Hirdetés

Díjazták az év információvédelmi dolgozatát

A számítógépek megjelenésével és térhódításával nemcsak az információk gyűjtése, feldolgozása, kezelése és tárolása ment robbanásszerű átalakuláson át, hanem az információk biztonságára, védelmére irányuló törekvés is. Az információt hordozó adatok védelme a sebezhetetlenség érdekében új értelmezést nyert, megjelent az adatvédelem és az adatbiztonság fogalma.

Hirdetés

A magyar szakemberek is nagyon hamar bekapcsolódtak az információbiztonsági szolgáltatást nyújtó vállalkozások/ vállaltok sorába. Közülük is kiemelkedik a több mint harminc éves múltra visszatekintő, piacvezető Kürt Zrt. A nemzetközi sikereket felmutató vállalat azon kívül, hogy évente több mint 3.000 adatmentési és-helyreállítási feladatot old meg, támogatja a szakma elkötelezett híveit. Többek között ezért is találhatott kapcsolódási pontot A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesülettel, akik három kategóriában pályázatot írtak ki az „Év információvédelmi dolgozata – 2021” címmel. A pályázat kiírásával az egyesület olyan célt szolgál, ami növeli az információs társadalom biztonságát, elősegíti az információvédelem kultúrájának és ismereteinek terjesztését és növeli az információvédelmi tudatosságot. A Kürt Zrt. különdíjat adott át a pályázók közül arra a dolgozatra, amelyet információbiztonsági témában a KÜRT Adatmentési és Információbiztonsági kihívásaihoz szakami a legaktuálisabbnak ítélt. A pályázat különdíja egy üzleti felhasználásra is alkalmas, kiemelkedő biztonsági funkciókkal ellátott DELL Latitude 5420-as notebook.

A díj átadására az egyesület soron következő szakami fórumán került sor 2021. szeptember 15-én. A különdíjat az „Az információbiztonság tudatosításának automatizált lehetősége” című dolgozat kapta.

„Örök dilemma az információbiztonság területén, hogy védekezés során mire is érdemes a nagyobb hangsúlyt helyeznünk- az emberre, avagy a struktúrára? – vetette fel jogosan a kérdést Kmetty József, a KÜRT vezérigazgatója.

A díjazott dolgozat több, valós továbblépési lehetőséget is felkínál az információbiztonság területén belül, melyet a Kürt Zrt. is fontosnak és fejlesztendőnek tart. Ilyen többek között az információbiztonság tudatosságának fejlesztése, illetve újszerű információbiztonsági alkalmazások fejlesztése” – zárta gondolatait Kmetty József.

A nyertes dolgozat fő irányvonala az információbiztonság tudatosításának modern és egyszerű módja a vállalati dolgozók, államigazgatási tisztviselők és a lakosság között.  Mivel a Kürt Zrt. maga is oktat információbiztonsági témában, valamint részben szoftverfejlesztő cég is, a téma illeszkedik a portfóliójába.

Hirdetés

Innovatív gyerekjáték csere-bere platform nyerte a startup versenyt

Lezárult az országos Ideathon 4.0 by K&H verseny első fordulója: a hétvégén volt az első győri megmérettetés, amelyen a FoxToy gyerekjátékok cseréjét IT logisztikai módon támogató platformjának pályázata lett a befutó. Az Ideathon 4.0 by K&H célja, hogy a csapatok az innovációra és a fenntarthatóságra fókuszáló bankoláson túli szolgáltatásokra tegyenek javaslatokat.

Bővebben

Az Amazon az MGM filmstúdió felvásárlására készül – de vannak ellenlábasai

Meglepő helyről érkezett ellenvetés az Amazon tervezett üzlete, az MGM felvásárlása kapcsán, négy amerikai szakszervezet arra szólította fel a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot (FTC), hogy akadályozza meg a tranzakciót. Közben úgy tűnik, az Amazon egyre komolyabban gondolja médiás terveit, hírek szerint kisebbségi részesedést szerezhetnek az NFL, a profi amerikaifutball-liga médiás érdekeltségeiben.

Bővebben
Hirdetés

A jövő magyar startupjait díjazták az AHa!Brainstore Startup 4.0 versenyén

A Demo Day-jel és díjátadóval véget ért az egyik legjelentősebb vállalati startup program idei eseménye, az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0. Az Antenna Hungária által kiírt megmérettetésnek minden résztvevője nyertesnek tekinthető, miután a verseny során jelentős, a későbbiekben jól kamatoztatható, hasznos tapasztalatra tehettek szert.

Bővebben

Az energiafelhasználás nyomonkövetésének új korszakát hozza el egy magyar startup

Az energiafelhasználás nyomonkövetésének új korszakát hozza el egy magyar startup, a Wenerate. A Start it @K&H inkubátorban működő fenntarthatósági startup adatalapú szoftvere a cégek teljes energia-gazdálkodását képes mérni, elemezni és megtalálni azokat a beavatkozási pontokat, amelyekkel szinte azonnal CO2-csökkenést lehet elérni, akár költséges beruházások nélkül is.

Bővebben

Magyarország vonzó a megújuló energiák alkalmazása szempontjából

Magyarország idén bekerült a megújuló energia befektetések szempontjából legvonzóbb 40 ország közé. Az EY globális rangsorán elért hazai eredményhez nagyban hozzájárult a napelemes rendszerek állami támogatása. A nemzetközi tanácsadó cég tanulmánya szerint a hálózatok fejlesztése mellett a szénalapú energiatermelés kiváltása is elengedhetetlen a karbonkibocsátás csökkentéséhez és az uniós célok eléréséhez.

Bővebben

40 millió eurós tőkeemelés a csomagolóanyagos startupnál

A Packhelp, az európai piac vezető, egyedi csomagolásokkal foglalkozó menedzselt piactere lezárta 40 millió eurós Series B tőkeemelési körét, jelentette be a befektetésben részt vevő budapesti székhelyű PortfoLion Capital Partners. A régió egyik és a lengyel piac eddigi legnagyobb Series B befektetésében a PortfoLion és a párizsi székhelyű InfraVia növekedési alapja mellett az FJ Labs

Bővebben

Évről-évre töretlen az érdeklődés az akár 20 millió forintos befektetést kínáló HFDA Startup Program iránt 

Idén harmadik alkalommal valósult meg a HFDA Startup Program a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA), a Startup Campus innovációs ügynökség és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkealap-kezelő szervezésében. A közel 50 jelentkező között szerepelnek olyanok, akikre már a nemzetközi márkák is felfigyeltek, de rengeteg fenntarthatóság jegyében született projekt is pályázik az akár 20 millió forintos tőkebefektetésre. 

Bővebben

Ezek az év legjobb és legszerethetőbb munkahelyei

Ötödik alkalommal hirdette meg a DreamJo.bs a Szerethető Munkahelyek díjat, ahol idén is azokat a cégeket jutalmazták, amelyeket a szavazók a legvonzóbbnak találtak. A tavalyi 1100 nevezőhöz képest, most 1600 munkahely mérettette meg magát, ráadásul idén nemcsak magyarországi, illetve erdélyi cégek, de Románia más részén működő vállalatok is indultak a versenyen. A díj iránti egyre nagyobb érdeklődést az is mutatja, hogy a szavazók száma is emelkedett: idén már 68.000 szavazat érkezett a pályázókra. Az elismerést a legjobb eredményt elérő 150 KKV-nak, 35 nagyvállalatnak és 15 romániai cégnek ítélték oda, a díjátadót pedig ebben az évben is ingyenes konferencia kísérte.

Bővebben