Hirdetés

Díjazták az év információvédelmi dolgozatát

A számítógépek megjelenésével és térhódításával nemcsak az információk gyűjtése, feldolgozása, kezelése és tárolása ment robbanásszerű átalakuláson át, hanem az információk biztonságára, védelmére irányuló törekvés is. Az információt hordozó adatok védelme a sebezhetetlenség érdekében új értelmezést nyert, megjelent az adatvédelem és az adatbiztonság fogalma.

Hirdetés

A magyar szakemberek is nagyon hamar bekapcsolódtak az információbiztonsági szolgáltatást nyújtó vállalkozások/ vállaltok sorába. Közülük is kiemelkedik a több mint harminc éves múltra visszatekintő, piacvezető Kürt Zrt. A nemzetközi sikereket felmutató vállalat azon kívül, hogy évente több mint 3.000 adatmentési és-helyreállítási feladatot old meg, támogatja a szakma elkötelezett híveit. Többek között ezért is találhatott kapcsolódási pontot A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesülettel, akik három kategóriában pályázatot írtak ki az „Év információvédelmi dolgozata – 2021” címmel. A pályázat kiírásával az egyesület olyan célt szolgál, ami növeli az információs társadalom biztonságát, elősegíti az információvédelem kultúrájának és ismereteinek terjesztését és növeli az információvédelmi tudatosságot. A Kürt Zrt. különdíjat adott át a pályázók közül arra a dolgozatra, amelyet információbiztonsági témában a KÜRT Adatmentési és Információbiztonsági kihívásaihoz szakami a legaktuálisabbnak ítélt. A pályázat különdíja egy üzleti felhasználásra is alkalmas, kiemelkedő biztonsági funkciókkal ellátott DELL Latitude 5420-as notebook.

A díj átadására az egyesület soron következő szakami fórumán került sor 2021. szeptember 15-én. A különdíjat az „Az információbiztonság tudatosításának automatizált lehetősége” című dolgozat kapta.

„Örök dilemma az információbiztonság területén, hogy védekezés során mire is érdemes a nagyobb hangsúlyt helyeznünk- az emberre, avagy a struktúrára? – vetette fel jogosan a kérdést Kmetty József, a KÜRT vezérigazgatója.

A díjazott dolgozat több, valós továbblépési lehetőséget is felkínál az információbiztonság területén belül, melyet a Kürt Zrt. is fontosnak és fejlesztendőnek tart. Ilyen többek között az információbiztonság tudatosságának fejlesztése, illetve újszerű információbiztonsági alkalmazások fejlesztése” – zárta gondolatait Kmetty József.

A nyertes dolgozat fő irányvonala az információbiztonság tudatosításának modern és egyszerű módja a vállalati dolgozók, államigazgatási tisztviselők és a lakosság között.  Mivel a Kürt Zrt. maga is oktat információbiztonsági témában, valamint részben szoftverfejlesztő cég is, a téma illeszkedik a portfóliójába.

Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben
Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben