Hirdetés

Az új Office alkalmazással egyszerűbbek lesznek a munkanapok

A Microsoft nemrégiben új Office-alkalmazást tett elérhetővé a Windows 10 felhasználók számára. Ez az újdonság helyettesíti a „My Office” alkalmazást, és sok praktikus frissítést tartogat. Ráadásul a felhasználóknak nem kell majd Office 365 előfizetéssel rendelkeznie ahhoz, hogy elérjék az alkalmazást, hanem automatikusan elérhetik a Windows 10 operációs rendszerrel. A friss szolgáltatásról Szabó Nórát, a Microsoft Magyarország szakértőjét kérdeztük.

Mik az új Office alkalmazás legfontosabb újdonságai?

Az új Office alkalmazásban egy helyről elérhető az összes Office szolgáltatás, ami nagyban megkönnyíti a navigációt. Eddig minden alkalmazást számon kellett tartani, hogy honnan indítjuk: böngészőből vagy a Windows 10 Start menüjéből. Ezentúl ha Word dokumentumot szeretnénk szerkeszteni vagy a PowerBI alkalmazással interaktív riportokat készíteni, elég megnyitni az új Office alkalmazást és minden ehhez szükséges eszköz egy helyről áll a rendelkezésünkre.

A már megszokott Office alkalmazások – Word, PowerPoint, Excel, OneNote – mellett néhány előfizetési csomag sokkal bővebb alkalmazásportfóliót kínál, melyek között sok újdonság lesz a felhasználóknak. Ezekhez az alkalmazásokhoz útmutatókat és oktatóanyagokat is ad az új Office alkalmazás, hogy minél gyorsabban el tudják sajátítani a felhasználók a használatukhoz szükséges tudást.

Az alkalmazás segít, hogy az előző napi munkát ott folytassuk, ahol abbahagytuk előző nap. A kezdőoldalon megjeleníti a legutóbb megnyitott dokumentumainkat és azokat, amiket másokkal közösen szerkesztünk – mindegy, hogy OneDrive-on vagy Sharepointon tároljuk őket.

Ki a célcsoportja az újdonságnak?

Mindenki, aki már használ vagy szeretné elkezdeni használni az Office alkalmazásokat. Diákok, kis- és nagyvállalatok munkatársai, otthoni felhasználók – a paletta széles és előfizetéstől függetlenül bárki használhatja, ugyanazt az élményt fogja kapni, bár az alkalmazások mások lesznek a különböző előfizetői csomagok miatt. A cél az, hogy egy letisztult, egyszerűen használható felületet kapjanak az emberek, ahonnan a napi munkavégtést indítani tudják, vagy éppen megosztani az otthoni képeket családon belül.

Alkalmas-e az ingyenes app startupok és kisvállalkozások számára?

Igen, a pár fős kisvállalkozásoktól a nagyobb startupokig mindenki megtalálja benne azt, ami fontos a napi munkavágzéséhez. A startupok számára könnyebbség lehet, hogy a munkatársak egyszerűen és gyorsan el tudják kezdeni az alkalmazás használatát.

Milyen előnyökkel jár mégis az Office 365 előfizetése például egy startup számára?

Leginkább a rugalmasság és a gyorsaság azok az előnyök, amik segíthetik egy startup életét. Akár pár óra alatt létre lehet hozni egy működő irodai környezetet levelezéssel, dokumentumtárhellyel, tartalomelőállító eszközökkel. Az alkalmazások folyamatosan frissülnek és bővülnek új funkciókkal. Ennek köszönhetően mindig újabb eszközöket kapnak a startupok munkatársai, hogy minél kreatívabban végezhessék a munkájukat. Ezeken kívül érdemes azt is megemlíteni, hogy számos funkcionalitás van beépítve a szolgáltatáscsomagba, mely támogatja az adatvédelmi törvényi megfelelést, illetve biztonságos környezetet nyújt a mindennapi munkához. Az Office 365 átveszi a startupoktól az irodai környezetük üzemeltetéséhez szükséges terhek nagy részét, hogy a vállalatoknak már csak a saját vállalkozásukra kelljen fókuszálni.

Fotó: Bill Doll

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben