Hirdetés

Díjazzák a a családokat segítő startupokat

Szeptember 15-ig meghosszabbították a családokat segítő startup vállalkozásoknak meghirdetett Smart Family Nagydíj 2021 verseny pályázati határidejét – közölte Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke, a verseny országjáró körútjának budapesti eseményén.

Hirdetés

Dunai Mónika országgyűlési képviselő az eseményen kuriózumnak nevezte a pályázatot, mondván, az a kis fejlesztésekre, családi vállalkozásokra is figyelmet fordít. A képviselő reméli, hogy a pályázatra benyújtott innovációkból minél nagyobb mértékben profitálnak majd a magyar családok.

Dunai Mónika örömét fejezte ki, hogy az országjáró körút budapesti állomása a Kelet-Pesti Tankerületi Központ. Azt mondta: Rákosmente és Kőbánya családbarát kerület, ahol figyelnek a családokra, gyermekekre. Nem csak közvetlenül nyújtanak segítséget nekik, hanem többi között civil szervezeteken, védőnői hálózaton, iskolákon, óvodákon keresztül is – tette hozzá a képviselő.

Fűrész Tünde, a Kincs elnöke arról beszélt: az innováció közel áll a családokhoz, mert a gyereknevelésben a mindennapokban is új megoldásokat kell keresni egy-egy helyzet megoldásához.

A Kincs ezért május 15-én létrehozta a Kincs Smart Family Centrumot és meghirdette a Kincs Smart Family Nagydíj 2021 nevű startupversenyt, amelyekre a családok életét könnyebbé tevő, innovatív ötleteket várnak – emlékeztetett.

Szalai Piroska, a Kincs Smart Family Centrum vezetője ismertette: a pályázatra szeptember 15-ig olyan magyarországi székhelyű cégek jelentkezését várják, amelyek legalább prototípussal, de inkább már piacon megtalálható, a családok életét megkönnyítő termékekkel, szolgálatásokkal rendelkeznek.

Pályázni hat kategóriában – társadalmi és közösségi innovációk, e-egészség, a jövő oktatása, okos családi otthonok, családi kassza, zene és kreatív megoldások – lehet – fűzte hozzá.

Pap Sándor, Kőbánya gazdasági és fejlesztési tanácsnoka azt hangsúlyozta: a digitalizáció nap mint nap átalakítja az államot, a piaci szférát és a családok életét, ezért hiánypótló és fontos, hogy a Kincsnek eszébe jutott a digitalizációt a családok szolgálatába állítani.

Kőbányán is igyekeznek a családokokat szolgálni, így például intézményeket – óvodákat, bölcsődéket, orvosi rendelőket – újítanak fel, és ösztöndíjakkal segítenek, hogy “a család a 21. századnak is alapvető építőkockája legyen” – mondta.

Fekete Ildikó, a Kelet-Pesti Tankerületi Központ igazgatója kiemelte: Magyarországon a koronavírus-járvány alatt is folyamatos volt az oktatás, a köznevelés rendszere egyetlen napra sem állt le.

Hozzátette: a járvány az oktatási rendszert is kihívás elé állította, innovatív módszereket kellett keresni, és beépíteni azokat a mindennapokba. Az igazgató ezek között említette, hogy digitális oktatásra tértek át, fejlesztették a Krétát, és informatikai támogatói csoportok jöttek létre.

Az eseményen bemutatták a matematikai feladatok gyakorlására alkalmas Darts Matek és az angol nyelv gyakorlását segítő Xeropan alkalmazást, valamint innovációs tájékoztatót tartottak a XVII. kerületi, Balassi Bálint nyolc évfolyamos gimnázium tanulói is.

Hirdetés

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben
Hirdetés

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben

Az alapanyaghiány egyre nagyobb kihívások elé állítja a kkv-kat is

Új akadályokkal kell szembenézniük a kkv-knak, derül ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb, harmadik negyedéves eredményeiből. Tavaly a járvány közvetlen következményeként a kereslethiány okozott nehézségeket, mostanra viszont az anyaghiány jelent kihívást a kereslet intenzív visszatérése és a kiüresedő készletek miatt.

Bővebben