Hirdetés

Innováció, ami az orvostanhallgatók segítségére siet

A Startup Campus Incubator rendkívül színes portfóliójában figyelemreméltó csapatok szerepelnek. Mostantól minden héten megismerkedhettek egy-egy startuppal közülük – ezúttal bemutatkozik az RF Anatomy!

Hirdetés

Az anatómia az orvostudományok alapja – s egyben az egyetemi éveknek nagy megpróbáltatása. Összeszedett és kidolgozott segédeszköz azonban korábban nem állt a hallgatók rendelkezésére, amelyből egyszerűbben és gyorsabban lehetne felderíteni az emberi test rejtelmeit.

Erre talált megoldást az RF Anatomy egy online oktatási platformmal, melyet iOS és Android telefonokra és tabletekre egyaránt le lehet tölteni.

Céljuk pontosan az volt, hogy innoválják és fejlesszék az anatómia tanulás folyamatát, illetve sokkal érdekesebbé, letisztultabbá és könnyebbé tegyék azt. Fábián Ádám és Regéczy Zoltán is orvostanhallgatóként tanult, amikor felmerült bennük az az ötlet, hogy egy egységes, nemzetközileg alkalmazható anatómia atlaszt hozzanak létre.

Azt gondolom, hogy a legtöbb orvostanhallgató nehézségekbe ütközik, mikor az anatómia szigorlatra igyekszik felkészülni. Több különböző helyről kell összeszedni az anyagokat. Innen indult el az ötlet, hogy csináljunk egy atlaszt, ami mára egy komplex platformmá vált, ezzel segítjük a jövő orvosait.” – mondta el Fábián Ádám, a cég alapítója.

Az RF Anatomy platformját jelenleg két különböző formában, angol nyelven lehet megtalálni: létezik egy weboldal, illetve egy letölthető applikáció is. Mind a két felület koncepciója és használata egyszerű; a felhasználónak be kell regisztrálnia, így egy saját fiókot generál számára az app. Ezen belül 6 különböző lehetőség közül lehet válogatni. A Human Anatomy a teljes test anatómiájának megismerését segíti, amely több, mint 1100 db, magas minőségű képpel, illetve több ezer anatómiai struktúrával van szemléltetve.

A radiológia és szövettan menüpont alatt más szemszögből lehet megismerni a testünk felépítését, szintén képek segítségével. Az applikáció adatbázisában megtalálható rengeteg HD minőségű és felnagyítható, szövettani és radiológiai kép is. A tanulás folyamatát pedig a további három opció segíti: Chat fórum, a Teacher és a Test. A Chat fórumon többi diáktársaddal, továbbá orvosi szakemberrel vitathatod meg az anatómia aspektusait, ha pedig, gyakorolni szeretnél a szigorlatra a Test opció segítségedre lehet. Ha elakadtál és a gyors válaszra van szükséged a Teacher menüpont alatt rendelkezésedre állnak olyan professzorok, akik igyekeznek megválaszolni az aktuális felvetéseid.

Az online felület mellett, 2019-ben terveznek piacra dobni egy Augmented Reality applikációt is, a FRANATic-et.

Jelenleg öten segítik az RF Anatomy jövőjét, sikerét és tervek szerint nemsokára bővülnek.

Az egyetemen, illetve korábbról a gimnáziumon szerzett barátságok jól jöttek, mivel a jelenlegi csapat ezeknek a kapcsolati tőkéknek köszönhetően tudott megalakulni. Tapasztalataim is alátámasztják, hogy egy startup életében nagyon fontos, hogy milyen csapat áll a munkafolyamatok mögött és a tagok hogyan kerekednek felül a problémákon, kihívásokon. Szerencsésnek érzem magam, mert úgy érzem nálunk mindenki egyedi, saját ötletekkel és nézőponttal rendelkezik egy adott kérdésben, de ennek ellenére kooperatívan tudunk együtt dolgozni. A kollégák mellett nagyon fontos szerepet játszanak a szakmai mentorok és kapcsolatok. Mi is sokat köszönhetünk Gémesi Zsoltnak, a Startup Campus Incubátor inkubációs igazgatójának.

A 100 legérdekesebb innováció című kiadvány nemrég jelent meg, amelyben az RF Anatomy a 37. helyen szerepel innovatív ötletüknek köszönhetően.

A siker nekünk kicsit különböző jelentéssel bír, mint más startup-oknak. Számunkra az apró lépések is éppen olyan fontosak és elengedhetetlenek, mint a nagyobb mérföldkövek. Szerintem az nem egy jó kiindulási pont, ha valaki csak azzal a céllal indít vállalkozást vagy startup-ot, hogy meggazdagodjon rajta, mert akkor pont az egész dolog lényege vész el. Nagyon fontos, hogy egy vállalkozásnak legyen saját szíve és lelke és ne csak egy gépezet legyen. Minden vállalkozás célja a profitmaximalizálás, azonban, ha mindenzt úgy tudod elérni, hogy közben az álmaidat követed, annál nincs jobb érzés. Azt gondolom az ember így tud igazán kapcsolatba kerülni a saját lelkével. Szerencsés vagyok, hogy ilyen munkám van és, hogy minden nap azzal foglalkozhatok, amit szeretek.

Az RF Anatomy életében a fő cél, hogy a világ legkülönbözőbb pontjain is ismerjék és használják az applikációt, illetve ez legyen az elsődleges anatómia tanulási eszköz.

Hirdetés

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben
Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben