Hirdetés

Elon Musk vagyona egy év alatt 68 milliárd dollárral, 219 milliárd dollárra nőtt

Elon Musk vezeti a Forbes legfrissebb milliárdos rangsorát, a Tesla alapítójának vagyonát 219 milliárd dollárra becsülik. A globális problémák már a leggazdagabbakat is érintik, a tavalyi rekordhoz képest 400 milliárd dollárral csökkent az összesített vagyonuk. Két magyar, Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc került fel a listára.

Hirdetés

A Forbes legfrissebb milliárdos listáján 2668-an szerepelnek, 87-el kevesebben, mint egy évvel ezelőtt. Az összvagyonuk 12700 milliárd dollár, 400 milliárddal kevesebb, mint 2021-ben.

Az elmúlt egy évben 329-en zuhantak ki a milliárdos listáról, utoljára 2009-ben volt példa arra, hogy ilyen sokan kerültek ki a szupergazdagok klubjából. Igaz ezzel párhuzamosan 236 új szereplő is feltűnt a felsorolásban, köztük az énekes Rihanna, illetve a Gyűrűk Ura filmek rendezője, Peter Jackson.

A rangsort első alkalommal vezeti Elon Musk, a Tesla alapítója, akinek vagyona a Forbes becslése szerint egy év alatt 68 milliárd dollárral 219 milliárd dollárra nőtt. A második helyen végzett ezúttal az elmúlt négy évben a rangsort vezető Jeff Bezos, az Amazon alapítója az összeállítás készítői szerint 171 milliárd dolláros vagyonnal bír. A harmadik Bernard Arnault és családja, 158 milliárd dolláros vagyonnal. A technológiai szektor képviselői uralják a toplistát, az első tízből heten érkeztek ebből az ágazatból.

A Forbes listáján két magyarországi milliárdos szerepel. Csányi Sándor 1,3 milliárd dolláros becsült vagyonnal a 2190., míg Mészáros Lőrinc 1,2 milliárd dollárra becsült vagyonával a 2324. a rangsorban.

A legtöbb milliárdos továbbra is az Egyesült Államokban van, 735, viszont Kínában is gyorsan bővül a szupergazdagok köre, már 607-en vannak. Az orosz-ukrán háború egyébként ezen a listán is érezteti hatását, 34 orosz milliárdos került ki a leggazdagabbak közül, a szankciók és a rubel látványos zuhanása miatt, a rangsorban bentmaradók összesített vagyona pedig 260 milliárd dollárral csökkent.
Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben
Hirdetés

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben

Az online marketing az új foci, mindenki ért hozzá – vagy mégsem?

A kkv-k körében is egyre népszerűbbek az online közösségi felületek könnyű, gyors és költéshatékony hirdetési megoldásai. A COVID időszakhoz hasonlóan pedig a mostani gazdasági környezetben is kritikus lesz a cégek működése szempontjából, hogy ki mekkora energiát fordít a márkaépítésre. A K&H szakértői azonban óva intenek a piackutatás és stratégiai tervezés nélküli, pár kattintással összerakott kampányoktól, ezek ugyanis egészen biztosan nem hoznak tartós eredményt.

Bővebben