Hirdetés

Indul Magyarország első decentralizált kriptotőzsdéje

Decentralizált, azaz központi szereplő nélküli kriptotőzsdét indít a leghíresebb magyar digitális pénz, a Hungarian Vizsla Inu (HVI) csapata. A VizslaSwap nevű új felületen végig a felhasználók birtokában maradnak az ott használt kriptovaluták, senki más nem rendelkezhet felettük. A biztonságos kereskedés alapját egy magyar és nemzetközi fejlesztőkből álló csapat alkotta meg. Ez az első olyan magyar kriptotőzsde, amely decentralizált alapon működik, ráadásul még bányászathoz is használható.

A digitális eszközök piaca 8 év alatt az 1500-szorosára nőtt, a bitcoin árfolyamának emelkedése is egyre több érdeklődőt vonz ebbe a szektorba. A kereskedés legfontosabb platformjai itt is a tőzsdék, vagyis olyan internetes kereskedelmi platformok, ahol Bitcoint, Ethereumot és egyéb kriptovalutákat lehet vásárolni, akár fiat devizákért (euróért, dollárért), akár más kriptovalutákért. Ilyen tőzsdékből már több mint 20 ezer működik világszerte. Természetesen több kisebb hazai kriptotőzsde is működik, azonban a most népszerű decentralizált, azaz központi szereplő nélküli platformra ezidáig nem volt példa.

Nagyobb biztonság

Az első, új alapokra helyezett magyar kriptotőzsde a VizslaSwap nevet kapta. A Hungarian Vizsla Inu (HVI) által kezdeményezett felület rövid időn belül bárki számára elérhető lesz.

“A központi szereplők kihagyása azért fontos, mert ez a megoldás sokkal nagyobb biztonságot jelent a felhasználók számára. A hagyományos kirptotőzsdéken átadjuk a fizetőeszközök feletti rendelkezést. Itt azonban amit lekötnek, az végig a saját tulajdonukban marad. A decentralizált tőzsde felett senki sem rendelkezhet semmilyen formában, azt hiszem mostanában kezdik megérteni az emberek ennek a fontosságát” – mondta Sándor Fábián, a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója.

A VizslaSwap elindítása egy újabb mérföldkő a legnépszerübb magyar kriptovaluta életében, amely közelebb viszi őket ahhoz a céljukhoz, hogy egy világszinten is meghatározó altcoinná váljanak. A decentralizált kriptotőzsde fejlesztésén közel húsz fős magyar és nemzetközi fejlesztőkből álló csapat dolgozott. Magát a felületet Pálmay Dániel ethereum web3js fejlesztő tervezte, igazából övé az érdem nagy része.

Bányászat, bányagépek nélkül

Az új hazai kriptotőzsdén nem csak kötöttségek nélküli kereskedésre, hanem bányászatra is lehetőség lesz – igaz, nem a klasszikus értelmében. Itt a csúcsteljesítményű videókártyák helyett a kriptovaluták tulajdonosai “végzik a munkát”. LP tokenek lekötésével a decentralizált tőzsdék között már megszokott módon elérhetővé válik az úgynevezett likviditási bányászat. Ez azt jelenti, hogy likviditást biztosítunk és ez által bányászunk. Nem hiába a bányászat szó, hiszen blokkjutalmakra tehetünk szert általában kimagasló jutalmakért vagy saját vagy más tokenben.

 “Valójában teljes egészében úgy működik mint a kriptobanyaszat, csak jelen esetben nincs szükség fizikai bányagépre. Egyszerüen a tokenek helyettesitik a videókártyákat, azaz amennyi tokent raksz be a pool-ba annyi ‘géppel’ bányászol. Blokkidőnkénti jutalmakat adunk, amelyek automatikusan jóváíródnak” – magyarázza a szakember.

A VizslaSwap-on számos más lehetőség lesz a kripto jutalmakra. Már megszokott staking pool funkcióval is rendelkezni fog, ahol önálló tokeneket, mint a HVI le lehet kötni és hasonló módon vagy saját vagy egy másik tokent kapunk érte jutalomként. De un. Bounty Hunt funkció is indul, amivel a látogató az összegyűlt tranzakciós díjakra vadászhat és hívjatja le saját maga részére az összegyűlt összeget. Ezt egy izgalmas játéknak is felfoghatjuk, ugyanis minél tovább várnak a látogatók a lehívással, annál nagyobb összeg gyűlik össze, de ha túl sokáig várnak, lehet másvalaki elviszi azt. A csapat elmondása alapján ezzel a napi látagotószámot kívánják növelni.

“A HVI token körül ezzel is folytatják egy önálló ökoszisztéma kiépítését saját NFT piactérrel, jelentős partnertokenekkel és most DeFi megoldással is, ami mind növeli a keresletet az Vizsla token iránt” – mondta el Sándor Fábián, a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója.

A farmolási funkciók elérhetőek lesznek a HVI Partnerei számára, ahol HVI-vel vagy a partner tokenekek lekötésével olyan tokenek válnak elérhetővé, mint a Neckermann, a CryptoChip, vagy a BabyVizsla. A srácok a biztonságot sem bízzák a véletlenre, hiszen a VizslaSwap platform alapjául a világ 3. legnagyobb decentralizált tőzsdéjét vették, a PancakeSwap-ot. Sok sikert kívánunk az új fejlesztéshez és reméljük sikerül a HVI célja és egy újabb Magyar Világsikerrel fogunk gazdagodni.

Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben
Hirdetés

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben

Az online marketing az új foci, mindenki ért hozzá – vagy mégsem?

A kkv-k körében is egyre népszerűbbek az online közösségi felületek könnyű, gyors és költéshatékony hirdetési megoldásai. A COVID időszakhoz hasonlóan pedig a mostani gazdasági környezetben is kritikus lesz a cégek működése szempontjából, hogy ki mekkora energiát fordít a márkaépítésre. A K&H szakértői azonban óva intenek a piackutatás és stratégiai tervezés nélküli, pár kattintással összerakott kampányoktól, ezek ugyanis egészen biztosan nem hoznak tartós eredményt.

Bővebben