Hirdetés

Digitális fókusz a Xylemnél

Stratégiai jelentőségű változás indult a múlt évben a Xylem Water Solutions Kft.-nél, melynek keretében a digitális megoldások fejlesztése és értékesítése egyre nagyobb szerepet kap, ennek támogatására már idén bővítik a hazai csapatot.

Hirdetés

A rendkívüli piaci körülmények ellenére eredményes évet zárt 2020-ban a Xylem Water Solutions Kft. A vízipari technológiák egyik meghatározó nemzetközi szállítója, a Xylem értékesítéssel foglalkozó magyarországi leányvállalata régiós központi szerepet is betölt, a magyar mellett a cseh, a szlovák, a román és a moldáv piacért is a törökbálinti központú, jelenleg mintegy 50 főt foglalkoztató cég felel.

„Elégedettek vagyunk a tavalyi eredményeinkkel, különösen fontosnak tartom, hogy nemcsak hazai piacon, hanem az összes többi országban is sikerült egységesen növekednünk. A múlt év komoly kihívásokat tartogatott nekünk és ügyfeleinknek egyaránt. Viszont úgy gondolom, hogy a rendkívüli helyzet egyben lehetőség is volt arra, hogy a vállalatok átgondolják azt, hogyan tudják hatékonyabban végezni feladataikat, ami például a vízgazdálkodás és vízkezelés területén a korábbinál jobban előtérbe hozhatja a digitális megoldásokat” – mutatott rá Pintye Ákos, a Xylem Water Solutions Kft. ügyvezető igazgatója.

A társaság a víz- és szennyvízszolgáltató cégek mellett ipari vállalatoknak, illetve építőipari beruházásokhoz szállít víz- és szennyvízkezelést támogató berendezéseket és rendszereket, többek között tisztavizes és szennyvízszivattyúkat, vezérlő rendszereket, UV- és ózontisztító berendezéseket, szennyvíztelepi technológiákat.

A Xylem új stratégiája keretében az eszközgyártás mellett egyre nagyobb szerepet kap a modern digitális megoldások fejlesztése, mint például az energiamenedzsment, a csőhálózat diagnosztikai megoldások, a folyamat optimalizálás mesterséges intelligencia alkalmazásával, azaz, hogy az üzemeltetők számára a lehető legoptimálisabb erőforrás alkalmazásával, a legkevesebb beavatkozással járó, leghatékonyabb működési módot ajánlja minden működési körülmény esetén.

„Kis túlzással úgy is fogalmazhatunk, hogy kezdünk szoftvercéggé válni. A távlati tervünk, hogy a hagyományos, megbízható márkáink megtartása mellett digitális platformot és megoldásokat kínáló vállalkozássá váljunk. A stratégiai célok figyelembevételével bővítjük a hazai csapatunkat is, a tervek szerint csak idén több mint tíz fővel növeljük a törökbálinti létszámot, ami lehetőséget ad számunkra az értékesítés mellett a szerviz fejlesztésére is. Optimista vagyok az idei év kapcsán, és azt várom, hogy sikerül megismételni a tavalyi növekedést” – tette hozzá Pintye Ákos.

Hirdetés

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben
Hirdetés

Balaton vibe, rövidnadrág és őszinte beszélgetések: ilyen volt az első Innovációs és Startup Napok a Balaton-felvidéken

Május közepén rendezte meg a PortusHome Coworking&Coliving, a StartITup Győr, az Input Program és a Draper Startup House az első közös eseményét Vászolyon. A startup ökoszisztéma szereplőit régiós, országos és nemzetközi szinten is összekötni szándékozó esemény elérte célját: őszinte, sallangmentes beszélgetések, baráti eszmecserék, fuckup storik és jobbító szándék jellemezte a 3 napos eseményt.

Bővebben

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben