Hirdetés

Fucsovics Márton hisz a padel hazai és külföldi sikerében

Fucsovics Márton ATP-torna győztes teniszező a Sporttech Hungary Program nagyköveteként segíti a padel népszerűsítését és a Premier Padel és Padel Factory egyedi sátrainak külföldi értékesítését.

Hirdetés

A világ leggyorsabban fejlődő ütősportját hazánkban meghonosító Premier Padel 2018-ban elsőként nyitotta meg három, versenyzésre is alkalmas padel pályáját Magyarországon. A sportág népszerűségét bizonyítja, hogy világszerte 50 országban 15 millióan játszák és fiatalok, idősek és profi sportolók is előszeretettel űzik a squash és a tenisz ötvözéséből létrejövő sportágat. A Premier Padel 2020-ban létrehozta egyedi termékét, egy hazai fejlesztésű és gyártású padelsátrat, amelyet hazánkban és Európában kívánnak értékesíteni különös tekintettel az Egyesült Királyságra, Németországra és Franciaországra. Ezen felül a Premier Padel és a Padel Factory új pályák és klubok építésével foglalkozik, valamint és egy franchise modellt is létrehozott.

„Nagy öröm számunkra, hogy egy olyan kivételes teniszezővel dolgozhatunk együtt a sikerekért, mint Fucsovics Márton. A padel óriási fejlődés előtt áll Európában és a világ más részein is, és hiszünk abban, hogy a közös munkánknak köszönhetően több olyan országba is el tudjuk juttatni az egyedi megoldásunkat, ahova Marci kapcsolatrendszere nélkül nem lett volna lehetőségünk. Nagyon várjuk a közös munkát” – mondta Aczél László, a Premier Padel és a Padel Factory társtulajdonosa.

A SportTech Hungary Program a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az Eximbank, és a Startup Campus Inkubátor együttműködése során született meg. A kezdeményezés Vincze Ottó vezetésével a magyar sporttechnológiai innovációk exportjának ösztönzésére jött létre nemzetközileg is példaértékű állami, piaci és sportolói összefogással. A részt vevő kilenc, világszinten is elismert nagykövet és sportdiplomáciai képviselő nemzetközi kapcsolatrendszerével, valamint a sportban, mint iparágban való jártasságával és tapasztalatával segíti a sporttechnológiai cégek külpiaci terjeszkedését.

„Nagyon szeretem a padelt, izgalmas kiegészítő sportágnak tartom a tenisz mellett, mert szuper társasjáték és minden korosztály könnyen elsajátíthatja. Ezért is nagyon megtisztelő, hogy segíthetem a Premier Padel külpiacra lépését a nemzetközi kapcsolatrendszerem által. Külföldi útjaim során több helyi padelpályát szoktam meglátogatni és a versenyekre utazva, így a világot járva több olyan országba is el tudom juttatni a céget, ami releváns piacot jelenthet a számára” – nyilatkozta Fucsovics Márton, ATP-torna győztes teniszező.

Hirdetés

Innovatív magyar startupokat vitt Las Vegasba a Vespucci Partners

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben

Kriptovalutázó startupokat támadnak a hekkerek

Kis és közepes méretű vállalkozások elleni támadássorozatra bukkantak a Kaspersky szakértői. A fejlett állandó fenyegetésekkel támadó BlueNoroff hekkercsoport támadásai következtében az áldozatok komoly kriptovaluta-veszteségeket szenvednek el világszerte. A SnatchCrypto nevű kampány célpontjai olyan vállalatok, amelyek a tevékenységük jellegéből adódóan kriptovalutákkal és okos szerződésekkel, decentralizált finanszírozással (DeFi), blokklánc technológiával és a FinTech iparággal foglalkoznak.

Bővebben
Hirdetés

A környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt a házigazda MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

Bővebben

Magyar tudósok kutatása segíthet előre jelezni az unikornisokat, azaz a váratlan eseményeket

Magyar kutatók új matematikai módszert dolgoztak ki, amely segíthet előre jelezni váratlan eseményeket az adatsorok újszerű elemzésével. A kutatók eredményeikről a Scientific Reports című tudományos lapban számoltak be január 7-én. A módszerrel hatékonyabban előre jelezhető lehet egy újabb gazdasági világválság vagy éppen egy közelgő szívroham is. Az innováció számos tudományos, üzleti vagy egészségügyi területen jelenthet új lehetőségeket.

Bővebben

10.000 euró a tét a fenntartható megoldások versenyén

Napenergiával működő víztisztító, akkumulátor aloe vera növényből, környezetbarát energiára váltó halászok – többek között ezek az innovációk bizonyultak a legjobbaknak az elmúlt évek Schneider Go Green versenyein. A Schneider Electric fenntarthatóság témájú innovációs versenyére a felsőoktatásban tanuló magyar diákok jelentkezését is várják, a tét pedig nem kicsi, a 10.000 eurós fődíj mellett fizetett gyakornoki állást kapnak a cégnél a legjobbak.

Bővebben