsztárok által használt evőeszközök. Az egyéves munka keretében hőálló alapanyagfejlesztés és új termékek gyártása, valamint azok piaci bevezetése történt meg 2021. december és 2022. november között. A három éve induló, körforgásos gazdaságban gondolkodó Vilhemp csapatának célja ma is változatlan: környezetbarát és funkcióját kiválóan ellátó evőeszközök és szívószálak gyártása hazai, természetes alapanyagokból.

Bővebben

Bemutatkozott a People Platform – öt startup összefogásával valósult meg

Tapasztalat, hogy nehéz különböző digitális platformokat bevezetni egy vállalaton belül és a startupokkal is óvatosabbak a cégek, azonban a felhasználók kiszolgálása az egyik legfontosabb feladat, ezért fogtunk össze – mondta többek között partneri bemutatkozóján a People Platform kezdeményezője, a Blue Colibri App alapító-ügyvezetője.

Bővebben

A magyar startup ökoszisztéma 2022-es legjeivel indul az új év

2023-ban folytatódik a hazai közösségi finanszírozás legfontosabb eseménysorozata, január 12-én ismét átadják az elmúlt év startup legjeinek járó díjakat. A Tőkeportál minden év végén teret ad a startup ökoszisztéma követőinek, akik szavazással dönthetik el, kik voltak 2022 legjobbjai a kijelölt kategóriákban. A Startup Utószilveszteren az elmúlt év legjobb startupját, befektetőjét, kampánygazdáját keresik.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások