Hirdetés

Bejelentették az év e-sportolóit

Online gálaműsor keretében bejelentették Az Év Esportója 2019 díjak nyerteseit. Az idei 19 díjazottat 405 közösségi jelölt közül szakmai szempontok figyelembevételével választotta ki a 19 fős szakmai zsűri. A kiemelkedő e-sportteljesítmény, a példamutató magatartás, a közösségért tett munka és a társadalmi felelősségvállalás alapján díjazták a magyar e-sport kiválóságait és tehetségeit.

Hirdetés

Hagyományteremtő céllal először 2014-ben került átadásra az Év E-sportolója díj, melyet az Esportmilla hívott életre, azon mintára, melyben a klasszikus versenyszámokat űző sportolókat is díjazzák. Célja a kiemelkedő magyar e-sportteljesítmények elismerése. Az Év E-sportolója díjért indulhat minden magyar és/vagy külföldi csapatban játszó magyar játékos nemtől, kortól függetlenül.

Idén az eddigi hagyományoktól eltérően – a rendkívüli járvány helyzetben – online díjkiosztó keretein belül adták át Az Év Esportolója 2019 díjakat. Az Esport1, az Esportmilla és Magyar E-sport Szövetség által szervezett díjkiosztó gálán 15 kategóriában hirdették ki az díjak nyerteseit: az év csapata, sport csapata, játékosai, kommentátora, menedzsere, felfedezettje, e-sport média tartalma valamint közönségdíjasai mellett életműdíj és különdíj kategóriában. A 2019-es éves teljesítmény elismerésére az e-sport közösségből 405 jelölés érkezett, akik közül a szakmai vezetők kategóriánként három-három jelöltet juttattak tovább, melyből egy 19 tagból álló szakmai zsűri szavazta meg a nyerteseket 13 kategóriában, továbbá 2 díj kategóriában a közönség szavazatok döntöttek.

Az Év Esportolója 2019 díjazottak:

Az Év Esportolója játékos FPS kategória: Birgány Adrián Raisy (Quake) és Torzsás Ádám Torzsi (CS:GO)

Az Év Esportolója játékos MOBA kategória: Kiss Tamás Vizicsacsi (LoL)

Az Év Esportolója sportjáték játékos kategória: Bereznay Dániel (F1)

Az Év Esportolója játékos RTS/kártyajáték kategória: Kalenics Máté Exigo (HS)

Az Év Esportolója FPS e-sport csapat kategória: Salamander (CS:GO)

Az Év Esportolója FPS játékos: Torzsás Ádám Torzsi (CS:GO)

Az Év Esportolója sport csapat kategória: DVSC (FIFA20)

Az Év Esportolója Battle Royale csapat kategória: Grim Ravens (PUBG)

Az Év Esportolója menedzsere/edzője kategória: Gács Bence és Novák Bence (Team Plague)

Az Év Esportolója kommentátora kategória: Debreceni Péter TZeus

Az Év Esportolója Felfedezettje: Torzsás Ádám Torzsi (CS:GO)

Az Év Esportolója média díj: Kiberma

Az Év Esportolója különdíj kategória: Lenovo Legion Honvéd E-sport Akadémia, SAS Budapest, Madar Balázs BLyyy, PCGURU – Gamestar

Az Év Esportolója Életműdíj: Csanda Gergely

Az Év Esportolója közönség díj játékos: Molnár Gábor Molnargabo (FIFA)

Az Év Esportolója közönség díj kommentátor: Varga-Molnár Bertalan B3rci – Baracsi ádám adamB (R6S)

Hirdetés

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben
Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben