Hirdetés

Egy sikeres vállalkozás: szívből és elhivatottságból kutyákra és gazdikra építve

Dalia Szandra A Kutya Guru Kutyaiskola vezetője nyolc éve dolgozik azon, hogy szenvedélyéből és elhivatottságából saját vállalkozása legyen, amivel sok négylábúnak és a gazdáiknak is sikerélményt és fejlődést biztosíthat. Elmesélte a Kutya Guru Kutyaiskola és a Bulldog Akadémia születésének körülményeit, és a vállalkozásai sikerének kulcsfontosságú momentumait.

Hirdetés

Amikor Szandra nyolc évvel ezelőtt kitalálta, hogy önálló vállalkozást indít, egy akkori trénere segített benne, jó mintája volt, azonban a kezdeti nehézségek őt sem kerülték el – az első években sok más vállalkozás tanulási fázisához hasonlóan rögös utat járt be. Majd 2015-ben az alapvető tréneri szolgáltatását újragondolta és úgy döntött a másik oldalra áll és trénerek képzésével kezdett el foglalkozni. „A tréneri szakma egy igen nehéz terület, mert nem csak legalább 4-5 másik szakmához is kell érteni, de a felelősség vetekszik egy pszichológuséval. Ugyanis egy tréningen elsősorban az emberrel dolgozunk és csak másodsorban a kutyával. Elég egyetlen szó, egyetlen rossz visszajelzés, hogy egy életet döntsünk romba” – számol be az izgalmas, akkor újonnan kitűzött célterület kihívásairól az alapító. Ugyanakkor a szépségeit is hozzáteszi: igazán nagy és látványos eredmények, személyiségbeli erősödéseknek lehetett szemtanúja.

„Ezen tapasztalatok alapján tudtam, hogy kizárólag úgy oktatok majd a tréner képzésen, hogy a tanítványaim igenis érezzék a felelősségük súlyát, így tanfolyam után sem engedtem el a kezüket.” Képzésének különlegessége éppen ez: az alapképzés csak a kezdet, ezzel párhuzamosan kialakította társaival együtt az ingyenes mentoring rendszert, ahol már élő munkában szerezhettek további tapasztalatokat a friss trénerek. Mindezt folyamatosan kiegészítették további elemekkel: fejlesztő workshopok, vállalkozás indításhoz szükséges képzések, marketing fejlesztések, csapatépítő utazások és számos izgalmas program, amiben az általuk oktatott trénerek személyes fejlődésük nem állhat meg. „Az oktatásainkat is úgy működtetjük, hogy szerves részének érezhessék magukat a trénerjelöltek, mindenkit egyedi megoldásokkal segítünk. Arra is volt példa, hogy személyre szabottan önismereti tanfolyamot indítottunk, hogy megtalálják, mi áll hozzájuk a legközelebb. Például a rossz anyagi helyzetben lévő gyakornokok pedig ösztöndíj programban vehettek részt” – mesélte el Szandra. A képzéseken kiemelten fontos számukra emellett a rugalmas időbeosztás, illetve külön fókuszt kap a trénerek pszichológiai felkészítése – ezekre elmondása szerint más piaci szereplők nem koncentrálnak hozzájuk hasonlóan.

Jelenleg azon dolgoznak, hogy a nyolc év alatt megszerzett tapasztalatokat egy egységes, üzletileg skálázható modellben foglalják össze, mellyel következő lépésként a nemzetközi piacralépést is célul tűzték ki. „Nyugati, amerikai szemlélettel valósítottunk meg a vállalkozásunkat: célunk egy olyan közösséget teremteni, ahol a gazdik is jól érzik magukat, biztonságban kérdezhetnek, fejlődhetnek, másrészt a kutyaoktatás is a motiváció alapjain nyugszik, nem pedig a dominancia elvén. Szeretnénk ezzel minél több emberhez és kutyushoz eljutni, nem csak itthon, de a régió több nagyvárosában is.”

További információ: http://kutyaiskolabudapest.hu/

Hirdetés

Világhírű nemzetközi befektető csapott le a magyar startupra

Az elektromosautó-flották számára útvonaltervezőt fejlesztő Volteumra a világ egyik legmeghatározóbb startup befektetője is felfigyelt. A korábban a Start it @K&H inkubátorban fejlődött csapat most bekerült a Techstars „Cities of the Future” akcelerátor programjába, ami  kifejezetten a smart mobility-vel és smart city-vel foglalkozó startupoknak szól. A részvételi lehetőség és a befektetés óriási lehetőséget ad a Volteumnak a növekedésre és a nemzetközi terjeszkedésre.

Bővebben
Hirdetés

Innovatív megoldás jön a mobilpiacon

Az telekommunikációs iparág vezető innovátorai, a Vodafone, a Qualcomm Technologies, Inc. és a Thales egyesítették erőiket, hogy bemutassanak egy olyan okostelefont, amely az ún. iSIM (az ieUICC GSMA specifikáción alapuló) technológiával működik. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a SIM-kártya funkcióit a készülék fő processzorába integrálják. Ezzel a bejelentéssel lehetővé válik a technológia kereskedelmi forgalomba hozatala mindazon készülékek esetében, amelyek a mobilszolgáltatásokhoz való csatlakozáshoz iSIM-et használnak.

Bővebben

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben