Hirdetés

Digitális pénzzel is adakozhatunk a templomban

A SumUp nevű startup olyan perselyt fejlesztett, mely bankkártyát és Apple Pay fizetési lehetőséget is felkínál. A fintech startup az anglikán egyházzal dolgozik a fejlesztésen, az első tesztek nagy sikert arattak.

A digitális persely úgy néz ki, mint egy terminál. A kijelzőn a hívek választhatnak négy, előre beállított adomány közül. Az adott templom dönti el, hogy melyek ezek az összegek. Az eszközd a szertartás alatt ugyanúgy körbehordozzák a hívek között, mint a hagyományos perselyt, csak nem az apróval kell csörögni, mikor megjelenik, hanem egyszerűen csak a bankkártyát hozzáérinteni. A tesztüzemben a híven nagy örömmel fogadták, és az adományok is bőkezűbbek voltak. A SumUp közleménye szerint a digitális perselyt használó templomokban megduplázódott az adományok értéke.

Margaret Cave tiszteletes, az East Greenwich-i templom lelkésze szerint a fejlesztés természetesen jött. Az istentiszteleten egyre több fiatal és kisgyerekes párok jelentek meg az elmúlt években. Ők viszont digitálisan fizetnek és jellemzően nem csörög apró a zsebükben. Ez viszont nem jelenti azt, hogy perselyezéskor nem is adakoznának.

A partnerség a SumUpnak is kedvező, hiszen az anglikán egyház évi 580 millió font adományt kap 16 ezer templomában. Várhatóan nem minden templomban lesz igény digitális perselyre, de így is nagy ügyfélhez jutott a cég.

Forrás: FTR

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben