Hirdetés

Fucsovics Márton mentorálja a magyar sporttechnológiai startupot 

Fucsovics Márton, ATP TOP 50-es teniszező a SportTech Hungary Program nagyköveteként támogatja a Rebound Sports nemzetközi piacra lépését. A TV2 Mokka műsorában jelentették be az együttműködést, melynek keretében a sportoló szakmailag mentorálja a céget. 

Hirdetés

A magyar tulajdonban lévő, feltörekvő vállalkozás a SportTech Hungary Program támogatásával új külpiaci lehetőségeket keres, melyben Fucsovics Márton, világhírű teniszező is közreműködik. A Rebound Sports Kft. fő tevékenységként keményborítású teniszpályák tervezésével, kialakításával és megvalósításával foglalkozik, elsősorban Magyarországon, illetve a környező közép-kelet európai országokban. A cég az évek során egyre nagyobb ismertségre tett szert a nemzetközi tenisz világában, és a sportági szövetségeknél és versenyszervezőknél is fontos szereplővé vált számos európai országban. A magyar startup biztosította a mobil keménypálya borítást többek közt a tavalyi, nézettségi rekordot döntő Roger Federer és Rafael Nadal jótékonysági teniszmérkőzésen is.

,,A program keretében a sportolók által egy olyan segítő kezet kapunk, ami megkönnyíti a külföldi partnerekkel való tárgyalási folyamatokat. Tavaly Marcin keresztül eljutottunk a Djokovic akadémiára, illetve a jelenleg is tartó ATP versenyen mi is segítjük a pályák karbantartását Belgrádban”- mondta Freund Krisztán, a Rebound Sports Kft. ügyvezetője. 

A SportTech Hungary Program a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az Eximbank, és a Startup Campus Inkubátor együttműködése során született meg. A kezdeményezés Vincze Ottó vezetésével a magyar sporttechnológiai innovációk exportjának ösztönzésére jött létre nemzetközileg is példaértékű állami, piaci és sportolói összefogással. A részt vevő kilenc, világszinten is elismert nagykövet és sportdiplomáciai képviselő nemzetközi kapcsolatrendszerével, valamint a sportban, mint iparágban való jártasságával és tapasztalatával segíti a sporttechnológiai cégek külpiaci terjeszkedését.

,,Megtisztelő érzés nagykövetként részt venni egy ilyen összefogásban. A világversenyeken való részvétel során sikerült Magyarországot képviselnem és egy nemzetközi kapcsolati rendszert felépítenem, melynek felhasználásával próbálom a magyar cégeket támogatni és a külföldi megállapodásokat elősegíteni. A tavalyi Davis kupán a Rebound Sport pályáján nyertünk és jutottunk fel a világcsoportba, így csak jó élményem fűződik hozzájuk” – nyilatkozta Fucsovics Márton, ATP TOP 50-es teniszező.  

A programba beválogatott cégek termékeiket a nemzetközi piacra fejlesztik és világszerte innovatív megoldásokat tudnak biztosítani a sport iparág számára. Kiválasztásuknál fő szempont volt, hogy nemzetközileg validált, innovatív terméket vagy szolgáltatást kínáljanak, amelyet esetleg már külpiacokon is értékesítenek, valamint, hogy már rövid távon is exponenciális növekedési potenciállal rendelkezzenek. A programban részt vevő nyolc innovatív vállalkozás május 27-én mutatkozik be az USA piacán, mely eseményre az alábbi linken lehet regisztrálni: https://www.startupcampusglobal.com/sporttech-conference-usa .

Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben