Hirdetés

Brazil startupokat díjaztak a Discover Hungary programban

A Discover Hungary – Brazil elnevezésű, innovatív brazil cégek nemzetközi piacra lépési programja egy Demo Day eseménnyel zárult, melynek során a 7 előadó startup közül három kapott díjat a szervező Startup Campus jóvoltából.

A május 9-én indult kéthetes program azt tűzte ki célul, hogy hidakat építsen a brazil és magyar piac között, elősegítve a hazai vállalkozói ökoszisztéma felfedezhetőségét a dél-amerikai országban, valamint Magyarország ismertségét a brazil vállalkozások körében, mint első belépési pont az európai piacra.

A szakmai workshopok keretében hazai és nemzetközi szakemberek támogatták a külföldi terjeszkedést célzó brazil startupokat az Európán belüli legmegfelelőbb piac megtalálásában, a piacra lépési stratégia felállításában, termékpiaci illeszkedésük és nemzetközi skálázhatóságuk tesztelésében, valamint a helyi ökoszisztéma szereplőivel való összekapcsolásában.

Május 20-án a programban résztvevő 10 csapat közül hetet választottak ki, hogy bemutatkozzanak a szakmai zsűri előtt, melynek tagjai Károlyi Antal, a Traction Tribe társalapítója, a Magyar Üzleti Angyalszövetség alapító elnöke, Selmeczi Péter, a PWC stratégiai igazgatója, valamint Tóth Tamás, a Hiventures befektetési menedzsere voltak.

A kiválasztott három cég, az Alana AI egy marketingautomatizálási startup, amely többek között a marketingkampányok kezelésével kapcsolatos nyüzsgés csökkentésére összpontosít, valamint több információt és automatizált választ ad a megjegyzésekre. A természetes nyelvű programozásra és az egyszerű jelentéskészítésre fektetnek kiemelt hangsúlyt. A Life Biological a növénybetegségek biológiai védekezését, a Biosolvit megoldása pedig egy olyan terméket kínál, amely segít az olajszennyezések elleni küzdelemben. Termékük gyorsabb és jobban felszívódik, mint a piac többi készítménye.

A nyertes csapatok a Startup Campus londoni irodájának és a Hungarian British Business Association által kapnak személyre szabott mentorálást.

További részletek a Discover Hungary – Brazil programról a https://www.startupcampusglobal.com/discoverhungarybrasil oldalon található.

A program Brazil Nagykövetség és az Innovation Diplomacy Program támogatásával, valamint a Startup Campus és a uGlobally szervezésében valósult meg. A workshopokon előadtak Gulyás Gergő, Khader Attila, dr. Spiczmüller Bence, a Pine Studio, a Behive Consulting, a Digitális Jólét Programtól, az Enterprise Europe Network szakemberei.

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben