Hirdetés

Egymilliárdos felvásárlás – személyes találkozó nélkül

A Cisco egymilliárd dollárért felvásárolta a ThousandEyes nevű startupot, még hozzá teljes egészében online kapcsolattartás és szerződéskötés keretében. Ez az első ilyen nagyságrendű akvizíció, amely személyes találkozó nélkül zajlott le. 

Hirdetés
Egymilliárd dollárért szerezte meg a ThousandEyes nevű céget a Cisco – írja a CNBC belső értesülésekre hivatkozva a BitPort. A 2010-ben alapított startup hálózati teljesítménymonitorozó eszközöket kínál SaaS (Software as a Service) modellben. A felvásárlás különlegessége, hogy a felek a folyamat során egyetlen egyszer sem találkoztak személyesen, minden részletben online állapodtak meg.
A ThousandEyes kifejezetten sikeresnek tekinthető, alapítása óta négy körben összesen mintegy 110 millió dollár tőkét tudott bevonni, és olyan ügyfeleket szerzett magának, mint a Microsoft, a MasterCard, a Slack, a PayPal vagy a Lyft, bár állítólag nyereséget egyelőre nem nagyon termel.

A ThousandEyes pár száz dolgozója a három éve Cisco-tulajdonba került AppDynamics portfóiójával együtt egy újonnan létrehozott üzletágat alkotnak Networking Services néven. Az új üzletág működéséért a Cisco felhős szolgáltatásait is irányító Todd Nightingale alelnök felel majd.

A Bitport szerint a hírértéke annak önmagában nem elsöprő, hogy a Cisco bővíti a felhőszoftveres kínálatát, sokkal inkább az teszi különösen fontossá az esetet, hogy egy milliárdos nagyságrendű üzletet online bonyolítottak le. A tárgyalások egész végig (nem meglepő módon) Cisco Webex videohívásokkal folytak. Így, virtuális térben találkozott a teljes tárgyaló csapat egymással, de a részleteket tisztázó kisebb teamek is így egyeztettek.

Az utóbbi három évben a ThousandEyes a negyedik milliárdos nagyságrendű beszerzése a Ciscónak. 2017-ben 3,7 milliárdért szerezték meg AppDynamicsot, amely most az új hálózati üzletág másik lábát adja. Még abban az évben megszerezték a Broadsoftot 1,9 milliárd dollárért, majd 2018-ban a Duo Security következett, amit 2,35 milliárdért sikerült akvirálni.

Fotó: https://techstartups.com

 

 

Hirdetés

Világhírű nemzetközi befektető csapott le a magyar startupra

Az elektromosautó-flották számára útvonaltervezőt fejlesztő Volteumra a világ egyik legmeghatározóbb startup befektetője is felfigyelt. A korábban a Start it @K&H inkubátorban fejlődött csapat most bekerült a Techstars „Cities of the Future” akcelerátor programjába, ami  kifejezetten a smart mobility-vel és smart city-vel foglalkozó startupoknak szól. A részvételi lehetőség és a befektetés óriási lehetőséget ad a Volteumnak a növekedésre és a nemzetközi terjeszkedésre.

Bővebben
Hirdetés

Innovatív megoldás jön a mobilpiacon

Az telekommunikációs iparág vezető innovátorai, a Vodafone, a Qualcomm Technologies, Inc. és a Thales egyesítették erőiket, hogy bemutassanak egy olyan okostelefont, amely az ún. iSIM (az ieUICC GSMA specifikáción alapuló) technológiával működik. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a SIM-kártya funkcióit a készülék fő processzorába integrálják. Ezzel a bejelentéssel lehetővé válik a technológia kereskedelmi forgalomba hozatala mindazon készülékek esetében, amelyek a mobilszolgáltatásokhoz való csatlakozáshoz iSIM-et használnak.

Bővebben

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben