Hirdetés

Hol tartsuk a workshopot, hova menjünk tárgyalni?

A startupperek és a freelancerek között is gyakran felmerül a kérdés – de a dilemma enyhülni látszik. Elindult ugyanis Magyarország első közösségi helyszín- és irodamegosztó portálja, az IntantPlace. A csapat célja és missziója, hogy a workshopra, tárgyalásra, konferenciára alkalmas helyszínek, coworking irodák kínálatát láthatóvá tegye a potenciális bérlők számára.

Az InstantPlace megjelenése nagyon időszerű – köszönhetően a sharing economy széles körben való terjedésének, illetve a szabadúszók és egyéni vállalkozó számának rohamos növekedéséből fakadó igény miatt is. Kialakulása a XXI. század technikai fejlődésének, valamint a véges erőforrásokat hatékonyan felhasználni kívánó újítóknak köszönhető.

Egyes szakértők szerint 2020-ra a munkaerő 40 százalékát szabadúszók, egyéni vállalkozók és független tanácsadók teszik majd ki, a rugalmasan bérelhető helyszínekre, munkaállomásokra szükség van, és a kínálat erre reagálva napról napra bővül is.

Ma már itthon is rendkívül népszerű, hogy Airbnb-n foglalunk szállást, telekocsival utazunk vidékre, vagy online rendeljük az ételeinket. Mégis, ha egy workshophoz keresünk helyszínt, jön a hosszas Google keresgélés, esetleg ismerősöktől, zárt csoportok tagjaitól, sorstársainktól várunk tippeket. Ezt unta meg két szabadúszó fiatal, amikor megálmodták az InstantPlace-t.

„Ketten alapítottuk az InstantPlace vállalkozásunkat Wéber Dániellel, akivel coachként szembesültünk azzal a problémával, hogy fáradtságos és hosszadalmas megtalálni a megfelelő helyeket, ahol a megbeszéléseinket, üléseinket le tudnánk bonyolítani. Mindketten úgy éreztük, hogy rengeteg időnket felemészti ez a folyamat, így jutottunk arra az elhatározásra 2017. nyarán, hogy ezt megváltoztatjuk” – mesélt a kezdetekről Faludi Nóra, alapító.

Az InstantPlace pedig nemrégiben vidéken is elkezdett terjeszkedni – hiszen ma már nem csak Budapesten van arra lehetőség, hogy közösségi irodában dolgozzunk vagy termet béreljünk, nyáron megtalálhatjuk a megfelelő helyszínt a Balaton partján, vagy tárgyalhatunk KKV-ként videókonferencia segítségével akár Gödöllőről és Szegedről is. De a kisebb helyek mellett elérhetőek az oldalon Budapest legnépszerűbb közösségi irodái is, mint a Loffice, vagy a Kaptár. Az alapítók rendkívül büszkék arra, hogy a legnagyobbak is azonnal bizalmat szavaztak a hazai kezdeményezésnek és szakmai mentorként támogatják a további fejlesztések megvalósulását.

Annak, aki keresgél lehetősége van elhelyezkedés, méret és felszereltség alapján megtalálni a számukra megfelelő helyszínt, majd ezt akár azonnal le is foglalhatja. A foglalás utáni értékelési lehetőség biztosít egyfajta minőségkontrolt – éppúgy, mint a szálláshelyek esetében megismert oldalakon.

Az InstantPlace jelenleg azon dolgozik, hogy a kínálati oldal minél színesebb és átfogóbb legyen, igyekeznek feltérképezni Magyarország minden releváns irodáját. Ugyanakkor lehetőséget biztosít minden helyszín- és irodatulajdonos számára, hogy a portálra regisztráljon, és ezzel állandó költségei mellé magasabb kihasználtságot érjen el.

A startup és KKV piac bővülésére nem csak a coworking irodák, de a kisebb lakásirodák megjelenése is megoldást jelenthet

és ők azok, akik tipikusan nem rendelkeznek professzionális marketinggel és foglalási rendszerrel, számukra is megoldást jelenhet az InstantPlace használata.

 „Hosszútávon szeretnénk azt elérni, hogy felhasználóink szabad munkavégzési körülményeit tovább segítsük egy olyan bérletes konstrukcióval, amelyen belül a budapesti és vidéki helyszínek között bármikor bármit választhatnak annak megfelelően, ami számukra a legoptimálisabb.” – fejtette ki hosszútávú terveiket Nóra, de hozzátette, hogy mindezidáig önerőből építkeztek, viszont piaci terjeszkedésüket jelentősen gyorsítaná egy befektető támogatása.

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben