Hirdetés

Díjat nyertek a Péntech és a Solarbnb startup csapatok

Az első hazai befektetéscélú közösségi finanszírozási szolgáltató, a Tőkeportál által szervezett szavazás díjait a Kanapé pitch sorozat szilveszteri különkiadásában, a Startup Szilveszter során adták át. A tavaly első alkalommal átadott díjakat idén egy új kategória, az Év Közösségi finanszírozási Kampánya díj is kiegészítette. A tavalyi díj a Puli Space Technologies a Holdra küldött plakettjén való feltüntetés volt, az idén a Carassia pezsgőt élvezhetik a díjazottak.

Hirdetés

Az Év Startup Befektetője díjat idén is a Cápák közöttből is ismert, korábban az NNG-ből exitált Balogh Petya nyerte. Petya nagyon népszerű a startupperek körében, ami hiteles múltjának, 40 befektetésének és edukatív kommunikációján az eredménye. A díj átvétele alkalmából videoüzenetben elmondta: „A legtöbb startupnál 2021-ben jelentős növekedést láttam, és ez azért is figyelemreméltó, mert a 2020-as év anyagilag senkinek nem volt a legjobb éve. Azok a startupok, amelyek viszonylag jól állták ki a pandémiát és stratégiailag előre tudtak jutni, 2021-ban ezt már pénzre is tudták váltani. Azt remélem, hogy 2022-ben ez a trend fog folytatódni.”

Az Év Startupja egy fintech szolgáltató, a digitális faktorálással foglalkozó Péntech lett. Ők a pandémia nyertesei közé sorolják magukat. A Péntech aktív résztvevője a hazai fintech ökoszisztémának, a Magyar Fintech Szövetség alapító tagja. Dr. Réti Bálint, a társaság egyik alapítója a díj alkalmából elmondta: „A pandémia sokkjában két élmény ért minket: egyrészt, az ökoszisztéma, a kölcsönös kiállás egymás érdekeiért még fontosabbá vált, másrészt a digitális pénzügyek különös jelentőséget nyertek. Mi élni tudtunk a lehetőséggel, hiszen a likviditás megőrzése/visszaszerzése létfontosságú lett a KKV-k számára, digitális megoldásunk pedig valós segítséget jelent. Emellett számos hazai és külföldi (pénzügyi) intézménnyel sikerült megállapodni, moduláris alapú folyamat digitalizálást nyújtunk számukra.”

Új díj az Év Közösségi Finanszírozási Kampánya kategória. Ezt idén Kemény Kornél csapata, a Solarbnb nyerte, akik szinte a nulláról, prototípus fázisban, szorgalmas kampánymunkával és a nehézségeket legyőző elhivatottsággal 42 M Ft tőkét gyűjtöttek kampányuk során. Kemény Kornél CEO elmondta: „Egy éve ilyenkor még javában zajlott a kampányunk. Emlékszem, hogy a két ünnep között is zajlottak a megbeszélések a befektetőkkel. Akkor még bizonytalan volt az is, hogy egyáltalán sikeres lesz-e a kampány, de az alázatos munka és az agilitás tovább segített minket, ahogy azóta is a jelentősen átalakult napelem-beruházási piac minden nehéz helyzetében.”

Hirdetés

Világhírű nemzetközi befektető csapott le a magyar startupra

Az elektromosautó-flották számára útvonaltervezőt fejlesztő Volteumra a világ egyik legmeghatározóbb startup befektetője is felfigyelt. A korábban a Start it @K&H inkubátorban fejlődött csapat most bekerült a Techstars „Cities of the Future” akcelerátor programjába, ami  kifejezetten a smart mobility-vel és smart city-vel foglalkozó startupoknak szól. A részvételi lehetőség és a befektetés óriási lehetőséget ad a Volteumnak a növekedésre és a nemzetközi terjeszkedésre.

Bővebben
Hirdetés

Innovatív megoldás jön a mobilpiacon

Az telekommunikációs iparág vezető innovátorai, a Vodafone, a Qualcomm Technologies, Inc. és a Thales egyesítették erőiket, hogy bemutassanak egy olyan okostelefont, amely az ún. iSIM (az ieUICC GSMA specifikáción alapuló) technológiával működik. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a SIM-kártya funkcióit a készülék fő processzorába integrálják. Ezzel a bejelentéssel lehetővé válik a technológia kereskedelmi forgalomba hozatala mindazon készülékek esetében, amelyek a mobilszolgáltatásokhoz való csatlakozáshoz iSIM-et használnak.

Bővebben

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben