Hirdetés

Az élelmiszervásárlás új módja a környezetet is védi

Idén ősszel tervezi megnyitni második raktárát a Kifli.hu. Ezzel újabb területekre kezdődik majd meg a kiszállítás, az ehhez szükséges munkaerő toborzása már el is kezdődött. Az anyacég szerepét betöltő Rohlik Csoport pedig ma bejelentette, hogy a Knuspr.de szolgáltatásait a Rajna-Majna Metropolisz Régióban is elindította, és friss és kiváló minőségű élelmiszerekkel látja el a fogyasztókat Frankfurtban, Mainzban, Wiesbadenben és Darmstadtban és környékén, potenciálisan több mint megduplázva németországi ügyfélkörét és értékesítési volumenét. A Kifli.hu testvércége, a 2021 augusztusában Münchenben elindított Knuspr.de, már 40 000 ügyféllel rendelkezik, és naponta több mint 3000 megrendelést szállít ki.

Hirdetés

Innovatív koncepciójával a Knuspr.de most a Rajna-Majna régióban szeretné folytatni ezt a sikertörténetet, egyszerre teremtve időhatékony alternatívát a szupermarketben történő vásárláshoz, és jelentősen bővítve a vásárlók számára elérhető választékot a hagyományos szupermarketekhez képest. A Kifli.hu vásárlói által is kedvelt koncepció szerint az új régióban is szeretnének együttműködni a helyi kistermelőkkel, hogy a lehető legfrissebb és legegészségesebb termékek kerüljenek a termékválasztékukba.

A mintegy 9 000 termékből álló választék 30%-a regionális termelőktől és gazdaságoktól származik, így a vásárlók nemzetközi és hazai márkák, valamint a termelői piac választékának keverékét kapják. A Knuspr.de két éven belül Hamburgban, Kölnben, és más városokban is terjeszkedni kíván. A Knuspr.de 2024-re 1,2 milliárd eurós forgalmat szeretne elérni, és 30%-os piaci részesedéssel az első helyre kíván kerülni a növekvő németországi e-kereskedelmi piacon.

Az élelmiszervásárlásnak ez az új módja a környezetet is védi: a zöld árammal működő központi raktár a kifinomult logisztikai koncepciónak köszönhetően egy kiszállítási út során átlagosan hét háztartás kapja meg rendel élelmiszercsomagját. “Örülünk, hogy a Rajna-Majna régióban a jövőben a nagyszerű kiszolgálás mellett frissességet és termékválasztékot kínálhatunk a vásárlóknak. Ugyanakkor örömmel várjuk a helyi termelőkkel és gazdálkodókkal való szoros együttműködést” – nyilatkozta Erich Čomor, a Knuspr.de vezérigazgatója.

A Kifli.hu is további növekedést tervez, melyet egy új raktár nyitásával és a teljes Balatoni régióra kiterjedő kiszállítással szeretne elérni.

“Örülök a Knuspr.de terjeszkedésének, hiszen minden új terület belépésével bővül a tudástárunk. Minden új régió új vásárlói szokásokat is jelent, amiből mi, itt a Kifli.hu-nál rengeteget tanulhatunk, ami azért fontos, mert a vásárlói vélemények alapján fejlesztjük a céget, a szolgáltatásunkat. Nem csak Erich Čomor-al, de az összes többi ország ügyvezetőjével is napi kapcsolatban vagyok, szakmai tapasztalatokkal látjuk el egymást, így lesz a Rohlik csoport tagjaként a Kifli.hu szolgáltatása is európai színvonalú itt a Kárpát-medence közepén.” – mondta Klekner Péter, a Kifli.hu ügyvezetője, kiemelve, hogy továbbra is a vásárlói visszajelzések alapján szeretnék szolgáltatásukat fejleszteni.

Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben
Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben