Hirdetés

Hello Ausztria, jönnek a magyar innovátorok!

A határokon átnyúló kezdeményezés indult, amely szeretne hidat teremteni az osztrák és magyar startupok és a vállalkozó szellemű emberek között. A Startup Pannonia egy ígéretes közösség, és még nem késő csatlakozni!

Hirdetés

A Startup Pannonia egy határon átnyúló, interregionális kezdeményezés, melynek célja az osztrák és amagyar startup közösséget egy asztalhoz ültetni A Startup Pannonia elsősorban az osztrák burgenlandi és a északnyugat-magyarországi régióra koncentrál, hiszen ez a két régió Bécs és Budapest miatt elmaradottabb, nincs valódi pezsgő startup élet – ezt szeretnék élénkíteni. Később pedig majd a felvidéki régiót is becsatolnák a Startup Pannonia kezdeményezésbe.

Kick-off rendezvényére jövő szerdán, június 20-án kerül sor. Ez az este a két ország kapcsolódásáról, networkingről, és nem utolsó sorban fantasztikus burgenlandi borok kóstolásáról fog szólni – ugyanis Ausztria egyik legmenőbb borászata, a Weingut Leo Hillinger ad majd otthont az eseménynek.

Az esemény 17:30-kor kezdődik Jois-ban, elsőként négy rövid előadást hallhatunk a régió startuppereitől. Osztrák részről itt  Michael Prünner a Neun Weine nevű, borkereskedelmet innováló vállalkozásával, illetve Christopher Fuchs from ready2order fintech cégével.

“Nagyon várom a szerdai találkozást, mert számomra mindig érdekes tanulni másoktól. Ez Ausztriából, valamint más országokból érkezőkre is vonatkozik.

Habár Ausztria és Magyarország mind földrajzi, mind történelmi értelemben nagyon szorosan kötődik egymáshoz, mégis különböző perspektívákból látunk egyes témákat, azt tapasztalom. Például máshogy állunk az oktatáshoz, a vállalkozási lehetőségekhez.

Ennek fényében nagyon érdekel, hogy hogyan valósítják meg a projektjeiket, milyen módszereket és eszközöket használnak. Azt gondolom, emiatt mindenkinek nagyon tanulságos lesz ez az alkalom!” – mesélte el Michael a várakozásai.

A magyar oldal szintén két izgalmas projektet delegál az előadók sorába. Előad Réti Virág  a Cabsolutely-tól, ők taxi diszpécser rendszer fejlesztenek amerikai társaságoknak. Illetve itt lesz a népszerű Billingo nevű online számlázó rendszer alapítója, Fekete Dániel is.

“Nagyon jó látni, hogy a régióban országhatárokon átívelő kezdeményezés indult a startup közösségben. A helyszín különösen izgalmas, egy tradicionális iparág ad otthont a fiatal, innovatív tech közösségnek. Elsősorban azt remélem, ezzel az eseménnyel (és a többivel, ami ezt követi a sorban) kölcsönesen kaphatunk egy kicsit más perspektívát, ezzel is inspirálódva újabb tech megoldások felé.” – mondta el Virág.

A szervezők nagyon büszkék arra, hogy a rendkívül népszerű borász azon túl, hogy a helyszínt biztosítja ő maga is részt vesz a rendezvényen.

Leo Hillinger nem csak a borai miatt tett szert a népszerűségre, hanem menő kerékpárversenyzői múlttal is rendelkezik, sőt a 2 Million 2 Millionen befektetői csapat tagjaként a startup élet aktív résztvevője is.

Startup Pannonia fényképe.

Michael, mint borkedvelő, és az osztrák startup élet jó ismerőse azt mondta: “Óriási dolog, hogy Leo is részt vesz az eseményen és megosztja a tapasztalatait befektetőként, és borászként. Én nagyon várom a négy keynote előadást is, és kíváncsi vagyok, hogy a startupok vajon ugyanazokkal a kihívásokkal szembesülnek-e Magyarországon, mint nálunk.”

Hosszútávon szeretnék a szervezet megálmodói, hogy új projektek jöjjenek tető alá, és megjelenjenek a piacon olyan startupok, amik a kezdeményezés nyomán jöttek létre. Azzal, hogy hasonló gondolkozású embereket hoz majd össze, akik ráadásul földrajzilag ilyen közel vannak egymáshoz, ez a célkitűzés nagyon is elképzelhetőnek tűnik.

A regisztráció még tart, minden érdeklődőt szeretettel várnak akár Magyarország más régióiból is!

Hirdetés

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben
Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben