Hirdetés

Brazil startupoknak nyílik lehetőség az európai piac megismerésére Magyarországon keresztül

Nemzetközi piacra lépésre felkészítő program indul Discover Hungary néven innovatív brazil vállalkozások számára. A Brazil Nagykövetség és az Innovation Diplomacy Program támogatásával, valamint a Startup Campus és a uGlobally szervezésében induló üzletfejlesztési képzést március 30-án egy online esemény keretében mutatták be. A program célja, hogy hidakat építsen a brazil és magyar piac között, elősegítve a hazai vállalkozói ökoszisztéma felfedezhetőségét a dél-amerikai országban, valamint Magyarország ismertségét a brazil vállalkozások körében, mint első belépési pont az európai piacra.

Hirdetés
A Discover Hungary a nemzetközivé válás folyamatába nyújt betekintést a magyar piaci igényeken és gyakorlatokon keresztül. Az interaktív program amellett, hogy a jelentkezőket felkészíti a külföldi piacra lépésre, megismerteti őket különböző módszertanokkal a nemzetközi terjeszkedési stratégia felállításához. A 2 hetes bootcamp program keretei között kulcsfontosságú magyar és európai szervezetek segítik a brazil cégek beilleszkedését a helyi ökoszisztémába.
A 4 intenzív, félnapos workshopból álló képzés a terjeszkedni készülő brazil startupokat többek között támogatja a számukra legmegfelelőbb piac megtalálásában Európán belül, piacra lépési stratégia felállításában, a termékpiaci illeszkedés tesztelésében, nemzetközi skálázhatóságban, illetve helyi ökoszisztéma szereplőkkel való kapcsolatkötésben.

Izgalmas kihívás számunkra, hogy Dél-Amerika legnagyobb országának innovatív vállalkozásait Magyarországon keresztül ismertethetjük meg az európai piaccal. Az ehhez hasonló bilaterális programjaink nagyban ösztönzik a hazai ökoszisztéma felfedezhetőségét és bekapcsolódásunkat a globális innovációs körforgásba.”

“Aktívan szeretnénk hozzájárulni, hogy a nagyvállalatok mellett innovatív, gyors növekedésű külföldi vállalkozások is hazánkat válasszák

– mondta Kovács Zsolt a Startup Campus vezetője.

2022-ben a magyar-brazil diplomáciai kapcsolat a 95. évfordulóját ünnepli, amely időszakban a két ország szilárd és széles körű kapcsolat kiépítésére törekedett. Magyarország és Brazília a jövőbe való befektetésként egyaránt fontosnak tartják az együttműködést az innováció és a fiatalok képzése területén. Brazíliában jelenleg körülbelül 12,000 aktív startup működik, illetve 9 aktív “unicorn” stádiumú startup vállalkozással rendelkezik, amelyek aktívan hozzájárulnak a vállalkozók következő generációjának érvényesüléséhez a térségben.

Részletesebben a Discover Hungary-ról az alábbi oldalon lehet tájékozódni: https://www.startupcampusglobal.com/discoverhungarybrasil

Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben
Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben