Hirdetés

Digitális fókusz a Xylemnél

Stratégiai jelentőségű változás indult a múlt évben a Xylem Water Solutions Kft.-nél, melynek keretében a digitális megoldások fejlesztése és értékesítése egyre nagyobb szerepet kap, ennek támogatására már idén bővítik a hazai csapatot.

Hirdetés

A rendkívüli piaci körülmények ellenére eredményes évet zárt 2020-ban a Xylem Water Solutions Kft. A vízipari technológiák egyik meghatározó nemzetközi szállítója, a Xylem értékesítéssel foglalkozó magyarországi leányvállalata régiós központi szerepet is betölt, a magyar mellett a cseh, a szlovák, a román és a moldáv piacért is a törökbálinti központú, jelenleg mintegy 50 főt foglalkoztató cég felel.

„Elégedettek vagyunk a tavalyi eredményeinkkel, különösen fontosnak tartom, hogy nemcsak hazai piacon, hanem az összes többi országban is sikerült egységesen növekednünk. A múlt év komoly kihívásokat tartogatott nekünk és ügyfeleinknek egyaránt. Viszont úgy gondolom, hogy a rendkívüli helyzet egyben lehetőség is volt arra, hogy a vállalatok átgondolják azt, hogyan tudják hatékonyabban végezni feladataikat, ami például a vízgazdálkodás és vízkezelés területén a korábbinál jobban előtérbe hozhatja a digitális megoldásokat” – mutatott rá Pintye Ákos, a Xylem Water Solutions Kft. ügyvezető igazgatója.

A társaság a víz- és szennyvízszolgáltató cégek mellett ipari vállalatoknak, illetve építőipari beruházásokhoz szállít víz- és szennyvízkezelést támogató berendezéseket és rendszereket, többek között tisztavizes és szennyvízszivattyúkat, vezérlő rendszereket, UV- és ózontisztító berendezéseket, szennyvíztelepi technológiákat.

A Xylem új stratégiája keretében az eszközgyártás mellett egyre nagyobb szerepet kap a modern digitális megoldások fejlesztése, mint például az energiamenedzsment, a csőhálózat diagnosztikai megoldások, a folyamat optimalizálás mesterséges intelligencia alkalmazásával, azaz, hogy az üzemeltetők számára a lehető legoptimálisabb erőforrás alkalmazásával, a legkevesebb beavatkozással járó, leghatékonyabb működési módot ajánlja minden működési körülmény esetén.

„Kis túlzással úgy is fogalmazhatunk, hogy kezdünk szoftvercéggé válni. A távlati tervünk, hogy a hagyományos, megbízható márkáink megtartása mellett digitális platformot és megoldásokat kínáló vállalkozássá váljunk. A stratégiai célok figyelembevételével bővítjük a hazai csapatunkat is, a tervek szerint csak idén több mint tíz fővel növeljük a törökbálinti létszámot, ami lehetőséget ad számunkra az értékesítés mellett a szerviz fejlesztésére is. Optimista vagyok az idei év kapcsán, és azt várom, hogy sikerül megismételni a tavalyi növekedést” – tette hozzá Pintye Ákos.

Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben