Hirdetés

Hét másodperc az élet – a sikeres pitchelés titkai

Magabiztos, meggyőző, hiteles, őszinte, magával ragadó – többek között ilyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy előadónak. A sikeres pitchelés több mint adatközlés, szinte már művészet, egy jól megkomponált színpadi mű, amelyben még a lélegzetvételnek is fontos szerepe van.

Hét másodperc, ezen áll vagy bukik minden. Jól kell kezdeni, különben előre eldöntik, hogy unalmas az egész. Amúgy is csak három perced van bizonyítani, most minden szónak súlya van. Lassan vedd a levegőt, koncentrálj, ne piszkáld a ruhád, véletlenül se izzadj! Ugye emlékszel a szövegre? Biztosan jók a diák? Fellépsz a színpadra. Az agyadban lüktet a szíved. Nem szabad hadarni! Nagy levegő, és indul az őrület!

A pitch rapid üzleti prezentáció, ami során a startup ötletgazda pár percben megpróbálja felkelteni a sokat látott befektető érdeklődését, és meggyőzni arról, hogy érdemes invesztálni a cégébe.

„Ahogy egy villámrandi esetében, így itt sincs idő arra, hogy a részletekkel megismertessük a hallgatóságot. Egy izgalmas növekedési történetet kell elmesélni a potenciális befektetőnek, miközben a legfontosabb információkat (például befektetési igény, megtérülés, időzítés, exit stratégia) is bele kell szőnünk a rendelkezésre álló pár percbe. Ennek a műfajnak a szélsősége a one-line pitch, amikor csak egy mondatunk van minderre. Érdemes elgondolkozni azon, hogy bele tudjuk-e sűríteni a saját cégünk lényegét egyetlen mondatba” – javasolta Csaba Zoltán, a Budapesti Metropolitan Egyetem stratégiai igazgatója.

Hatalmas tétje van egy ilyen villámrandinak, százmilliókról dönthetnek pár perc alatt a befektetők, és néhány másodperc alatt eldőlhet az induló cég sorsa. Nem csoda, hogy a nagy üzleti iskolák lelkesen kutatják a siker titkát, figyelik a befektetők reakcióit, elemzik a nyertes előadók minden rezdülését.

Az eddig eredmények alapján úgy tűnik, az első hét másodpercben kell megragadni az érdeklődést, ha jól indít a startupper, akkor kitűnhet a tömegből.

A pitch több, mint egy szimpla üzleti bemutatkozás, ez már szinte művészet, egy színpadi előadás, amelynek során nagy jelentősége van az előadó mondanivalóján kívül a testbeszédnek is. Talán van néhány szerencsés, aki tökéletesen meggyőző színészi képességekkel, magával ragadó előadói stílussal született. A többségnek azonban kemény munkára és rengeteg gyakorlásra van szüksége a sikerhez, és persze olyan szakemberekre, akik segítenek a felkészülésben, átadják az összes olyan kompetenciát, amikkel felvértezve már eséllyel szállhatnak versenybe a kezdő vállalkozók a befektetők kegyeiért.

Tanulható képességek

Magyarországon már több felsőoktatási intézményben is tanítják a pitchelést, a jó prezentációhoz szükséges készségeket. A Debreceni Egyetemen Startup Campus működik, a Metropolitan Egyetemen pedig a legjobb prezentációkat külső zsűri hallgatja meg, akik közt ismert startup tanácsadók, befektetési angyalok szerepelnek.

Emellett vannak kifejezetten erre specializálódott trénerek, tanácsadók is, akik segítségével néhány nap alatt összeállhat az előadás – az eredményhez azonban minden esetben sok gyakorlásra van szükség. Gémesi Zsolt, pitch tréner szerint ez nagyjából 90 órás felkészülést jelent.

„Ez a műfaj nagyon feszes, három perc alatt át kell vinni az üzenetet, minden szónak, mozdulatnak célja van, éppen ezért rengeteget kell gyakorolni. Egy jól felépített pitch 10-12 dia, de az információ nagy részét az előadó mondja el. Be kell tanulni egy lényegre törő, pontos narratívát, és alaposan fel kell készülni a kérdésekre (például technikai részletek, értékesítési stratégia, piac)” – mondta el a tréner.

Véleménye szerint nem feltétlenül az a legszerencsésebb, ha a feltaláló próbálja meggyőzni a befektetőket, mert valószínűleg ő ismeri a legjobban a terméket, de közel sem biztos, hogy ő a legtehetségesebb előadó a csapatban.

A legfontosabb és talán a legnehezebb feladat: kitűnni a tömegből. Egy pitch versenyen a befektetők egy nap alatt akár 30-40 előadást is megnéznek, aki pénzt akar, annak magával kell ragadnia őket. Az már alapfeltétel, hogy az előadó magabiztos, meggyőző, kellemes hangú, jó megjelenésű, hiteles, őszinte és tapasztalt legyen, érthetően és jól tagoltan beszéljen, viszont arra már biztosan kevesebben gondolunk, hogy az sem mindegy, mikor és hogyan lélegzik.

Rengeteg olyan technikai elem van, amelyek elsajátítása közelebb visz a sikerhez. Ezek tanulhatók, egy tréning során néhány nap alatt megszerezhetők azok az alapkészségek, amikre építve összeállhat a tökéletes pitch, vagyis az a jól koreografált, művészi színvonalú előadás, amire a befektetők is felkapják a fejüket.

Egy ilyen tréningért Magyarországon naponta 500-3000 euró közötti összeget kell fizetni, ami elsőre igen borsosnak tűnik, de ha belegondolunk abba, hogy ezzel sok millió forintos tőkéhez juthatunk, akkor már nem is látszik olyan nagy kiadásnak.

Egy jó tréner nem csak a szöveg és a diák tartalmi részét erősíti, hanem olyan technikákra is megtanít, amelyek alkalmazása megkönnyíti a profi színvonalú előadást. Ilyen többek között a megfelelő légzéstechnika (ezzel például nemcsak a beszéd tempója szabályozható, hanem csökkenti a szorongást, és a hangszínünkön is változtathatunk), az apró, zavaró szokásokra való rámutatás és ezek kontrollálása (sokan a ruhájukat piszkálják, mások az ádámcsutkájukat simogatják vagy a hajukat csavargatják, ha izgulnak).

Ezekre Gémesi Zsolt szerint a legegyszerűbb megoldás, ha videofelvételt készítünk magunkról pitchelés közben, hiszen általában nem tudatosak ezek az idegesítő cselekvések, de felvétel segítségével kielemezhető és javítható a színpadi jelenlét. Akinek nem telik költséges tréningekre, azok a YouTube-on található pitchekből, és a versenyeken elhangzó előadásokból is sokat tanulhatnak. Hasznos lehet egy színésszel is gyakorolni, ő nemcsak a verbális képességek fejlesztésében segíthet, de a lámpaláz leküzdéséhez is szolgálhat tanácsokkal, és megtanít jelen lenni a színpadon .

A pitchelés nyelve az angol, ez Magyarországon sokaknak problémát okozhat. Aki nem beszél jól angolul, annak mindenképpen érdemes egy angol anyanyelvű emberrel gyakorolni a szöveget és a lehetséges kérdésekre adandó válaszokat. A legbiztosabb megoldás természetesen a nyelv magas szintű ismerete.

A teljes cikket elolvashatja a StartUP! Magazin legfrissebb számában. A lapot megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy előfizetheti ide kattintva.

A magyar startup ökoszisztéma 2022-es legjeivel indul az új év

2023-ban folytatódik a hazai közösségi finanszírozás legfontosabb eseménysorozata, január 12-én ismét átadják az elmúlt év startup legjeinek járó díjakat. A Tőkeportál minden év végén teret ad a startup ökoszisztéma követőinek, akik szavazással dönthetik el, kik voltak 2022 legjobbjai a kijelölt kategóriákban. A Startup Utószilveszteren az elmúlt év legjobb startupját, befektetőjét, kampánygazdáját keresik.

Bővebben

Több mint 1 millió eurós befektetést kapott a magyar startup

Ritkán látunk ilyet a hazai startup világban: 1,25 millió eurós befektetést kapott a Volteum, az elektromos járműflották működését optimalizáló magyar startup. A Start it @K&H inkubátorban, majd a nemzetközi Techstars programban fejlődő csapat a kockázati tőkealapok mellett olyan autóipari angyalbefektetőket is meghódított, mint a Petronas vagy a Rolls Royce vezetői.

Bővebben

Miért tűz ki mérföldkövet a befektető?

Sok startup nagy meglepetéssel konstatálja, hogy miután elmegy egy befektetőhöz, nem egyben kapja meg a befektetési összeget, hanem – szinte mindenkinél – csak a befektetési összeg egy részét kapja meg, a többi pedig feltételekhez van kötve. Na de miért kéri ezt a kockázati tőkealap-kezelő, amikor az ő ötlete „tuti szuper”, és amúgy is milyen olcsón megkapta a százalékot, miközben ebből 1000%, hogy unikornis lesz? Amúgy is csak sok adminisztráció lesz belőle. Gergely Balázs, a Vespucci Partners kockázatitőke-alap befektetőjének, a Corvinus Egyetem oktatójának írása.

Bővebben

Magyar startup nyert díjat Európa vezető energetikai kiállításán  

Rendkívül sikeres félévet tudhat maga mögött a Startup Campus németországi irodájának portfólióvállalata, a MET3R. Innovatív megoldásaikat Európa vezető energetikai szakkiállításán, az Enlit Europe frankfurti állomásán mutatták be. A rendezvény keretében a Four D’s Pitching Festival egyik előadójának is beválasztották őket, ahol megnyerték a “Demokratizáció” kategóriát.

Bővebben

Ismét milliókat érhet egy kiváló innovatív ötlet!

Újra kiírják az idén tavasszal első alkalommal megrendezett START ösztöndíjprogramot, amely most is a fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja. A program során az anyagi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra. A Nemzeti Tehetség Központ szakmai együttműködő partnere ezúttal is a Design Terminal. Jelentkezni december 20-ig lehet a startprogram.designterminal.org oldalon.

Bővebben

Magyar startup kapott lehetőséget, hogy előadjon a világ legnagyobb technológiai konferenciáján

Nem sokkal azután, hogy élővideó stúdió applikációját elérhetővé tette a RECnGO a Huawei AppGallery-ben, meghívás is érkezett a techóriástól amiben azt kérték: csatlakozzon a magyar startup hozzájuk a 2022-es lisszaboni Web Summit színpadán. Egy csapással a cég egy nagy álma vált valóra – mégis valami más miatt is izgalmas volt ez a meghívás a RECnGO csapat számára.

Bővebben

A SPAR és a Munch együtt tesz az élelmiszerpazarlás csökkentéséért

A hazai üzletlánc vásárlói is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél kevesebb élelmiszer landoljon a szemetesben: a SPAR a Munch online platformmal karöltve szorítja vissza az élelmiszerpazarlást, ennek köszönhetően a vevők kedvezményes áron juthatnak jó minőségű termékekhez. Az ételmentő szolgáltatást 2022. november 3-ától Budapest XI. kerületében, valamint Szegeden és Hódmezővásárhelyen tesztelik.

Bővebben

Franchise programmal jön Magyarországra a nemzetközi logisztikai vállalat

Sikeres tesztidőszakot követően hivatalosan is elindította Magyarországon DODO Partner franchise kezdeményezését az előrejelzéseken és a forgalmi adatok valósidejű elemzésén alapuló, aznapi kiszállítási feladatokat végző nemzetközi logisztikai vállalat, a DODO. A program célja a vásárlók még hatékonyabb kiszolgálása a futárkapacitások bővítése révén, valamint a távolabbi régiók kézbesítési feladatainak megkönnyítése. A vállalat saját ügyfélkörével és a szükséges know-how-val segíti franchise-partnereit. A franchise-modell bevetésével gyorsabbá és egyszerűbbé válhat a partnerekkel folytatott együttműködés.

Bővebben

A JunctionX ismét hazánkra irányította a nemzetközi techközösség figyelmét

Közel 70 országból rekordszámú, összesen 722 induló regisztrált az idei JunctionX Budapest hackathonra. A kétnapos innovációs versenyen az Antavo, a SEON és a Wise kihívásait kellett teljesíteni a mindennapi életünket érintő problémákra választ adó technológiai projektek megalkotásával. Összesen 40 pályamunkát értékelhetett a zsűri: az abszolút győztes a magyar Gaia lett, egy olyan megoldással, amely képes kiszűrni a weboldalakra tisztességtelen szándékkal érkező felhasználókat, míg a közönségdíjat a gyanús tranzakciókat lefülelő GeoSnatcher érdemelte ki. A top 5 csapat a közel négymillió forintos összdíjazás mellett értékes szakmai kapcsolatokkal is gazdagodott.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások