Hirdetés

Erősítsük a nőket az agrárszektorban! – ez a célja az EIT Food női vállalkozói programjának

Az Empowering Women in Agrifood (EWA) nemzetközi vállalkozói program 6 hónapja alatt a résztvevők komplex támogatást kapnak innovatív ötleteik megvalósításához: online képzéseket, szakértői mentorálását, nemzetközi kapcsolati hálót, és 10 ezer eurós összegben pénzdíjat is. Jelentkezési határidő: május 31.

Május 31-ig várja a jelentkezőket az EIT Food Empowering Women in Agrifood (EWA) nemzetközi vállalkozói programja, amely már 3. éve indít mentorálási és képzési lehetőségeket a régió női vállalkozói számára.

A 6 hónapos, júliustól decemberig tartó intenzív program célja, hogy kifejezetten a korai szakaszban lévő női vállalkozókat komplex támogatással segítse egy olyan iparágban való sikeres vállalkozásindításhoz és -fejlesztéshez, ahol jelenleg alulreprezentáltak: az élelmiszeriparban.

A jelentkezéshez a következő kritériumoknak kell megfelelni:

  • identifikáld magad nőként,
  • legyél állampolgára az EWA résztvevő országainak valamelyikében (Magyarország, Horvátország, Bulgária, Csehország, Görögország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Portugália, Spanyolország, Törökország vagy Ukrajna), vagy legyen ott egy legfeljebb 3 éve bejegyzett startupod,
  • az ötleted kidolgozásához eddig kapott befektetési összeg nem haladhatja meg a 60 ezer eurót (átszámÍtva kb. 23,2 millió forintot),
  • vállald előzetesen a programban való aktív részvételt.

A programba a résztvevő 12 országból egyenként 10-10 fő jut be.

Az EWA a bekerülőknek többféle módon segíti az ötletük/vállalkozásuk fejlődését: személyre szabott, online képzésekkel, szakértői mentorálással, nemzetközi kapcsolati hálóval, valamint tőkével.

Ez utóbbi azt takarja, hogy a partnerországok fejenként 10 ezer eurós (közel 4 millió forintos) összegben díjazzák a legjobb projekteket. Maga a program decemberben egy nemzetközi bemutatkozási lehetőséggel zárul.

Az EWA programba 2022-ben csatlakozott Magyarország – a hazai megvalósító a Pozi.io innovációs platform. További információkért és a jelentkezéshez kattints ide. A Startup Online-on pedig olvasd el a témában született véleménycikket Timár Gigitől, a BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Kiválósági Központjának vezetőjétől.

NYITÓKÉP: EIT Food / YouTube

Amíg nem sikerül skálázni az újságírók számát, addig a média kihagyott ziccer marad a startup-ökoszisztéma számára

Nagy szükség lenne egy virágzó, plurális médiakörnyezetre a startupvilágban, ami tisztítani tudja az ökoszisztémát, és ami rendszerszinten képes betölteni az ökoszisztéma fejlesztését szolgáló funkciók sokaságát. A közéletben az újságírók képesek ilyesfajta hatást elérni – csak az ottani piac éppenséggel nem kong úgy az ürességtől, mint a startupmédia.

Bővebben

Oszkó Péter: Még a startup-ökoszisztémában is csak szégyenlősen beszélünk a pénzügyeinkről

Az OXO vezetője szerint mindenki titkolja, hogy milyen értékelés mellett mekkora befektetést kapott, és hogy egy exitnél kinek mennyi jutott. Pedig ha transzparensen beszélnénk a pénzügyeinkről, segíthetnénk a szereplőknek abban, hogy jobb döntéseket hozzanak.

Bővebben

10 grafikon arról, hogy hogyan alakulnak az AI kockázati befektetések a világon és Európában

A generatív AI szárnyal, a startupok az applikációk világában keresik a mesterséges intelligencia felhasználását, az európai befektetések pedig az AI által optimalizált működést, a robotikát és a gyógyszerkutatást részesítik előnyben. Mutatjuk a Dealroom friss statisztikáit.

Bővebben

Hogyan legyél sikeres intézményi befektető nélkül Magyarországon? Bemutatjuk a Screvo-t

A különböző márkák nyereményjátékait egy platformra terelő Screvo alapítóit nem vetette fel a pénz – ahelyett azonban, hogy egyből egy intézményi befektetőhöz rohantak volna az ötletükkel, inkább tudatosan felmérték, hogy meddig ér a takarójuk, a piaci igények szerint fejlesztettek prototípust, és a befektetési feltételek teljesítése helyett a sales-re koncentráltak. Az eredmény: visszatérő multi ügyfelek, dinamikus

Bővebben

Változás az innovációs politikában: Lemondott Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, már meg is van az utódja

Csák azért mond le, mert szerinte a négy évre tervezett munkát két év alatt sikerült elvégezni, és átadná a stafétabotot a fiataloknak. Helyét Hankó Balázs eddigi innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár veszi át.

Bővebben

Honnan tudhatod, hogy jó startupalapító lehet belőled?

Legyél megszállott az ötleteddel kapcsolatban, mérd fel, hogy kik segíthetneked neked mentorként, az ördög ügyvédjeként és társalapítóként, valamint legyél kitartó, és úgy alakítsd az ötleted, hogy az tényleg a leendő ügyfeleid igényeit elégítse ki: ezek Zoe Hewitt, a londoni Sequoia Capital tehetségek felkutatásáért felelős alelnökének tippjei.

Bővebben

Harmadik éve stagnál a magyar startup-ökoszisztéma a StartupBlink jelentése szerint

A StartupBlink 2024-es ökoszisztéma-jelentésében az 50. legfejlettebb startup-ökoszisztéma a magyar. Hazánk legnagyobb előnye az üzleti tevékenységekkel kapcsolatos alacsony rezsiköltségek és az alacsony megélhetési költségeket, míg a legnagyobb hátránya az IT szakemberek kivándorlása. Mutatjuk a részleteket.

Bővebben

Az űripar nem csak a zseniknek való – ezt vallja az ESERO Hungary program

Idén csatlakozik Magyarország az Európai Űrügynökség fiatalokat és tanáraikat célzó programjához. Az ESERO Hungary célja, hogy gyakorlati foglalkozásokkal a diákokat, ingyenes képzésekkel pedig a tanárokat hozza közelebb az űriparhoz, és ezen keresztül elősegítse a STEM-területek oktatását.

Bővebben