Hirdetés

Csúcsminőségű zöldségek a belvárosból top éttermekbe

Akár 40 percen belül friss zöldség kerülhet topkategóriás séfek kése alá – méghozzá egy ferencvárosi pincéből – a bedrock.fram és a France Gourmet együttműködésének köszönhetően. Az éttermeket prémium alapanyagokkal ellátó cég és a beltéri növénytermesztést technológiáját megújító startup ezzel egymást is segíti az éppen újrarendeződő piacon. 

Hirdetés

Egyenesen a Párizs melletti, monumentális Rungis Nemzetközi Piacról látja el a legkiválóbb minőségű élelmiszerekkel a magyar éttermeket, kávézókat, hoteleket és delikáteszeket a France Gourmet Foods. Lóczki János csapata emellett csupán néhány, szintén magas minőséget elérő magyar gazdálkodóval működik együtt.

Mostantól tagja ennek a szűk hazai beszállítói körnek a 2019-ben startupként létrejött bedrock.farm is. Szűcs Endre és Balázs Bence belvárosi pincéje az év minden napján, évszaktól és időjárástól függetlenül fix áron ígér kiszámítható minőségű, vegyszermentes terményeket a vendéglátó-egységeknek. A cég forradalmi növénytermesztési modellje garantálja, hogy akár 40 percen belül a megrendelőhöz juttatja a frissen szedett leveles zöldeket, fűszernövényeket, mikrozöldeket, ehető virágokat.

A France Gourmet magas minőségi elvárásokat támaszt beszállítóival szemben: ennek folyamatos fenntartására és a vállalt szállítási mennyiség standard előállítására garancia a bedrock.farm módszere, elhivatottsága és professzionalizmusa. Saját fejlesztésű technológiájuk révén képesek a környezeti körülményeket a növények igényeihez alakítani, mégpedig egy Budapest belvárosában működő, zárt termesztőházban.

A bedrock.farm rendszere egyedi igények követésére is alkalmas: a séfek a leghidegebb télen is frissen, a rendelésük leadása utáni legrövidebb időn belül juthatnak hozzá a máshol nem kapható növényi alapanyagokhoz. Emellett gyors, dinamikus visszajelzésre van lehetőségük, hiszen közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az alapítókkal. A megoldás ugyanakkor fenntartható is. Fontos szempont volt a belvárosi termesztés technológiájának megalkotásánál, hogy „a salátám ne utazzon többet, mint én”.

A nagyratörő séfek, felsőkategóriás vendéglátóhelyek és a France Gourmet magas minőség, kiszámíthatóság és széles választék iránti elkötelezettsége kiváló partnerre lelt a bedrock.farm innovatív megoldásában. A koronavírust követő piaci átrendeződésben, az átalakult ellátási láncokhoz való alkalmazkodásban pedig kölcsönösen támogatja egymást a két cég. A France Gourmet-nak ugyanis most olyan kiszámítható beszállítókra van szüksége, mint amilyen a bedrock.farm.

Hirdetés

Netflix-díjas magyar céget vásárol fel az amerikai nagyvállalat 

Kiemelkedő eredmény a magyar innovációs szektorban: a Netflix streamingszolgáltató díját elnyerő, online ajánlórendszerek fejlesztésére szakosodott Gravity R&D informatikai cég felvásárlására végleges megállapodást kötött az amerikai tőzsdén jegyzett Taboola, a digitális hirdetési piaci  szegmens egyik legjelentősebb globális szereplője. A netezők számára személyre szabott “találatokhoz” a hátteret biztosító Taboola nemcsak a magyar céget vásárolja fel, hanem a közép-európai fejlesztői központját is Magyarországra telepíti. 

Bővebben

A többség számára 10 mobilalkalmazás bőven elég

Hazánkban már 6,2 millióan használnak okostelefont és nagyjából 6 millióan interneteznek mobiljukon a 18-69 éves korosztályban – derült ki az eNET legújabb reprezentatív kutatásából. A többség számára 10 mobilalkalmazás bőven elég, legalábbis ennyit használ hetente. A magasfokú okostelefon penetráció mellett azonban több internetes tevékenység van, ahol nem ezt az eszközt preferáljuk – ilyen például a webáruházi vásárlás vagy a levelezés, ahol a számítógépet részesítjük előnyben.

Bővebben
Hirdetés

Először Magyarországon: startup ökoszisztémára fókuszáló adat-felület

A Hungarian Startup University Programot (HSUP) megvalósító Express Innovation Agency, valamint a Dealroom.co startupokra és tech ökoszisztémákra koncentráló nemzetközi adatszolgáltatóval kötött megállapodás keretében megnyílt a startup ökoszisztéma fókuszú, közös magyarországi platform, amelynek célja, hogy fellendítse a magyar innovációt és vállalkozói szellemet.

Bővebben

A jelenlegi többszörösére szorosára kellene gyorsítani az épületfelújítások ütemét Európában

A klímavédelem érdekében a beruházási prioritások sürgős átgondolására és határozottabb közös fellépésre szólítja fel a Világgazdasági Fórum (WEF) napokban zajló davosi találkozóján a résztvevőket a Schneider Electric. Az energiamendzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat Fenntarthatósági Kutatóintézetének friss elemzése szerint a jelenlegi 2-3-szorosára kellene gyorsítani az épületfelújítások ütemét Európában, hogy sikerüljön elérni a Párizsi Megállapodásban megfogalmazott célokat.

Bővebben

Az ember a kulcs, nem az ötlet

A hazai startup világban is megtalálhatók már az angyalbefektetők, a vállalkozások nagy része azonban még nem mindig tudja pontosan, hogyan és mikor lehet alkalmas arra, hogy tőkét kapjon tőlük a szintlépéshez. A Start it @K&H ezért a hazai angyalbefektetői szféra két közismert alakját látta vendégül, hogy tapasztalataikon keresztül mutassák be a kezdő vállalkozóknak az ilyen típusú forrásbevonás sajátosságait.

Bővebben

A gyerekek digitális biztonságát védi egy magyar startup

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben