Hirdetés

Egy sikeres vállalkozás: szívből és elhivatottságból kutyákra és gazdikra építve

Dalia Szandra A Kutya Guru Kutyaiskola vezetője nyolc éve dolgozik azon, hogy szenvedélyéből és elhivatottságából saját vállalkozása legyen, amivel sok négylábúnak és a gazdáiknak is sikerélményt és fejlődést biztosíthat. Elmesélte a Kutya Guru Kutyaiskola és a Bulldog Akadémia születésének körülményeit, és a vállalkozásai sikerének kulcsfontosságú momentumait.

Amikor Szandra nyolc évvel ezelőtt kitalálta, hogy önálló vállalkozást indít, egy akkori trénere segített benne, jó mintája volt, azonban a kezdeti nehézségek őt sem kerülték el – az első években sok más vállalkozás tanulási fázisához hasonlóan rögös utat járt be. Majd 2015-ben az alapvető tréneri szolgáltatását újragondolta és úgy döntött a másik oldalra áll és trénerek képzésével kezdett el foglalkozni. „A tréneri szakma egy igen nehéz terület, mert nem csak legalább 4-5 másik szakmához is kell érteni, de a felelősség vetekszik egy pszichológuséval. Ugyanis egy tréningen elsősorban az emberrel dolgozunk és csak másodsorban a kutyával. Elég egyetlen szó, egyetlen rossz visszajelzés, hogy egy életet döntsünk romba” – számol be az izgalmas, akkor újonnan kitűzött célterület kihívásairól az alapító. Ugyanakkor a szépségeit is hozzáteszi: igazán nagy és látványos eredmények, személyiségbeli erősödéseknek lehetett szemtanúja.

„Ezen tapasztalatok alapján tudtam, hogy kizárólag úgy oktatok majd a tréner képzésen, hogy a tanítványaim igenis érezzék a felelősségük súlyát, így tanfolyam után sem engedtem el a kezüket.” Képzésének különlegessége éppen ez: az alapképzés csak a kezdet, ezzel párhuzamosan kialakította társaival együtt az ingyenes mentoring rendszert, ahol már élő munkában szerezhettek további tapasztalatokat a friss trénerek. Mindezt folyamatosan kiegészítették további elemekkel: fejlesztő workshopok, vállalkozás indításhoz szükséges képzések, marketing fejlesztések, csapatépítő utazások és számos izgalmas program, amiben az általuk oktatott trénerek személyes fejlődésük nem állhat meg. „Az oktatásainkat is úgy működtetjük, hogy szerves részének érezhessék magukat a trénerjelöltek, mindenkit egyedi megoldásokkal segítünk. Arra is volt példa, hogy személyre szabottan önismereti tanfolyamot indítottunk, hogy megtalálják, mi áll hozzájuk a legközelebb. Például a rossz anyagi helyzetben lévő gyakornokok pedig ösztöndíj programban vehettek részt” – mesélte el Szandra. A képzéseken kiemelten fontos számukra emellett a rugalmas időbeosztás, illetve külön fókuszt kap a trénerek pszichológiai felkészítése – ezekre elmondása szerint más piaci szereplők nem koncentrálnak hozzájuk hasonlóan.

Jelenleg azon dolgoznak, hogy a nyolc év alatt megszerzett tapasztalatokat egy egységes, üzletileg skálázható modellben foglalják össze, mellyel következő lépésként a nemzetközi piacralépést is célul tűzték ki. „Nyugati, amerikai szemlélettel valósítottunk meg a vállalkozásunkat: célunk egy olyan közösséget teremteni, ahol a gazdik is jól érzik magukat, biztonságban kérdezhetnek, fejlődhetnek, másrészt a kutyaoktatás is a motiváció alapjain nyugszik, nem pedig a dominancia elvén. Szeretnénk ezzel minél több emberhez és kutyushoz eljutni, nem csak itthon, de a régió több nagyvárosában is.”

További információ: http://kutyaiskolabudapest.hu/

Közel 19 milliárd hektoliternyi szennyezett víztől óvta meg a közösségeket a globális vállalat

A Xylem globális víztechnológiai vállalat megoldásai 2021-ben több mint 18,93 milliárd hektoliternyi , az árvizek nyomán érkező, szennyezett víztől mentették meg a közösségeket  – derül ki a vállalat éves Fenntarthatósági Jelentéséből. A társaság jelentős előrelépést ért el karbonlábnyoma csökkentésében is, az üvegházhatású gázkibocsátási intenzitása 12 százalékkal mérséklődött, a vízfelhasználása pedig 22 százalékkal csökkent 2019-hez képest.

Bővebben

Minden, amit egy startupnak tudnia kell a Term Sheetről

Nagyon sok seed fázisban (már rendelkezik valamilyen bevétellel vagy validációval) lévő startupnak álma, hogy kapjon egy term sheetet (indikatív árajánlatot) egy kockázati tőke alaptól. Itt a befektetési összeg már általában minimum 1 millió dollár környékén van ezalatt nem éri meg nagyon átvilágítani a céget, mert a befektetési összeg nagyobbik része az átvilágítási költségekre menne el.

Bővebben

Innovatív duális képzés fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetemen

A közelmúltban sikeresen lezárult EFOP projekt eredményeként jelentős oktatási-képzési fejlesztések valósultak meg a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (PE ZEK). A 347 millió forintos európai uniós támogatást többek között a duális képzés minőségfejlesztésére, vállalati tananyagainak és ösztöndíjrendszerének fejlesztésére fordították.

Bővebben

Már nem előny, hanem alapkövetelmény: így használják a hazai startupok a legújabb technológiákat 

A legmodernebb technológiák már nemcsak a tech cégek kiváltságai: a hazai startupok a fejlesztés során is alkalmazzák és a termékeik, szolgáltatásaik használatába is beépítik azokat – derül ki a Start it @K&H inkubátor tapasztalataiból. Ehhez persze a csapatokba olyan szakemberek is kellenek, akik részt tudnak venni a programozásban vagy irányítani tudják a külső fejlesztőket. 

Bővebben

Az iskolakezdési támogatás reneszánszát hozhatja a növekvő infláció

Egész Európában és Magyarországon is csúcsra jár az infláció, ami miatt különösen nagy tehertétel lesz a szeptemberi iskolakezdés a magyar családok számára. Cégmérettől függően jelentős különbség van az iskolakezdési támogatást adó vállalatok arányában: míg 150 fő fölött minden harmadik, addig 50 alkalmazott alatt csak a munkáltatók 10 százaléka alkalmazza ezt a juttatási formát – derül ki az Edenred reprezentatív felméréséből. Pedig az iskolakezdési támogatásnak számos előnye van, akár 22 százalék megtakarítást jelenthet a cégeknek.

Bővebben

Tíz startup képviseli hazánkat a Collision konferencián Torontóban

Az Express Innovation Agency, valamint Magyarország Ottawai Nagykövetsége, Magyarország Torontói Főkonzulátusa, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA Kanadai Partneriroda közös szervezésében tíz magyar startup vesz részt a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén Torontóban a Collision konferencián. A 2022. június 20-23. között megvalósuló techshow-t és kiállítást megelőzően, valamint azt követően nemzetközi befektetőkkel és szakmai partnerekkel is találkozhatnak a résztvevők Kanadában.

Bővebben

Már az épületeket is veszélyeztetik a kibertámadások

Az épületirányításban alkalmazott, IoT technológiát használó eszközök száma a mostani 1,7 milliárdról várhatóan 3 milliárdra nő 2025-re, amiben fontos szerepet játszik, hogy a tulajdonosok és üzemeltetők egyre több kereskedelmi ingatlan esetében nyúlnak a digitalizációhoz és használnak épületirányítási rendszereket a létesítmények korszerűsítésére. Így ezek a kereskedelmi épületek gyakorlatilag a jövő intelligens épületeivé alakulnak, csakhogy mindeközben fokozatosan nő a kiberbiztonsági kockázatuk.

Bővebben

A rugalmas munkaidő a fizetésnél is fontosabb szempont

A 15 évesnél idősebb diákok túlnyomó többsége már dolgozott korábban, idén pedig 96 százalékuk vállalna valamilyen nyári munkát – derül ki a Job Force Iskolaszövetkezet online felméréséből. A legtöbben a kereskedelemben helyezkednének el, a munkahelyválasztásnál pedig a rugalmas időbeosztás a legfontosabb szempont. A diákok közel harmada félretenné a nyáron keresett pénzt, közel 40 százalékuk pedig szívesen helyezkedne el akár hosszabb távon is feladatot vállalva egy fejlődési lehetőséget biztosító környezetben.

Bővebben

Indul a negyedik agrár stratup inkubációs program

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara agrár startup programja 2019 óta több programelemmel is támogatja az új típusú fejlesztéseket, annak érdekében, hogy az agrárium digitalizációs szintje növekedjen és minél több gazdálkodó kezdje alkalmazni a hatékonyságnövelő és fenntartható megoldásokat. Az idei évben negyedik alkalommal induló nagyvállalati–startup inkubációs program fő célja, hogy a szektort érintő kihívásokra megoldásokat találjon. Az

Bővebben